Säsongen är tyvärr över för Väsby Hockey. Det blev respass i playoff 1 efter att Forshaga även i Vilundahallen lyckades slå tillbaka Väsby. Men det som krävdes övertid nere i Forshaga gjorde laget nu inom sextio minuters spel. Värmlänningarna vann med uddamålet 2-3 efter att laget avgjort i numerärt överläge i den sista perioden.

 – Nu känns det bara tungt och tom säger tränare Viktor Tuurala.

Kval kan vara härliga och så kan de ibland ta slut fort. För Väsby blev det dessvärre det sistnämnda efter att Forshaga tog hem playoff serien mot Väsby i två raka matcher.

Sett till spelet känns det heller inte oförtjänt. Väsby Hockey har gjort en kanonsäsong i seriespel. Laget kom trea i Hockeyettan Östra, lagets bästa placering på ett decennium och i Allettan mätte sig laget med alla. Men här i Playoff spelet har Väsby vägt för lätt. Forshaga var lite större, lite starkare och kändes konstigt nog hungrigare än Väsby.

Men det handlade nog mycket om nerver för Väsbys del. Laget var tvunget att vinna ikväll och den pressen kändes nog av. Speciellt eftersom Forshaga fick matchen dit de ville med tidiga gjorda mål i såväl den första som andra perioden.

Väsby lyckades förvisso utjämna men i den sista perioden var gästerna modiga. När allt skulle avgöras klev de fram som bäst. När Väsby blev passiva och framförallt omständliga med svåra lösningar och inspel som aldrig hittade rätt adress så vräkte Forshaga på och skottade in avgörandet.

Forshaga var helt enkelt sorglösa och Väsby körde fast och faktum var att laget aldrig egentligen var riktigt nära att kvittera. För få bröt mönster och ofta blev det pucktransporter som ett tätt och tajt spelandes Forshaga utan större problem kunde bemästra.

Väsbys bästa period blev den andra. Efter att Forshaga chockade drygt åttahundra åskådare i den första perioden var det Jesper Kemi som i en röra framför mål tryckte in kvitteringen.

Chocken kom än tidigare under mittakten. Det tog endast en drygt halv minut innan Forshaga ånyo var i ledningen i matchen efter att en projektil nära på bombades in över axeln på Linus Ryttar.

Christian Holmblad, för övrigt en Väsbys piggaste och initiativrikaste spelare för kvällen, tog Väsby till en kvittering. I ett numerärt överläge fick han pucken i fart i mittzon och därefter åkte han snabbt framåt innan han pricksköt in 2-2 i det bortre hörnet bakom Forshagas målvakt.

Sedan var Väsby ute efter mer. Laget skapade sig även några halvfarliga chanser men Forshaga försvarade sig bra och hade dessutom en målvakt som agerade alert i målet.

I den sista perioden var det sedan ett mer aggressivt och helt enkelt bättre spelandes Forshaga som tog tag i matchen. Laget tryckte på, utnyttjade varandra på ett smartare sätt och sedan kom läget som de så distinkt tog tillvara på. Filip Nordström avgjorde i tisdags och samme kille var det som avgjorde detta möte. Han åkte sig till ett perfekt läge i Väsbys zon när gästerna spelade i numerärt överläge och när han sedan spelades perfekt slog han till direkt och satte det avgörande 2-3 målet.

Väsby lyckades inte kvittera för tredje gången under kvällen. Det blev som jag redan skrivit, alldeles för omständligt i anfallsförsöken. Helt enkelt för nätt och alldeles för mjukt. Forshaga boxade bort Väsbys anfallsförsök utan några större problem och vann till slut en välförtjänt seger.

Sammanfattningsvis så känns det precis som tränare Tuurala säger, tungt och tomt efter en sådan här förlust. Väsby har ju byggt upp något så bra under säsongen och då känns det extra tråkigt att laget inte kom upp till den nivån laget spelat på tidigare under säsongen. Men kval är alltid kval och seriespel något annat. Forshaga visade sig ha ett lag som var bättre rustat för avgörande matcher, åtminstone sett till dessa två matcher. Vi tackar Forshaga för två bra matcher och önskar dem fortsatt lycka till i kvalet!

Grisligan

Tre grisar ges till Fredrik Falk som nästan kändes som att han var överallt på isen. Säker i defensiven och initiativrik i offensiven.

Två grisartilldelas Oliver Horrsell som precis som sin backkollega Falk gjorde ett utomordentligt arbete ute på isen och kämpade idogt hela matchen.

Sista grisen ges till Manfred Ehlers som krigade och slet och som verkligen försökte väcka liv i Väsby tack vare sin ständiga fart.

Särskilda omnämnanden vill jag slutligen skänka till Pontus Karlsson, Christian Holmblad samt till Fredrik Dahlgren.

Säsongen är nu slut och från Väsby Hockeys vägnar får jag be att få tacka för denna säsong. Den har i stort sett varit väldigt lyckad och detta tråkiga slut förändrar inte omdömet på något sätt. Väsby Hockey har något mycket spännande på gång och arbetet inför nästa säsong kommer att sparkas igång per omgående så att ni även hösten 2019 och framåt ska få något roligt att se fram emot.

Tack och på återseende!!

Foto: Arne Rundlöf