Från Västerbotten hämtar Väsby Hockey nästa förvärv in i truppen och vi hälsar den unga backen Gabriel Österberg varmt välkommen till Väsby Hockey.

I Björklöven avslutade Gabriel den just avslutade säsongen men det var i Vännäs HC som detta backlöfte blomstrade ut riktigt ordentligt. Gabriel som är fostrad i Stockholm (Waxholm) valde att gå på hockeygymnasium i Vännäs och har de fyra senaste säsongerna spenderat sin tid i Västerbotten. Där har hans utveckling gått spikrakt uppåt och trots att han endast är nitton år gammal, blir tjugo i november, så har han varit gjuten i Vännäs A-lag de två senaste säsongerna. Där har det gått så bra för Gabriel att han under två matcher även fick chansen att testa på allsvenskt spel med Björklöven.

Gabriel är en väldigt allround back som behärskar det mesta på isen men det är ändå hans offensiva spel som imponerat mest under tiden i Vännäs. Den gångna säsongen var han lagets poängmässigt bästa back och låg bakom arton mål på trettio spelade matcher och hade dessutom +5 i plus/minus statistiken.

Gabriels fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/293641/gabriel-osterberg

Sportchef Tom Tärnström om Gabriels intåg i truppen.

Gabriel är en back med stor potential. Han är otroligt lugn med puck och skicklig på att hitta snabba smarta förstapass. Hans speluppfattning och beslutsfattning är redan på hög nivå. Vi är säkra på att han här i Väsby kommer blomma ut till en toppback på HE-nivå inom en snar framtid. Det ska bli väldigt spännande att följa honom kommande säsong.

Foto: Vännäs HC