Rasmus Sörgardt blev stor matchhjälte för Väsby när han i övertiden mot Östersund slog in 3-2. Det efter en jämn match mellan två bra lag och det märktes verkligen att det handlade om en tvättäkta toppmatch i Vilundahallen.

Bra match idag säger tränare Viktor Tuurala. Det är inte ofta man förlorar Special Teams med 0-2, och ändå tar hem vinsten. Men det säger väl det mesta om vår tävlingsnivå och desperation ikväll!

Jubel efter segermålet mot ÖIK

Väsby Hockey tog revansch efter en del jobbiga övertidförluster i Allettan när man under fredagskvällen slog tillbaka Jämtarna Östersund med 3-2 efter just ett avgörande under övertid. Samtidigt behåller laget sitt fina hemmafacit och man är fortfarande obesegrade i Vilundahallen efter ordinarie tid.

Laget fick även en smakstart i toppmötet när Martin Liljekvist redan i den femte minuten satte 1-0. Det betydde Martins första mål i Väsbytröjan och det var ett riktigt viljemål där han från sargkanten i offensiv zon vräkte fram sina 197 centimeter inåt i banan. När ingen gick på honom kunde han avancera ända fram till målvakt Tim Juel innan han med en backhand tryckte in pucken mellan benen honom.

Martin Liljekvist trycker in 1-0 och även sitt första mål i Väsbytröjan

Första perioden fortsatte även efter målet att gå i Väsbys tecken och laget var framme flera gånger och hotade gästernas målvakt som behövde sträcka ut riktigt ordentligt för att inte Väsby skulle dra iväg ytterligare i målprotokollet.

Östersund kom dock tillbaka ordentligt in i matchen mot slutet av perioden och när målskytt Liljekvist blev utvisad i den nittonde minuten visade Jämtarna upp ett riktigt fint spel i numerärt överläge.

Den specialiteten fortsatte även in i mittakten och två Väsbyutvisningar inom loppet av två minuter i början av den andra perioden blev kostsamma.

Östersund visade prov på såväl elegant passningsspel som effektivt skytte och under dessa tagna Väsbyutvisningar hann inte bara gästerna med att kvittera till 1-1 utan även dra iväg till 1-2 efter att båda målen spelades in i dessa överlägen.

Målen gav gästerna självförtroende och Väsby fick några ytterligare jobbiga minuter där Linus Ryttar återigen fick visa prov på vilken duktig målvakt han är.

Väsby kom dock bättre upp i banan under andra halvan av mittakten och det mycket tack vare att gästerna då drog på sig två utvisningar. Väsbys spel i de numerära överlägen höll dock inte alls samma klass som gästerna men under andra överläget vaskades ändå några halvfarliga chanser fram.

Sista perioden var Väsby tillbaka med den fart som laget skämde bort publiken med i början av matchen. Den extra energin gav även tämligen omgående effekt när Pontus Karlsson redan i den tredje minuten kvitterade Östersunds ledning. Det efter att han fått en passning som serverad på silverfat av forna ÖIK-spelaren Johannes Nilsson som med ryggen mot ändå perfekt hittade fram till Pontus som stötte till direkt och sköt in 2-2 i bortre burgaveln.

Pontus jubar efter kvitteringsmålet till 2-2

Väsby tryckte sedan på för mer och om det var något lag som var närmast segern under ordinarie så var det definitivt hemmalaget men målvakt Tim Juel var oerhört svår att passera när Väsby svärmade som allra mest kring ÖIK målet.

I övertiden som varit Väsbys akilleshäl hitintills i Allettan, var det återigen motståndarna som skapade det mesta. Östersund vaskade fram två riktigt farliga lägen medan Väsby knappt fick hålla i pucken till en början. Men efter gästernas andra farliga läge så vände spelet. Elliot Lorraine hittade fram med en passning till Lubomir Fetkovic som tillsammans med Rasmus Sörgardt kom i ett två mot ett läge. ”Lubo” avslutade själv med ett hårt och högt skott men lyckades trots det inte överlista Juel. Dock studsade pucken sedan Väsbys väg för returen dök upp rakt framför Rasmus Sörgardt som sökte upp pucken innan han slog in det avgörande målet till 3-2 i en övergiven kasse.

Rasmus har precis slagit in avgörande 3-2 till stort Väsbyjubel

Sammanfattningsvis så får man beskriva denna match som en väldigt bra sådan och kanske var det den bästa som hitintills denna säsong spelats i Vilundahallen. Det mellan två bra lag som matchade varandra under i princip hela matchen. Att Väsby dock till slut gick segrande ur bataljen känns inte alls orättvist för sett över hela matchen var det nog ändå Väsby som vaskade fram flest chanser.

Grisligan

Rasmus Sörgardt var inblandad i det mest för Väsbys del ikväll. Han var på hugget offensivt sett vid ett flertal tillfällen och att det till slut skulle bli han som avgjorde toppdrabbningen blev inte mer än logiskt. Tre grisar till Rasmus efter en mycket väl utförd insats!

Rasmus Sörgardt

Två grisar ges till målvakt Linus Ryttar som sin vana trogen i Allettan var hur solid som helst längst bak. Han var chanslös på Östersunds båda hårt inskjutna projektiler och stod där innan och efter för många fina räddningar.

Sista grisen ges till benhårda Pontus Karlsson som verkligen inte lade några fingrar emellan i sitt närkampsspel och därutöver var han även vass i offensiv zon vilket inte minst 2-2 målet gav bevis för.

I övrigt var det idel stabila insatser från samtliga inblandade spelare i något som kanske får benämnas som säsongens bästa insats.

Foto: Arne Rundlöf