Efter en mindre väl utförd Väsbyinsats mot Vännäs under lördagen finns chansen till snabb revansch redan under söndagen när Piteå HC tar emot oss i sin fina hockeyhall, LF Arena.

Men det blir knappast någon enkel uppgift för Väsby för är det något som Piteå är bra på i Allettan så är det att vinna sina hemmamatcher. För hemma i Piteå är laget trygga och där spelar de den ishockey som gjorde laget till en av de främsta kandidaterna till att ta hem Allettan när tipsen lades inför starten.

Men de har haft en aningen tung Alletta och har bitvis inte stått att känna igen. Senast igår fick laget slita ihärdigt för att vinna i övertiden hemma mot Enköping så söndagen blir en match mellan två lag som knappast är nöjda över sina respektive insatser.

Om Piteå som helhet haft det aningen tungt så gäller det inte lagets poängkung i Allettan, Carl Becker. Han har istället gått som tåget och smällt in hela nio mål på elva spelade matcher. Det säger sig självt att det är en spelare som Väsby måste ha särskild koll på under söndagen. Jag har även passat på att ta några ord med denna glödheta spelare som säger så här om söndagens match mot Väsby.

Hej Carl! Förhoppningarna var stora på er i Piteå inför starten av Allettan men det känns som att det har gått tyngre än vad man hade kunnat förvänta sig. Håller du med och vad är det som inte riktigt klickat i för er?

Tjena! Känns som att vi blandar och ger lite för mycket, stundtals har det sett lovande ut men sen faller vi tyvärr in i lite för svårt spel ibland.

Annars har det ju rent personligen för dig gått väldigt bra med tanke på hur många poäng du snickrat in. Vad känner du om din egen form?

Egna formen är god. Försöker bara trumma på och ge energi till laget och nyttja det jag är bra på.

Ni har fem poäng upp till första strecket men med en eller två matcher mindre spelade. Varför tror du att ni kommer att komma ikapp lagen i toppen?

För att klättra i tabellen behöver vi fortsätta tro på oss själva och hålla oss till vårat spel som vi vet att vi gör bra när vi gör det.

Men då måste ni slå oss på söndag. Vad är dina tankar inför den matchen?

Väsby spelar fartfyllt och har flera skickliga spelare så vi får se till att vara på tå direkt från matchstart. Håller vi oss till våra grunder och släpper loss så ska vi kunna ta 3 poäng.

Slutligen Carl, hur går det på söndag och vad kommer att fälla avgörandet?

Det kommer att bli fart och fläkt men som sagt siktar vi på 3 poäng.

// # 20 – Carl Becker – Piteå HC

Carl är en spelare som tillsammans med sin radarpartner Magnus Isaksson är spelare som brukar vara tungan på vågen för Piteås räkning. Väsby behöver hålla dessa i strama tyglar och en av sex backar i Väsby som får den ”äran” är Fredrik Falk. Fredrik som gick lite mot strömmen i Väsbys lag under lördagen eftersom han var en av få som kunde kliva av insatsen mot Vännäs med hedern får även inför denna match äran att svara på några frågor.

Jag har givetvis bett honom reda ut vad som egentligen hände när hans mål blev bortdömt och vad han säger om det samt hans tankar om Piteå får ni läsa om här nedan.

# 5 – Fredrik Falk

Hej igen Fredrik! Vi kryssar för sjätte matchen i rad efter en kvittering med tio sekunder kvar mot Vännäs. Vad är din analys av matchen?

– Vi kommer absolut inte upp i den kapacitet vi kan och det kostar oss 2 poäng idag tyvärr.

Som åskådare tycker jag att vi är riktigt svaga fram till den sista kvarten då vi äntligen får fart i spelet tack vare desperationen. Håller du med och varför är vi inte påkopplade tillräckligt bra tidigare under matchen?

– Precis som du säger, vi gör en riktigt dålig första och andraperiod men höjer oss inför tredje men det räcker inte.. Det gäller att vi kommer ut hårdare imorgon och presterar över 60 minuter!

Du gör 2-3 tror alla men domaren dömer bort målet. Vad var förklaringen och var verkligen inte pucken inne?

– Jag själv tycker den går stolpe in och sen ut via mittenstolpen och Holmblad som kommer bakom mig med en bättre syn, firar direkt. Så det var väldigt underligt varför dom dömde bort det.

Efter denna insats känns det som att vi måste upp några snäpp till Piteå imorgon. Varför kommer vi att klara av det?

– Exakt, det gäller att komma ut hårdare och spela det spel som gör oss framgångsrika, vi släpper detta och laddar om för Piteå imorgon.

Slutligen, vad blir nycklarna mot Piteå och på vilket sätt ska vi klara av det?

– Som sagt, vi jobbar mot det som gör oss framgångsrika!

// # 5 – Fredrik Falk

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/13760