Efter en lång reshelg den gångna med mindre roliga resultat för Väsbys väntar nu två raka hemmamatcher när Allettan ska avslutas. Först ut är ett av Sveriges bästa Hockeyettanlag, nämligen Borlänge HF.

Manfred Ehlers har månne bättre lycka mot Borlänge i Vilundahallen

Men det är kanske inte det Borlänge vi inför serien trodde att de skulle vara. Jag personligen trodde att laget skulle ro hem denna serie men efter en trög start står det klart att de inte kommer att vinna serien. Däremot har de en klar chans att hamna tre i tabellen vilket innebär direktkvalificering till playoff 2. Men precis samma möjlighet har även Väsby och om ni ser tabelläget här nedan så ser ni  hur tajt det är kring strecket.

3. Kalix HC            16 matcher 26 poäng +13

4. Hudiksvalls HC 16 matcher 25 poäng +3

5. Borlänge HC     14 matcher 24 poäng +12

6. Väsby                 16 matcher 23 poäng +4

7. Piteå                   14 matcher 23 poäng +1

Som ni ser skiljer det endast tre poäng mellan trean Kalix och sjuan Piteå men som ni också kan se så har duon Piteå samt onsdagens motståndare Borlänge spelat två matcher mindre så sett till detta är det fördel denna duo.

Borlänge har i Allettan i mångt och mycket letts av sin hyperfarliga förstaformation som består av Markus Persson, Christoffer Jansson samt Sebastian Kaijser. För Väsbys del kommer mycket under onsdagskvällen handla om att försöka få stopp på denna kedja. Jag har inför matchen tagit några ord med Stockholmskillen och Borlänges SHL-lån från Timrå, Christoffer Jansson som är en väldigt spelskicklig center som har som specialitet att sätta upp sina medspelare i bra lägen. Hans tankar inför matchen i Vilundahallen låter enligt följande.

Hej Christoffer! Förhoppningarna var stora på er i Borlänge inför starten av Allettan men det känns som att det har gått tyngre än vad man hade kunnat förvänta sig. Håller du med och vad är det som inte riktigt klickat i för er?

Tjena! Ja vi har väl inte riktigt fått resultaten som vi hoppades på innan allettan, men så är det ibland och det är bara att jobba vidare varje dag så kommer man få resultaten med sig.

Men det känns ändå som att ni börjar er närma er det spel som många trodde ni skulle ha redan från start med tanke på den starka segern uppe i Boden i söndags. Vad har du att säga om den matchen?

Ja precis, det var en tuff match men vi gjorde det bra och kom upp precis i den nivån som vi ska ligga på.

Du tillhör SHL-laget Timrå men är utlånad till Borlänge. Vad tycker du om klassen på Hockeyettan med tanke på dina meriter från såväl SHL som Allsvenskan?

Hockeyettan är en bra nivå och blir tuffa matcher, speciellt när allettan dragit igång. men de klart de skiljer sig lite på strukturen och nivån i saker som passningar och skills.

Du spelar i Borlänges förstaformation och du tillsammans med Markus Persson och Sebastian Kaijser ju fullkomligen öser in poäng. Varför funkar ni så bra tillsammans som du ser på det?

Vi försöker använda våra styrkor och det passar bra tillsammans. Sen har vi ett bra snack innan och under matchen.

Både du och din kedjekamrat Sebastian är ju Stockholmskillar. Kommer det släkt och vänner och kikar in er på onsdag?

Ja, det hoppas jag, det skulle vara riktigt kul!

Och då i Vilundahallen möts vi igen. Senast vi möttes i Borlänge vann ni matchen målmässigt klart men matchen var ju ändå ganska jämn. Vad kommer du ihåg från den?

Kommer inte ihåg så jätte mycket, men vet att det kommer bli en match med hög fart så det gäller att man är med från start.

Vad tyckte du kännetecknade oss då och vad behöver ni framförallt se upp för på onsdag i vårt spel som du ser på det?

Väsby kommer med hög fart och har en bra offensiv. Så det är något att vi måste vara med på.

För de i Väsby som inte sett er spela, vad tycker du just karaktäriserar er?

Tycker vi jobbar hårt som lag under 60 minuter och gillar att sätta en tuff press.

Vilka spelare i ditt lag tycker du att vi i Väsby ska kika in lite extra?

De är många som gjort det riktigt bra, men skulle väl säga Persson.

Slutligen Christoffer, hur går det på onsdag och vad kommer att fälla avgörandet?

Tror de kommer bli en tuff match och det kommer vara det hårda jobbet och små detaljerna som kommer vara avgörande.

// # 36 – Christoffer Jansson – Borlänge HF

Väsby kommer att bli tvungen att jobba hårt i defensiven för att förhindrade det offensivt skickliga Borlänge att valsa omkring i Väsbys zon. En som då kommer att få en nyckelroll är vår stora och starka back Martin Liljekvist. Han har en räckvidd som få andra och den kommer att behövas under onsdagskvällen för att stoppa dalmasarna.

Martin Liljekvist (Foto: Arne Rundlöf)

Jag har tagit några ord med Martin inför matchen och hans tankar inför den låter så här.

Hej Martin! Vi verkar inte tycka om Norrlandsresorna för de två dubbelmötena har ju endast givit oss en poäng. Varför har vi haft så svårt att prestera uppe i norr tror du?

Tjena Krister! Jag vet inte om det har så mycket med Norrland att göra jag tror mer på att vi inte lyckats komma upp på den nivån vi kan bara. Det är bara bra lag i serien så varje match är tuff, men det gäller att göra en topp prestation varje match för att vinna.

Vad säger du om den gångna helgens matcher mot Vännäs och Piteå om du ska försöka dig på att summera dessa?

Vännäs matchen tycker jag att vi ska ha. Min känsla är att vi är ett mycket bättre lag trots förlust. Tyvärr är vi inte helt påslagna i vissa situationer vilket tyvärr straffade oss. Vi gör en betydligt bättre match mot Piteå, men det är alltid tuffa matcher i Piteå och det gäller att vara med från start vilket vi kanske inte riktigt var. Vi gör trots allt en helt okej match, tråkigt bara att vi inte får med oss någon poäng.

Jag tycker personligen att Piteåmatchen var rätt okej från vår sida där små marginaler framförallt i början hade kunnat leda fram till annat slutresultat. Håller du med och vad för detaljer är det viktigt för oss att fokusera på nu i framförallt Borlängematchen?

Absolut, vi gör en helt okej match där som sagt där det lika gärna kunde ha blivit till vår fördel. Vi får fokusera på att vara helt påslagna och inte ge något gratis till dem för då kan dem vara farliga.

Hur känns det annars själv i kroppen för dig, börjar du närma dig toppformen?

Det känns bättre och bättre för varje match, det är klart att det tar tid när jag missat 15 matcher. Men det är inget jag tänker på utan det har jag lagt bakom mig, fokuserar på det som är här och nu och försöker göra mitt bästa för att komma tillbaka på toppnivå.

Borlänge är alltså nästa motståndare. Ett väldigt bra lag som börjat hitta formen igen. Vad blir viktigast för oss att fokusera på då?

Vi måste spela rejält och inte bjuda på något, dem har några vassa målskyttar som vi får hålla koll på. Rejält och enkelt, sen röra om i anfallszon.

Vad kommer du ihåg från matchen uppe i Dalarna för några veckor sedan och var det något speciellt i deras spel som du tänkte på då?

Jag kommer inte ihåg så mycket men minns att det var en tuff match. Två skridskostarka lag som båda är giftiga framåt.

På vilket sätta ska vi försöka sätta tonen i matchen när vi nu spelar hemma i Vilundahallen igen?

Vi ska dra igång med ett jäkla tempo direkt. Tror Pontus Karlsson kan trycka dit någon tackling som välkomnande till Borlänge. Lite drag från läktaren i vanlig ordning hade inte skadat heller!

Slutligen Martin, hur går det på onsdag, vad fäller avgörandet och på vilket sätt ska du vara med och bidra till slutresultatet?

Jag tror vi tar det med 3-2. Våran vilja att ta tre poäng imorgon fäller avgörandet, hade självklart varit kul att bidra med en kasse på det.

// # 15 – Martin Liljekvist

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. Biljetterna kostar 100 kr för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom.

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/13771

Varmt välkomna till Vilundahallen!!