Det är dags för returmötet i playoff 1 mot Forshaga och nu har pressen gått över till Väsby. Det är faktiskt vinna eller försvinna för om värmlänningarna går vinnande ur striden i Vilundahallen fredag kväll så är säsongen slut för Väsby. Vid seger väntar däremot en tredje och avgörande drabbning lördag eftermiddag om vilket lag som tar sig vidare till Playoff 2.

Om vi blickar tillbaka några dagar till tisdagens drabbning så var det ju som så att Forshaga där stod för en imponerande upphämtning. Väsbys klara målmässiga överläge med 4-1 räckte inte för att hålla undan utan Forshaga hämtade ikapp till 4-4 och avgjorde sedan lite mer än åtta minuter in i sudden death. Då hjälpte det föga att det var Väsby som sett till matchbilden vid det tillfället var klart närmast ett avgörande.

Men ibland är inte idrotten logisk. Men faktum är att Väsby inte kom upp i normal standard i Ängevi Ishall i tisdags. Jag såg inte den kvaldesperation som måste till under matchens sextio minuter. Det var egentligen bara i den sista perioden och i övertiden som jävlar anammat kom fram och om Väsby ska vända på den här steken så krävs det en bättre inställning och vilja redan från start.

Men hemma i Vilundahallen brukar viljan alltid finnas. Den viljan har lett fram till att Väsby är obesegrade under hela år 2019 i ”svinstian”. Där brukar adrenalinkranen alltid vara omvriden och låt oss hoppas att fredagens match inte blir något undantag från den gyllene regeln.

En annan detalj som Väsby behöver tänka på i mötet på fredag är att hålla sig från botbåset. Forshaga visade nämligen med all önskvärd tydlighet att laget är vasst i den spelformen. Numerära överlägen tog laget in i matchen igen i mittakten i tisdag då två raka PP gav dem såväl 2-4 som 3-4 och det var det som tog dem in i matchen igen vilket till slut gav dem segern. Så inga onödiga utvisningar nu tack, Väsby!

Jag har inför matchen tagit några ord med killen som alltid brukar gå i bräschen med det hårda arbetet och den rätta inställningen. Jag pratar då om Elliot Lorraine och som även på Värmländsk is i tisdags var en av få som visade den rätta glöden och geisten. Vad Elliot säger om förlusten i tisdags och vad Väsby behöver fokusera på i returmötet kan ni läsa här.

Elliot Lorraine in action (Foto: Arne Rundlöf)

Hej Elliot! Det blev ingen rolig tisdagskväll i de värmländska skogarna. Varför förlorar vi matchen som du ser på det?

Vi kommer inte riktigt upp i nivå samt att Forshaga tog vara på sina chanser.

Det känns inte riktigt som att vi kom upp i det tempo som vi gjort i Allettan. Håller du med och vad tror du det beror på?

Ja, dom kom ut i ett högt tempo och chockade oss lite nästan. Men ju längre matchen gick så tog vi över tycker jag.

Men ändå går vi upp till en tremålsledning och ska ju givetvis kunna stänga matchen där. Varför lyckas vi inte med det?

De var effektiva och hade bra utdelning i sitt powerplay där de gör två mål.

Vad säger du annars om Forshaga. Var de bättre än vad du trodde att de skulle vara eller ungefär som förväntat?

De öppnade i ett högt tempo som sagt. Annars var det ungefär som väntat. Alla lag som gått till playoff är bra.

Var det något speciellt i deras spel som var svårt att få grepp som du ser på det?

Nja, dom slängde in mycket puck runt mål och var ganska tunga.

Förlusten sätter en stor press på laget nu inför fredagen. Vinst är ett måste för att säsongen inte ska ta slut. Varför kommer vi att kunna vända på det här tror du?

Grabbarna är taggade och hemmaplan passar oss grymt bra!

Jag tycker att du krigade på hårt i tisdagens förlustmatch. På vilket sätt ska du även gå i bräschen för laget på fredag?

Försöker alltid bidra med hårt jobb och det ska jag fortsätta med, allt annat kommer av sig självt när man gör det.

Vilka blir nycklarna för att vi ska kunna vända på den här matchserien?

Fokusera på vårt spel, undvika utvisningsbåset och vilja vinna mer än våra motståndarna.

Slutligen Elliot, vad kommer vi att göra annorlunda på fredag och vad är din hälsning till Väsbypubliken inför kvalfesten på fredag?

Kom ner och stötta oss! Vi behöver ert stöd i vår resa mot kvalserien!!

// # 9 – Elliot Lorraine

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. Biljetterna kostar 100 kr för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom.

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/14105

Varmt välkomna till kvalfesten!!