Hej Alexander och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att ta klivet till Vilda Väsby?

Hej Krister och tack så mycket! Jag trivdes väldigt bra i Vännäs men kände att jag ville ha nya utmaningar. Efter att jag och sambon pratat lite så kände vi båda att närmare bo närmare Stockholm hade varit kul så när Väsby visade intresse så kändes det som ett super bra val.

Du har ju mött oss två gånger den gångna säsongen i Allettan. Hur har det varit att möta oss och vad tyckte du kännetecknade oss då?

– Precis, vi mötte ju Väsby första gången när det var fullsatt och ett riktigt bra tryck på läktaren. Farten Väsby kom ut med då var nog det jag kommer ihåg mest och sen att ni hade ett par riktigt bra skyttar.

Vad känner du annars till om Väsby Hockey och känner du till några i laget sedan tidigare? – Eftersom jag kommer från Stockholm är det många jag känner till och har mött flera gånger. Men den jag känner bäst är nog Pontus Karlsson som jag spelade med i Djurgården.

Berätta lite om dig själv, vem är ishockeyspelaren Alexander och vem är personen utanför isen?

Som ishockeyspelare är jag en back med bra skridskoåkning, snabbt förstapass och lite mer åt det offensiva hållet. Som person är jag ganska lugn, bemötande och målinriktad.

Det känns som att du tar tagit kliv i ditt spel under tiden i Vännäs om man kanske jämför med tiden i Borlänge. Vad känner du själv om din egen utveckling ute på isarna i Hockeyettan?

Ja, det tycker jag också! Under tiden i Borlänge utvecklades jag väldigt mycket som person men mindre på isen och i Vännäs har jag kunnat utvecklats mer som hockeyspelare. Jag tycker att jag tagit ett par kliv i min utveckling men ser fram emot att komma till Väsby och ta ytterligare kliv.

Du har ju fått bra med erfarenheter av spel i Allettan med såväl Vännäs som med Borlänge. Vad tycker du skiljer i spelet där kontra spel i grundserierna?

Precis, jag tycker grundserien är en serie där alla lag försöker hitta sitt spel medan i allettan vet lagen oftast vad som krävs av dem för att vinna och alla krigar lite mer.

Vad tycker du annars kännetecknar ditt spel och vad är dina styrkor respektive sidor som du gärna vill förbättra?

Jag tycker att jag kan starta väldigt snabba omställningar och gillar även att följa med i anfallen. Jag vill utveckla mitt spel utan puck men även förbättra dem saker jag redan är bra på.

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande, såväl kortsiktigt som långsiktigt?

Kortsiktigt så vill jag att både jag och Väsby ska göra en riktigt bra säsong och långsiktigt så vill jag gå så långt det går med min hockey.

Vad känner du att du behöver jobba på för att ta dig till dina mål?

Jag behöver jobba på allt för att nå målen men framförallt det jag redan är bra på eftersom det är de spelet jag vill och tror kommer ta min karriär framåt.

Slutligen Alexander, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2019/2020?

Fart och offensiv!

// Alexander Glimtoft