Nu är det tätt om given. Mindre än tjugotvå timmar efter slutsignalen mot Bodens HF väntar nästa tuffa norrlandsmotstånd för Väsby söndag eftermiddag när Kalix HC kommer på besök till Vilundahallen.

Det är ett Kalix som efter en ganska tung inledning på Allettan nu riktigt ordentligt verkar ha hittat sin form igen. De kommer nämligen till Upplands Väsby med tre raka segrar varav deras senaste i lördags borta mot Enköpings SK var en riktig urladdning. För vad kan man annat säga efter en 8-0 seger så Väsby är förvarnade över vad som komma skall.

Men att Kalix är bra visste Väsby redan sedan tidigare. När lagen mötte varandra uppe i Kalix för några veckor sedan var laget riktigt bra och vann matchen mot Väsby med 5-2 efter att de slagit in de två sista målen i tom kasse efter att Väsby chansat med utplockad målvakt.

Kalix brukar kännetecknas av en bra defensiv men i denna Allettan är det främst offensiven som varit lagets adelsmärke. Med fyrtiotre inskjutna mål på tolv matcher är laget näst vassast och en av de som leder laget i offensiven heter Felix Olsson. Han leder lagets interna poängliga med femton poäng i Allettan och hans goda offensiv gav honom möjligheter att testa på Allsvenskan då han tidigare under säsongen spelade två matcher med Karlskrona. Vad han tyckte om det och hans tankar inför söndagseftermiddagens match kan ni läsa här nedan.

Hej Felix! Efter en något tung start för er verkar det som att det har vänt er för eller vad säger du?

– Jag håller med dig, resultatmässigt så gick det lite tungt i början, men jag tyckte vi förtjänade mer poäng än vi tog så nu rullar vi på rätt spår!

Det som framförallt utmärkt er under Allettan är rivigt och fartfyllt spel och där ni känns rätt målglada. Tycker du det är just detta som utmärker er eller vad tycker du kännetecknar just årets Kalix?

– Vi har mycket fart och fläkt i vårat spel som jag tycker även Väsby har så det kommer bli en rolig match!

Och så gick ni och krossade Enköping under lördagen i en match som slutade hela 8-0 till er. Vad säger du om storsegern?

-Ja, det var en jätte bra genomförd match av oss en riktig laginsats av oss, något bra att bygga på till på söndag.

Vad i den matchen var det speciellt som fungerade för er?

-Framförallt att vi spelade efter våran spelidé i 60 minuter vilket innebar att vi inte bjöd på någonting.

Du har ju själv haft en väldigt fin säsong vilket fått krönas med två matcher i Allsvenskan med Karlskrona. Hur gick det att spela med dem där i Allsvenskan och vad var skillnaden gentemot spelet i Hockeyettan?

– Det var jätte kul att få pröva vingarna i HA alla spelare vill ju uppåt så det var ett kul äventyr. Tempot känns ungefär samma men spelarna man möter är skickligare såklart.

Vad skiljer ditt spel i år kontra fjolåret med tanke på den förbättrade poängproduktionen?

– Jag tycker inte jag har gjort några stora förändringar jag jobbar hårt och det lönar sig som med de mesta här i livet.

Väsby Hockey väntar er nu på söndag. Vad är dina tankar inför det mötet?

– Hemma i Kalix så gjorde vi en riktigt bra prestation och det ska vi försöka komma upp i även idag! Det kommer bli en rolig match!

Vad kommer du ihåg från mötet mot oss för några veckor sedan och vad tycker du kännetecknade oss då?

– Väsby är ett spelskickligt lag så det gäller att vara noga med allt och inte bjuda på något för då smäller det!

När du tänker på Väsby Hockey, vad är det första du kommer att tänka på då?

– Fartfylld hockey!

Utifrån vårt tidigare möte, vad tror du på för typ av match i Vilundahallen och vad kommer främst att känneteckna er då?

– Jag tror ni kommer checka hårt från start så det gäller att vara redo när pucken släpps!

Vilka spelare i ditt lag tycker du att vi i Väsby ska kika in lite extra?

– På slutet har våran juniorlina presterat ruggigt bra med #29 #23 #22 så Väsbys backar får hålla i hatten dära! Men #10 Johan Pettersson är alltid rolig att kolla på.

Slutligen Felix, hur går det på söndag och vad kommer att fälla avgörandet?

-Det kommer bli en jämn match men Kalix kommer dra det längsta strået 4-2 i tom kasse.

// # 33 – Felix Olsson – Kalix HC

En annan vass spelare men nu i Väsbys lag är ettriga forwarden Elliot Lorraine. Han är ofta inblandad i det som händer på isen, såväl gott som ont. Ofta blir det gott om grannlåt men vid några tillfällen kommer en del onödigt tagna utvisningar. Vad Elliot säger om det samt hans tankar inför mötet mot Kalix finner ni här.

Elliot Lorraine in action (Foto: Arne Rundlöf)

Hej Elliot! Innan mötet mot Boden spelade vi tre raka 2-2 matcher med varsin övertidsvinst/förlust samt en förlust efter straffar. Tycker du dessa tre matchers resultat speglar matchbilderna?
Nej, jag tycker absolut att vi lika gärna hade kunnat vinna alla tre matcher på full tid. Nu hade vi lite oflyt och det blev OT/straffar istället där vi tappade några poäng tyvärr.

Vi känns annars som väldigt svårslagna tack vare att alla jobbar så hårt för varandra ute på banan. Vad tycker du framförallt kuggat i, i vårt spel hitintills i Allettan?
Jag tycker att varenda spelare i laget har höjt sig en nivå i allt på isen inför allettan helt enkelt, vi har mycket bra hockey i oss.

Vilken skön upphämtning vi stod för idag mot Boden. Kunde du verkligen tro på det efter att Boden gjorde 0-3 nästan mot mitten av sista perioden?

Jajamän! Vi är generellt starka i tredje, hela laget jobbar hårt och jag tycker vi hade spelövertag. Det var bara en tidsfråga tills några puckar skulle trilla in!

Vad var det framförallt som gjorde att vi kunde hämta ikapp underläget tror du?

Att vi fortsätter spela vårt spel och jobba hårt ända till slutsignalen.

Vad tar vi med oss av en sådan här match till den mot Kalix imorgon?

Lagets lugn att lira som vi ska även om vi ligger under och 3:e perioden. 🙂

Du personligen har fortsatt med ditt hårda arbete och det har heller inte riktigt kommit lika många utvisningar från din sida i Allettan. Är det något som du själv tänkt på och fokuserat på att inte dra på dig, eller är det mer tillfälligheter?
Jag har tänkt på det 🙂 men samtidigt tycker jag att det ändå blivit ett par för många i Allettan.

Vad känner du annars om klassen på Allettan i år kontra den Alletta som du spelade i för två år sedan när du spelade i Haninge?
Upplever att nivån är lite högre. Dock spelar jag i ett bättre lag nu idag jämfört med då så det gör det lite svårt att jämföra nivån.

Tycker du vår placering i toppen motsvarar vårt spel eller finns det till och med än mer att hämta för oss?
Vi har spelat bra och förtjänat fler poäng än vad vi har, mer finns att hämta från oss!

Kalix väntar oss nu på söndag. Vad tycker du kännetecknade dem senast vi möttes?
Dom la mycket puck på kasse och hade bra driv mot mål.

Vi förlorade ju där i en ganska jämn match. Vad kommer du ihåg från den matchen?
Som jag sa ovan lade de mycket puck på mål och hade bra driv på kasse. Där behöver vi vinna kampen framför vårt egna mål.

Vad tycker du kännetecknar deras spel och vad tyckte du speciellt att de vara duktiga på ?
Skottbenägna backar med bra skott och hårt jobbande lag.

Utifrån det, vad behöver vi framförallt vara noggranna över i vårt spel på söndag?
Vinna duellerna över hela banan och hänga dit pucken när vi får lägen helt enkelt  J.

Slutligen Elliot, hur går det på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?
Vi vinner och jag bidrar med hårt jobb och kanske en balja!

// # 9 – Elliot Lorraine

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. Biljetterna kostar 100 kr för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom.

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/13728

Varmt välkomna till Vilundahallen!!