Hej Jonathan och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Tack så mycket! Jag ville komma hem och prova spela i Stockholm igen och då kändes Väsby som ett väldigt bra alternativ.

Vad känner du till om Väsby Hockey och känner du redan till några i vårt lag?

Jag känner inte till så mycket, utan jag har mest hört att det ska vara en väldigt bra klubb på många olika sätt. Jag känner några stycken i laget.

Du kommer närmast från Kristianstad där du nyligen fått vara med och fira Allsvenskt avancemang. Berätta, hur var det att vara med på den resan? Vad för viktiga erfarenheter tar du framförallt med dig från det?

Det var en helt otrolig resa jag fick vara med om, jag kom dit efter nyår ungefär och det har varit det roligaste och häftigaste jag varit med om inom hockeyn. Det jag tar med mig är att en bra sammanhållning i gruppen är väldigt viktigt, att alla kämpar för varandra och vill laget det bästa och det tar jag med mig från Kristianstad!

Annars har den gångna säsongen bjudit på en del annorlunda hockeyställen för dig. Du startade upp i Västervik, mellanlandade i Lindesberg och sedan så slutligen i Skåne och Kristianstad. Hur skulle du vilja sammanfatta den hockeyresan?

Det har varit väldigt tufft! Att få en sån start på säsongen tog rätt hårt psykiskt. Det var jobbigt men det har stärkt mig som person. Jag kan såklart inte klaga på slutet av säsongen då det kändes jättebra i Kristianstad.

Men om vi går tillbaka två säsonger och pratar lite om din tid Linköping. Där var du ledande center i juniorlaget och fick även göra SHL matcher och bland annat en fantastisk SHL debut. Vad kan du berätta om tiden där och framförallt om matchen där du blev vald till matchens lirare?

Tiden i Linköping var en riktigt bra tid! Jag hade riktigt kul alla fyra åren och utvecklades väldigt mycket som spelare och människan där! Ja, den matchen var något jag aldrig kommer glömma! Det är så svårt att förklara känslan som jag hade då.

Du har ju gjort en hel del poäng som juniorspelare men haft det lite tuffare med poänggörandet på seniornivå. Hur kommer det sig tror du och ser du dig själv mer som en defensiv center än en poänggörare?

Jag ser mig som både och. Jag vet att jag kan. Jag tror det låste sig mycket för mig den här säsongen, hade inte alls samma självförtroende. Men nästa säsong ska bli mycket bättre och det känner jag redan att den kommer bli!

Vad tycker du annars kännetecknar ditt spel och vad är dina styrkor respektive sidor som du gärna vill förbättra?

Mina styrkor är bra på teka, hålla puck, passa och det som jag måste tänka på är att skjuta ännu mer än vad jag gör!

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande, såväl kortsiktigt som långsiktigt?

Kortsiktigt mål nu är väll att göra det så bra som möjligt i Väsby, långsiktigt är ju såklart att man vill ta sig uppåt!

Slutligen Jonathan, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2019/2020?

Spelsinne tror jag, mycket glädje och att ha roligt!

// Jonathan Rodensjö