Hej Anton och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att ta klivet till Vilda Väsby?

Hej Krister och tack så jättemycket! Det känns jätteroligt. Jag kände för min utveckling skull så ville jag prova på något nytt och jag har hört mycket positiva saker om Väsby och när jag pratade med Tom så kändes Väsby som ett bra ställe att fortsätta att utvecklas på.

Det här blir en helt ny erfarenhet för dig som tidigare alltid spelat för din moderklubb Mariestad Bois. Vad känner du till om oss?

Jag har faktiskt Hammarö HC som moderklubb och flyttade till Mariestad till hockeygymnasiet, men jag har varit i Mariestad i 6 år nu så självklart blir det speciellt att flytta på sig men det känns kul att få komma till Väsby. Sen om Väsby vet jag inte så mycket mer om de jag hört och jag har bara hört positiva saker så det känns väldigt bra.

Du har ju inte ännu fyllt tjugotvå år men har redan spelat fyra hela säsonger på toppnivå i Hockeyettan. Hur har det utvecklat dig som hockeyspelare?

Jag känner väl att jag har mognat som spelare och vågar hålla i pucken lite mer och spelar ett mognare spel där ute på isen än vad man gjorde när man kom upp första gången. Så det är något jag bara ska fortsätta med.

Den gångna säsongen i Mariestad blev kanske inte riktigt som ni hade förväntat er inför säsongen med respass redan i Playoff 1. Varför gick säsongen som den gick tror du med jämförelse mot tidigare mer succéfyllda årgångar?

Nej det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss tyvärr, men så är det i playoff det är små marginaler som avgör. Sen kanske vi inte fick till de alls så som vi ville under hela säsongen och vad de beror på vet jag inte riktigt för vi var i princip samma lag som vi har varit under de tidigare åren. Men man får deppa några dagar efter uttåget och komma tillbaka starkare bara.

Vad tycker du annars kännetecknar ditt spel och vad är dina styrkor respektive sidor som du gärna vill förbättra?

Jag känner väl att mina styrkor på isen är min skridskoåkning och spelsinne, samt mitt hårda jobb där ute på isen. Något som jag vill förbättra och jobba på är skottet, sen är det klart att man vill utveckla det mesta men framförallt mitt skott.

Med Mariestad har du varit med om flera kvar till Allsvenskan. Vilka erfarenheter av dessa kvalresor tar du med dig till oss?

Ja, det har varit många roliga och häftiga matcher, men självklart plockar man med sig en viss rutin. Det gäller att jobba hårt som grupp och att alla strävar mot samma mål, sen såklart att man har marginalerna på sin sida.

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande, såväl kortsiktigt som långsiktigt?

Jag känner att jag vill utvecklas som hockeyspelare och få en bra säsong här i Väsby. Jag är revanschsugen och det vet jag att även Väsby är så det är klart att man vill ta sig längre än till playoff 1. Sedan i mitt egna spel är att ta en stor roll och bidra med hårt jobb och utvecklas varje dag.

Vad känner du att du behöver jobba på för att ta dig till dina mål?

För att nå mina mål krävs ett hårt jobb varje dag samt att ha väldigt roligt, så jag kommer träna på hårt här i sommar så jag kommer redo till augusti, sen är det bara att fortsätta att jobba hårt med olika detaljer och att vara noggrann.

Slutligen Anton, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2019/2020?

Det som kommer känneteckna mig är min energi och att jag kommer spela tufft där ute, även att jag kommer göra allt för lagets bästa. Ska bli otroligt roligt att få dra på sig Väsby tröjan nästa säsong.

// Anton Rask

Foto: Mariestadbois.se