Väsby avslutade Allettan på absolut bästa sätt när laget slog tillbaka Köping med en femetta. Segern tog laget förbi Kalix i tabellen men övriga resultat gick inte Väsbys väg varför Väsby slutligen hamnar på en sjätteplats och blir därför rankade som lag nummer fem inför lottningen till Playoff 1 under morgondagen.

 – Till sin helhet, ändå ganska bra match av oss ikväll säger tränare Viktor Tuurala. Kul med vinst, och att klättra i tabellen. Nu börjar det bästa med hockey – slutspel!

Christoffer Gozzi blev inför matchstart av supportrarna vald till säsongens MVP (Foto: Arne Rundlöf)

Sista matchen i Allettan blev en glädjestund för alla som tycker om Väsby Hockey. Det var ett utvilat och näst intill fulltalig trupp som var helt inställda på att ta tre poäng mot Köping och därvid ta möjligheten att klättra i tabellen för att skaffa sig ett bättre slagläge inför playoff spelet.

Det blev också en väldigt öppen match med mängder utav chanser där båda lagen verkligen visade upp fina offensiva tilltag. Defensiven var inte riktigt lika prioriterad varför det blev en match helt i publikens smak.

Väsby var spelförande i princip hela matchen men Köping är ett finurligt lag som ställer om snabbt och som är luriga i sitt passningsspel när de kommer framstormandes.

Än lurigare och än piggare var dock Väsbys förstaformation med Lubo Fetkovic, Christian Holmblad samt Elliot Lorraine som firade stora triumfer under kvällen och därför var det inte oväntat att det var denna trio som var inne på isen när målnollan spräcktes i matchens sjunde minut.

Elliot Lorraine agerade framspelare när han trots uppvaktning av tre Köpingspelare hittade fram till Lubo Fetkovic som lät sitt snabba skott tala för sig när han hittade en lucka förbi en annars duktigt spelandes målvakt i Köping.

Lubo har precis skjutit in 1-0 (Foto: Arne Rundlöf)

Målet blev startskottet på en sprudlande offensiv från Väsbys sida som fullkomligen pepprade Köpings målvakt Christoffer Hanning med mängder av fina lägen men udden i avsluten var inte riktigt i paritet med förspelen fram till lägena.

Men bättre gick det när Köping drog på sig sin första utvisning i matchen då Lubo Fetkovic höll sig framme och slog in en retur med en backhand och därmed gjorde både sitt och Väsbys andra mål i matchen.

Lubo firar ännu ett mål, här 2-0 (Foto: Arne Rundlöf)

Andra perioden inledde Köping bäst och det mycket tack vare att Väsby redan i periodens första minut drog på sig en utvisning. Köping visade då upp ett fint passningsspel och laget var sånär att reducera efter ett klapp-klapp spel men Linus Ryttar i Väsbys mål lät sig inte överlistas.

Men i den sjunde minuten fick han släppa in sitt första och enda mål i matchen när Väsby stått lite på hälarna och låtit Köping reducera till 2-1. Det via ett skott som tog i innerstolpen och sedan tog den vägen via ryggen på Ryttar och in i mål.

Målet gav dock inte någon väg in i matchen för gästernas del för Väsby ökade bara på  takten och dryga två minuter senare så var laget uppe i en tvåmålsledning i matchen igen. Det efter att bra byte av kedjan med Felix Dahlgren, Manfred Ehlers samt Felix Lööv där samtliga tre var inblandade i målet där Ehlers hittade fram med en passning strax framför mål där Lööv stod placerad och distinkt stötte in 3-1.

Felix Lööv har precis stött in 3-1 (Foto: Arne Rundlöf)

Två minuter senare var det Väsbymål igen och nu var det kvällens i särklass vackraste mål som spelades in. Den läckraste prestationen stod Christian Holmblad för då han i en position framför mål efter en skottpassning från Lubo Fetkovic skarvade pucken vidare mellan benen till Elliot Lorraine som fick helt fritt läge och sopade in 4-1.

Kvällens snyggaste mål har precis slagits in av Elliot Lorraine efter magisk framspelning av Holmblad (Foto: Arne Rundlöf)

Efter dessa virvlande minuter från Väsbys del så var matchen i princip i hamn för Väsbys del. Men laget slog inte av på takten för det utan fortsatte att pressa, stressa och bjuda publiken på mängder av fina kombinationer.

Men det dröjde till sista periodens första minut innan en sista utökning i målprotokollet kom för Väsbys del. Målskytt då blev inte mindre än nytillskottet Caleb Eefting som alldeles framför mål påpassligt höll sig framme och vispade in en lös puck som låg strax framför mållinjen. Kanadensaren Caleb blev så glad över sitt första mål i Väsbytröjan att han ramlade omkull mitt i måljublet.

Första målet i Väsbytröjan för kanadensaren Caleb Eefting är ett faktum (Foto Arne Rundlöf)

Det blev sista gången som Väsby otroligt nog fick jubla i den sista perioden för jag säger otroligt nog eftersom Väsby nog borde ha spelat in minst ett par-tre mål till. För så många lägen skapade laget sig men skärpan i avsluten saknades och ofta blev det lite för lekfullt och kanske någon passning för mycket.

Men vad spelar det egentligen för roll. Väsby bjöd publiken på en sprakande fin offensiv, tog tre poäng och förbättrade sitt läge inför playoff med en tabellplacering.

Väsbys sjätteplats i Allettan innebär att laget kommer att få välja motståndare till stundande Playoff som lag nummer fem och det innebär att det kommer att finnas fyra olika motståndare som Väsby kan välja att tampas med.

Vilka det blir avgörs efter klockan 11.00 torsdag förmiddag då lottningen genomförs och denna kommer faktiskt att direktsändas via Hockeyettans plattform och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/13973

Grisligan

Väsby gjorde en klart solid insats ikväll där samtliga spelare gjorde sitt till för segern. Men det går inte att blunda för att förstaformationen med Fetkovic, Lorraine samt Holmblad var på ett strålande spelhumör och det blir även denna trio som får dela på grisarna.

Tre grisar tilldelas Lubomir Fetkovic som gick i bräschen i matchen och som spelade in matchens två första mål och liksom lade tonen på tillställningen.

Matchens lirare Lubo Fetkovic (Foto: Bror Rosenback)

Två grisar vill jag ge till ettriga och pigga Elliot Lorraine som var inblandad i fyra av fem Väsbymål via ett mål och tre målgivande passningar.

Sista grisen ges till Christian Holmblad som förvisso brände två frilägen men gode ”Homer” är ju främst en framspelare och det visade han om inte annat när han så läckert spelade fram kedjekamrat Lorraine till Väsbys fjärde mål.

Särskilda omnämnanden vill jag slutligen skänka till Linus Ryttar, Felix Lööv, Johannes Nilsson, Martin Liljekvist samt till Fredrik Stridlund som stack ut något i ett annars välsmort Väsbykollektiv.

Foto: Bror Rosenback