Det blir värmländska Forshaga IF som Väsby valde att möta i Playoff 1 som spelas borta i Forshaga och Ängevi Ishall på tisdag den 26 februari och med retur i Vilundahallen fredagen den 1 mars. En tredje och eventuellt avgörande match spelas även den i Vilundahallen och i sådana fall lördagen den 2 mars.

Forshaga är en anrik förening som var en av de första föreningarna att ta in fotboll och sedan ishockey på programmet. I Forshaga har några av de största vuxit upp bland annat Ulf Sterner, Nisse Nilsson samt Hans Adrian och föreningen har spelat tolv säsonger i högsta ligan så detta är en klubb med stora anor.

Men det var ganska länge sedan och laget har fört en ganska tynande tillvaro i Hockeyettans Västra serie och grundserien var precis som tidigare, där laget hamnade på en näst sista plats. Men i vårserien har något hänt med laget där man hittade en riktig formtopp som alltså innebar att laget tog sig till playoff till Allsvenskan vilket blir första gången i föreningen historia.

Mer om kvalmatcherna och mer om Forshaga kommer ni att kunna läsa här på hemsidan när det börjar närma sig.