För tredje matchen i följd slutade en match 2-2 för Väsby Hockey. I afton togs en stark poäng borta mot serieledande Östersund men i straffläggningen var hemmalaget vassast och satte en straff medan Väsby bommade samtliga sina.

 Vi är missnöjda med resultatet, men dock kan vi vara nöjda med insatsen säger tränare Viktor Tuurala. Små marginaler med straffar, men vi spelar bra, och är det bättre laget i alla perioder. Det tar vi med oss framåt.

Väsby Hockey stod för ännu en stark insats när laget tog en poäng med mersmak borta mot serieledande Östersunds IK. Om matchen i fredags var sprakande med mängder av chanser var denna mer återhållsam där lagen såg till att minimera sina egna misstag.

Det gjorde att matchen inledningsvis var ganska tillknäppt men där hemmalaget hade de första tio minuterna på poäng.

Väsby bröt dock dödläget i matchen i den fjortonde minuten när man stressade hemmalaget till ett misstag i egen zon och där Ludvig Wiita-Adamsson bröt en passning i offensiv zon. Kvicktänkta Ludvig spelade sedan en passning mellan sina egna ben och förbi backen till en friståendes Manfred Ehlers som avancerade innan han säkert knäppte iväg en handledare som tog vägen förbi hemmalagets målvakt Tim Juel.

Stärkta av målet fortsatte Väsby att trycka på mot hemmalaget och skapade sig själva möjligheter till utökning även fast chanserna kanske inte var så där riktigt högkvalificerade.

Men hemmalaget fick in en kvittering innan perioden var slut och det skedde efter att även Väsby slarvat i eget uppspel. En passning från en back i egen zon missade den tilltänkta adressen och istället hamnade pucken hos ÖIKs back Petter Runesson. Han tryckte till direkt och med ett hårt skott överrumplade han Linus Ryttar som tvingades se projektilen borra upp sig i nättaket bakom honom.

I mittakten höjde Väsby tempot och skapade mängder med chanser. Spelet var stundtals mycket bra från Väsbys sida och efter dryga fyra minuter gav det resultat om än via en för hemmalaget sett, dråplig situation.

Johannes Nilsson fick pucken till vänster i offensiv zon och avancerade framåt innan han drog iväg ett skott mot den bortre stolpen. Målvakt Juel räddade avslutet men pucken stöttes rakt upp och rakt på en hemmaback som touchade pucken så att den studsade tillbaka in i mål. Stort jubel bland Väsbyspelarna och framförallt från Johannes Nilsson som alltså fick äran att bli målskytt när han var tillbaka i den arena där han tillbringade hela den gångna säsongen.

Väsby fortsatte att skapa chanser efter målet men skärpan i avsluten var inte i paritet med spelet och även fast det fanns gott om chanser till att dra iväg i målprotokollet så stod alltid målvakt Tim Juel i vägen.

Istället fick perioden samma förlopp som den första där Östersund kvitterade mot slutet efter att Väsby gått bort sig i mittzon och där hemmalaget fick storma fram i ett tre mot ett läge. Men även här var det marginaler som avgjorde eftersom Linus Ryttar först såg ut att ha blockerat skottet men i sin iver att hitta pucken råkade han istället vifta in pucken i eget mål.

Sista perioden blev den mest händelsefattiga av de tre under ordinarie tid. Det märktes att spelarna började bli slitna efter hårt matchande på sistone och chanserna var relativt få. Det var främst i slutskedet när nerverna börja visa sig som två högkaratiga möjligheter uppenbarade sig.

Hemmalaget fick sin stora chans i den artonde minuten efter att långt anfall i Väsbys zon medan Väsby fick sin i matchens sista minut. Det efter att Ludvig Wiita-Adamsson elegant på tennis tog ner ett högt uppspel och sedan skapade sig själv ett fint läge längs kanten. Tim Juel gjorde sig dock stor och Ludvig hittade ingen lucka förbi honom.

I övertiden var sedan Väsby återigen närmast att avgöra men ineffektiviteten höll i sig och istället fick matchen avgöras efter straffläggning. Där var hemmalaget vassast och enda målskytten blev Ludwig Tallqvist som elegant tryckte upp pucken i krysset bakom Linus Ryttar.

Sammanfattningsvis så känns det lite surt att förlora bonuspoängen när Väsby sett till hela matchen var det starkare laget men samtidigt är det riktigt starkt att åka upp till Östersund och ta poäng mot serieledarna. Väsby fortsätter att visa upp bra spel och är riktigt svårslagna vilket denna vecka med tre oavgjorda matcher efter full tid är ett bra bevis på. Det enda som går att förbättra är effektiviteten vilket egentligen gäckat laget hela veckan för laget har haft svårt att omsätta det fina spelet till mer än sju mål vilket minst borde varit de dubbla sett till antalet fina chanser.

Grisligan

Oliver Horrsell var härföraren i Väsby i afton. Helt enkelt en gigant ute på isen och var bra såväl defensivt som offensivt och insatsen är värd tre grisar.

Två grisar ges eleganten Johannes Nilsson som var extra taggad inför mötet mot sitt forna lag. Extra skönt då för honom att han även blev målskytt även fast målet satt något turligt.  

Sista grisen ges till Ludvig Wiita-Adamsson som var riktigt på alerten idag och som dels låg bakom ledningsmålet men som därutöver var inblandad i flertalet offensiva framstötar.

Men likt i fredags var hela laget på tårna och alla kommer från insatsen med idel goda betyg.

Nu väntar en vardag men endast träningar innan det till helgen vankas dubbelmöten i Vilundahallen mot norrlandslagen Boden och Kalix.

Foto: Bror Rosenback