Väsby Hockey bjuder på hockeyfest och Scandic Hotell dukar upp en hamburgerbuffé med start från klockan 17.00. Fredagskvällen blir helt enkelt en skönare start på  helgen när Jämtarna Östersunds IK gästar Vilundahallen.

Det vankas annars dubbelmöte mot serietvåan ÖIK som alltså kommer ner till Upplands Väsby fredag kväll medan Väsby på söndag tar bussen upp till Östersund för returmötet. Ett tvättäkta toppmöte är det dessutom eftersom Östersund ligger delad etta tillsammans med Boden med tjugotvå inspelade poäng medan vi ligger trea, fem poäng bakom men med en match mer spelad.

Det här är första mötet mot ÖIK sedan Allettan år 2016 men det är stor skillnad på årets ÖIK kontra det som Väsby slog gånger två senast det begav sig. Då var Jämtarna topptippade men stod för ett fiasko och missade till och med playoff. Inför årets Alletta talades det lite mindre om laget och det verkar ha passat laget bra att smyga lite i skymundan för oj vad laget har imponerat i år. ÖIK har endast tappat fem poäng på tio spelade matcher och den enda förlusten kom för en dryg vecka sedan då Boden vann med uddamålet efter ett sent avgörande.

Seger på bortaisen i Östersund senast det begav sig (Calle Åsell jublar efter ett mål)

Östersund spelar en frän hockey med hög press och med mycket skridskoåkning. Beskrivningen på laget låter med andra ord lite som oss så detta möte finns det verkligen möjligheter att spraka om. För att få reda på lite mer om laget har jag vänt mig till den stora liraren Linus Wernerson-Libäck. Han är en Hudikprodukt men som bytte från Hälsingland till Jämtland inför fjolåret och har tillsammans med sin tvillingbroder Pontus gjort stor succé. Jag har tagit några ord med Linus inför dubbelmötet och dessa låter enligt följande.

Hej Linus! Ni har verkligen gjort en finfin Allettan hitintills. Trodde ni själva inför starten i mellandagarna att det skulle gå så här bra?

Tjena! Ja, den har börjat bra, vi var lite svajiga i början på grundserien men på slutet av grundserien har prestationen vart bra så vi gick in i allettan med ett bra självförtroende och bra träningar. Vi vet att vi är ett bra lag men serien är så pass jämn så prestationen måste vara där varje match och det tycker jag den har vart nu i starten här.

Redan där rivstartade med seger borta mot Hudik och sedan seger i övertid i returmötet. Lade det grunden för det självförtroende som ni visat upp hitintills anser du?

Ja, det var skönt och vinna de matcherna så det har vi tagit med oss.

Och så gick ni och vann i onsdags med när Piteå besegrades med uddamålet 3-2. Berätta kort om matchen?

Det är en jämn match där båda lagen är spelande lag men vi lyckades bättre med att få in puckarna.

Vad var det framförallt som avgjorde tillställningen och vad tar ni med er från den matchen till den mot oss?

Det är väl framförallt powerplay och boxplay som var avgörande. Vi tar med oss dom bitarna och att vi orkar spela med hög fart hela matchen.

Det som framförallt utmärkt er är en solid defensiv samt hypervasst PP. Tycker du det är just detta som utmärker er eller vad tycker du kännetecknar just årets ÖIK?

Ja, defensiven har vi jobbat hårt med under grundserien och fått den att sitta sen har Tim i målet har vart väldigt bra. Sedan har vi fått in en del puckar i PP där vi fått spelat ihop oss men det som kännetecknar oss är väl defensiven och skridskoåkningen.

Släkten är värst brukar man ju säga och det visade du ju redan i premiären när du skottade in båda målen mot ditt forna Hudik. Brukar man höja sig inför sina forna lagkamrater eller vad tror du?

Javisst blir det en speciell laddning när man möter sitt gamla lag och att det har gått lite spelare emellan.

I sådana fall borde ni frukta Johannes Nilsson nu i dubbelmötet eftersom han ju spelade med er i ÖIK under fjolåret. Har du någon hälsning att skicka till honom inför återseendet mot sina forna kamrater?

Ja, Johannes är en skicklig spelar med bra spelsinne och bra med pucken. Jag skulle gärna få en fin flipp från honom 🙂

Väsby Hockey väntar er i ett dubbelmöte nu med en tripp till Vilundahallen på fredag och sedan en retur i Jämtland två dagar efter. Är det skönast att börja borta eller vad säger du om dubbelmötet?

Ja precis, det två bra lag som har börjat Allettan bra men att börja hemma eller borta när det är så tätt mellan matcherna, så gör det inte så stor skillnad tycker jag.

Vad känner du till om årets Väsby Hockey och har ni scoutat oss något?

Ja, vi vet att det är ett skickligt lag som också åker mycket skridskor.

När du tänker på Väsby Hockey, vad är det första du kommer att tänka på då?

Det första jag tänker på är att det är ett klassiskt lag och förening där Niklas Wikegård har varit i.

Vad tror du på för typ av möten rent hockeymässigt?

Jag tror det kommer bli mycket fart i den här matchen!

Vilka spelare i ditt lag tycker du att vi i Väsby ska kika in lite extra?

Elias Bjuhr, David Westerlund och Tim Juel.

Slutligen Linus, hur går det i dubbelmötet och vad tror du kommer att fälla avgörandet i dessa två möten?

Det kommer bli två jämna matcher där jag tror special teams kommer var avgörande.

// # 27 – Linus Wernerson-Libäck – Östersunds IK

Släkten brukar som jag skrev ovan, ofta vara värst. Det var så när Linus mötte sitt forna gäng Hudiksvall i premiären och förhoppningsvis kan nu Johannes Nilsson när han möter sitt forna gäng var skillnaden till helgen.

Johannes Nilsson “in action”

Jag har givetvis tagit några ord med vår finsnickare Johannes inför matchen och hans tankar inför mötet mot sitt forna gäng låter så här.

Hej Johannes! Det vankas ett speciellt möte till helgen eftersom du då kommer att möta dina forna lagkamrater i Östersund. Hur är känslorna inför det mötet?

Man kan ju inte säga annat än att man är taggad! Alltid kul att möta gamla lagpolare.

Vad tror du väntar oss då med tanke på hur det såg ut under fjolåret?

De spelar med bra fart som vi så de kommer bli en match med högt tempo.

Är det något speciellt i deras spel som du tror vi behöver se upp för lite extra?

Inte vad jag vet!

Vad tycker du skiljer ÖIK mot Vilda Väsby?

Har inte sett så mycket av dem den här säsongen så det är svårt att säga.

Att starta mot dem hemma och sedan vända upp till Jämtland på söndag. Är det en fördel eller nackdel för oss anser du?

Det är ju alltid skönt att ha en hemmaseger i ryggen så ser man det så är det så klart en fördel.

Jag har även tagit några ord med Linus Wernerson-Libäck inför matchen. Vad har du för passning att lägga till honom?

Åk inte bredbent för då vet vi vad som händer.. 🙂

Vad säger du annars om vår Alletta hitintills, bättre eller som förväntat?

Det var ganska förväntat tycker jag. Vi hade kunnat få med oss några poäng till, men vi får hämta hem dem i resterande matcher istället.

Vad känner du själv efter en fin poängproduktion med näst intill en pinne per match så här långt?

Helt okej tycker jag! Lite mer mål kan jag göra så det var skönt att få trycka dit en kasse senast mot Hudik. Så jag hoppas det lossnar nu.

Vad tror du krävs av oss i den sista halvan av Allettan för att vi ska kunna bibehålla vår position i tabellen?

Det är bara fortsätta med det vi gjort under första halvan för vi har delvis spelat riktigt bra. De matcher vi förlorat har vi slarvat lite och inte varit riktigt där när vi fått våra chanser. Så snäppa upp det så ser ni oss i toppen i slutet också!

Slutligen Johannes, hur går det nu i dubbelmötet och på vilket sätt kommer du att vara bidragande till det?

Vi vinner båda med 4-2 och jag har förhoppningsvis varit med och bidragit till något mål!

// # 95 – Johannes Nilsson

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via hemsidan, bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/13705

Varmt välkomna till Vilundahallen!!