Hej Gabriel och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad att du valde att flytta hem till Stockholm och hoppa på Väsbytåget?

Tjena och tack så mycket! Jag kände att jag ville flytta hemåt för att få ett lite miljöombyte och komma närmare familj och vänner. Sedan blev det Väsby för jag tror det är rätt plats för mig att ta nästa steg i min utveckling och det är en bra förening som spelar en rolig hockey!

Vad känner du annars till om Väsby Hockey?

Jag kan inte jättemycket om Väsby Hockey mer än att föreningen har varit i dåvarande Elitserien något år, samt i Allsvenskan.

Du missade ju ert hemmamöte mot oss i Allettan men däremot var du med och spelade den häftiga publikmatchen i Vilundahallen i januari. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Ja precis, jag kommer ihåg att det var riktigt bra inramning och bra tryck på läktaren! Sedan hade inte vi så mycket att säga till om spelmässigt. Väsby var bättre i nästan alla spelmoment och höll oss nedpressade nästan hela matchen.

Hur var det annars att möta Väsby kontra andra lag i Allettan den gångna säsongen och vad tyckte du kännetecknade oss då?

Det blev bara en match för mig mot Väsby och det jag tyckte kännetecknade Väsby var att de spelade en offensiv och rolig hockey, samt hela tiden ville spela pucken framåt och fylla på med spelare också.

Berätta lite om dig själv, vem är ishockeyspelaren Gabriel och vem är personen utanför isen?

Som hockeyspelare ser jag med själv som en tvåvägsback som vill hitta ett smart och bra första pass. Jag har mina styrkor i mitt offensiva spel, men försöker hela tiden ligga rätt över hela banan. Utanför isen är jag en lugn och trevlig person som gillar att umgås med familj och vänner.

Du har ju tagit enorma kliv för varje säsong i Vännäs alltsedan du anlände dit för fyra år sedan. Vad känner du själv om din egen utveckling ute på isarna i Hockeyettan?

Jag har haft jättebra och fina år uppe i Västerbotten och har utvecklats både som person och hockeyspelare varje dag som gått. Jag tycker att sedan jag gick in i seniorhockeyn för två år sedan så har jag utvecklats väldigt mycket i mitt spel, framförallt har jag lärt mig seniorhockeyn, sen även utvecklat många delar i mitt spel och har gått från att spela enkelt till att vilja vara kreativ och producera också.

Det blev ju en ny erfarenhet för dig och många andra spelare i Vännäs den gångna säsongen när ni spelade i Allettan. Vilka erfarenheter har det givit dig som du tar med dig?

Ja exakt, så lärde vi oss oerhört mycket av spelet i Allettan! Det jag tar med från Allettan är att det finns inga dåliga lag, alla håller en riktigt hög nivå. Man måste göra allting lite snabbare och man måste vara snabbare i tanken än vad man kanske behövde vara i serien innan jul. Sedan att det är små detaljer som avgör matcherna.

Vad tycker du annars kännetecknar ditt spel och vad är dina styrkor respektive sidor som du gärna vill förbättra?

 – Jag tycker min offensiv kännetecknar mitt spel! Jag gillar att sätta upp lägen för andra men samtidigt kan trycka iväg pucken själv också. Jag måste givetvis förbättra allting för att ta nästa steg, men det jag känner framförallt som måste bli bättre är mitt defensiva spel som jag vill bli starkare och jämnare i.

Du fick ju även testa på att vara med i Björklöven under två matcher. Hur var det att vara med och känna på den nivån?

Det var grymt kul att få vara med och känna på! Det var lite skillnad från Hockeyettan och J20, men väldigt givande och lärorikt att få vara med om.

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande, såväl kortsiktigt som långsiktigt?

Min kortsiktiga målsättning med hockeyn är att komma in bra i laget och etablera mig där, sen hela tiden utvecklas och bidra till laget. Långsiktigt så vill jag komma så högt upp som möjligt i seriesystemen och utveckla alla bitar i spelat så man kan bli en bra back på en högre nivå än Hockeyettan.

Vad känner du att du behöver jobba på för att ta dig till dina mål?

Det jag behöver jobba på är framförallt min fys! Jag måste förbättra den hela tiden samtidigt som alla andra bitar i spelet givetvis måste höjas också.

Slutligen Gabriel, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2019/2020?

 Jag kommer framförallt bidra med mitt offensiva spel men även också med stor vilja, hårt jobb och förhoppningsvis några poäng också!

// Gabriel Österberg