Serieledarna Bodens HF kommer på lördag eftermiddag på besök till Vilundahallen och dagen till ära bjuds alla på halva priset på entrén. Scandic Hotell ”Lilla Blå” bjuder även upp till BBQ buffé som serveras från klockan 14 så här finns det gott om möjligheter till en härlig och samtidigt spännande hockeyeftermiddag.

Och för Väsby Hockey väntar alltså seriens vassaste lag Boden. Ett härligt klassiskt lag som verkligen hittat formen lagom till Allettan. I veckan har laget slagit ett annat topplag  i form av Piteå i två raka matcher, visserligen efter förlängning och straffläggningar men de tog fyra av sex möjliga poäng av sin norrlandskollega och gör att laget leder serien med en poäng tillgodo mot tvåan Östersunds IK. Fyran Väsby har sex poäng upp till norrbottningarna och kommer att få strida hårt för att kunna lugga laget på några poäng.

Boden är ett svårtuggat motstånd som karaktäriseras av hårt arbete och tufft spel. Ett spel som fått många motståndare att tappa såväl humöret som fattning och med tanke på att enormt meriterade retstickan Per Ledin spelar i laget så vore det väl inte så konstigt att motståndarna fått det tufft.

Jag har inför matchen tagit några ord med duktiga centern Christian Nyman. Han är en utpräglat duktig tekare som även gillar att sätta upp sina lagkamrater i fina lägen och har inför matchen skrapat ihop hela tio målgivande passningar hitintills i Allettan. Så här går hans tankar inför deras bortamatch i Vilundahallen.

Hej Christian! Ni fortsätter att imponera och de dubbla derbymatcherna mot Piteå har givit er fyra poäng tack vare övertidsseger i Piteå och straffseger i Boden. Vad har du att säga om matcherna?

Tjena Krister! Piteå borta gör vi en riktigt dålig match men lyckas på nå sjukt sett vinna och få med oss 2 poäng. Hemmamatchen tycker jag vi dominerar i 2 perioder men tyvärr så i tredje perioden gör vi några missar i försvaret samtidigt som vi bränner ett par lägen framåt.

Ni hade ändå 3-0 inför den sista perioden i Boden men tappade till 3-3. Blev ni försiktiga eller vad har du för analys till tappet?

Dom kvitterar men vi lyckas vinna på straffar.

Ni leder nu serien en poäng före Östersund. Kunde du inför starten av Allettan tro att ni skulle leda serien i detta skede?

Har haft tro att vi kan vinna varje match men samtidigt är de hockey. Man kan spela bra och ändå förlora, nu har vi än så länge haft lite medstuds också.

Vi som inte sett Boden spela i år. Hur skulle du vilja karaktärisera er?

Vi vill vara jobbiga och möta och ligga nära motståndarna.

Ni var helt okej i grundserien men i Allettan har ni exploderat fram. Vad är nyckeln till denna framgång som du ser på det hela?

Vi har blivit bättre i vårt spel och efter vi vann båda matcherna mot Kalix i början av allettan så fick vi ett självförtroende som gör allt enklare.

Väsby Hockey väntar er nu på lördag. Vad är dina tankar inför det mötet?

Ska bli kul att åka på en liten resa med grabbarna och möta ett bra lag.

Vad kommer du ihåg från mötet mot oss för några veckor sedan och vad tycker du kännetecknade oss då?

Ni är ett bra lag som spelar bra och rolig hockey.

När du tänker på Väsby Hockey, vad är det första du kommer att tänka på då?

Vilda Väsby, haha! 🙂

Utifrån vårt tidigare möte, vad tror du på för typ av match i Vilundahallen och vad kommer främst att känneteckna er då?

De kommer nog bli en tight och bra hockeymatch. Vi kommer försöka ligga nära och minimera tiden för puckföraren.

Vilka spelare i ditt lag tycker du att vi i Väsby ska kika in lite extra?

Håll ögonen på Ylivainio, Sandberg och Toolanen dom kan hitta på roliga saker och absolut på vår målvakt Sehlstedt som är grymt duktig.

Slutligen Christian, hur går det på lördag och vad kommer att fälla avgörandet?

Jag tror att nyckeln är att bjuda era forwards på så lite som möjligt, gör vi de så tror jag vi vinner med 2-3.

// # 63 – Christian Nyman – Bodens HF

Från ett passningsgeni till ett annat och från en Christian till en annan. Väsbys Christian Holmblad som vann poängligan för hela grundserien i Hockeyettan Östra har haft det lite tyngre rent poängmässigt under Allettan. En stor bidragande orsak till det är en efterhängsen skada som hämmat ”Homer” ganska så ordentligt ute på isen. Men nu är månne läget på väg att ändras och om det samt lite annat berättar Christian enligt följande.

Christian Holmblad får pris som matchens lirare (Foto: StockholmDirekt)

Hej Christian! Hur är läget med dig och framför allt, hur mår kroppen?

Hej Krille! Det är bra och känner mig just nu väldigt pigg, skulle väl säga att det är största fördelen med att vara skadad.

Du har fått bita ihop på slutet med spel trots smärtan men det känns ändå som att du ofta är med när det händer även fast poängproduktionen inte gått hand i hand med spelet. Vad säger du om din spelade Alletta så här långt?

För min del har Allettan varit en ren katastrof, tyvärr har jag inte kunnat spela någon match utan smärta men förhoppningsvis går vi långt i år så kroppen hinner läka lite. För även om det går bra för laget vill man vara en del av det och kunna bidra lite.

Efter att du vilade kroppen mot Köping så var du med i dubbelmötet mot ÖIK helgen som gick. Vad säger du om våra två spelade matcher?

Stämmer bra behövde några dagar extra att får ner svullnaden. Det var två liknande matcher där vi förde spelet i fem mot fem där vi i första matchen släpper in två mål i numerärt underläge efter korkade utvisningar och den senare matchen är det två slumpmål vi släpper in. Skulle säga att vi förtjänade mer än 3 poäng efter det här dubbelmötet.

Vi skapade ju mängder med lägen som vi inte alls lyckades förvalta i den utsträckning som vi kanske borde ha gjort. Vad tror du det beror, skicklig målvakt eller oförmåga för oss att ta tillvara på lägena?

Jag vet inte, tänkte inte på att deras målvakt gjorde något speciellt under matcherna så. Bara att vi hade tillräckligt med lägen i båda matcherna att kunna vinna så det måste vi göra bättre, speciellt när matcherna blir viktigare och viktigare.

Nu väntar serieledarna Boden för oss på lördag. Vad har du att berätta om Boden sett till vårt förra möte för några veckor sedan?

Haha, om det är något som fastnade från den matchen är väl att Boden mer fokuserade på att slashas och snacka än att spela hockey.

Vi förlorade ju där i en ganska jämn match. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Om jag minns rätt gjorde vi två självmål den matchen annars resultat eller hur matchen var minns jag inte, kanske att vi gjorde en dålig match och jag förträngt det.

Vad tycker du kännetecknar deras spel och vad tyckte du speciellt att de vara duktiga på?

Att dom spelar med hög fart och är aggressiva, lite som vi försöker spela, så det blir förhoppningsvis en rolig och fartfylld match både att kolla på och spela.

Utifrån det, vad behöver vi framförallt vara noggranna över i vårt spel på lördag?

Vi måste fokusera på vårt eget spel ta tillvara på dom chanserna vi skapar och inte falla in i deras “skit”.

Slutligen Christian, hur går det på lördag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Ryttar är stekhet just nu så får vi bara igång vårt PP så ska vi vinna, annars blir det en jämn match. Hoppas att det känns bra nu sista träningarna nu innan helgen så ska jag kunna bidra mer i spelet än bara några avlastningsbyten som det varit på slutet.

// # 91 – Christian Holmblad

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. Eftersom det är halva priset som gäller på biljetten så kostar det på lördag 50 kr för vuxna och 25 kr för pensionär och ungdom.

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/13727

Varmt välkomna till Vilundahallen!!