Hej Markus varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad fick dig att i slutändan välja oss?

Hej Krister! Tack så hemskt mycket! Jag och sambon har precis fått en son och vi kände att det vore skönt att ha lite stöttning nära så Väsby passade perfekt till det. Sedan har jag alltid haft en bra känsla angående Väsby och hört gott om klubben och när jag snackat med Tom osv så kändes det som ett fantastiskt val!

Men det här är ju faktiskt inte första gången du är här eftersom du spelade för oss i en match under juluppehållet säsongen 14/15. Berätta lite vad du kommer ihåg från det.

Nej precis, det var under juniortiden från Djurgården jag kom till er på lån en match. Kommer ihåg att jag tyckte det var fantastiskt roligt att pröva på och känna hur det känns med div 1 hockey och kände redan då att organisationen var bra.

Vad känner du annars till om Väsby och känner du några i laget sedan tidigare?

Jo men jag vet några som jag spelat med tidigare som spelat här och känner även några som ska spela denna säsong. Annars så vet jag om att det är en bra organisation!

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Markus Nygren utanför isen?

Oj, svårt att beskriva sig själv men skulle säga att jag är en tvåvägsspelare som är ödmjuk och har vilja att göra vad som krävs för att vinna. Utanför isen är jag inte den som tar mest plats men är alltid glad och älskar att spela hockey! Är bra offensivt och ett hyfsat skott samt en bra blick i spelet.

Vad är dina styrkor som hockeyspelare och vad behöver du arbeta hårdare på för att kunna ta ytterligare kliv?

Behöver arbeta hårdare med att göra allting mer noggrant än vad jag redan gör.

Berätta lite om den gångna säsongen i Halmstad som kanske rent sportsligt inte blev så kul som alla runt den föreningen trodde inför seriestarten.

Nej precis, jag tyckte att på försäsongen gick det bra och det kändes som att laget skulle kunna slåss om en allettan plats men sen under säsongen så blev det många uddamåls förluster och som lag gavs det för många gratischanser till motståndarna, så det gick tungt den säsongen. Sen hade jag otroligt kul med laget både på och utanför isen.

Den skiljer ju sig en hel del mot dina tidigare i Borlänge som då var i positiva kval, mot Allsvenskan. Berätta lite om dessa vitt skilja ting och vad har detta givit dig för erfarenheter som du kan ta med dig till oss?

Jo men det gör det absolut! I Borlänge kom laget verkligen ihop och det kändes bra under hela säsongen och jag kände hur laget tog steg för steg framåt och hur allt slipades för att bli så bra som möjligt. Grundserien tycker jag är då lagen fortfarande spelar ihop sig och utvecklas för att kunna prestera på topp i alletten playoff samt en kvalserie. Så jag kommer göra det bästa jag kan för att laget ska utvecklas och ta nästa steg.

Slutligen Markus, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2019/2020?

En skridskoduktig forward med förhoppningar att bidra med poäng och andra erfarenheter för att vi ska vinna och ta oss så långt som möjligt!

// Markus Nygren

Foto: Borlänge HF