Väsby Hockey hämtade upp 2-0 underläge inför sista perioden borta mot Köping och kvitterade i matchens näst sista minut. Lagkapten Christoffer Gozzi styrde in 2-2 efter skott av Fredrik Falk och gav Väsby en viktig och minst sagt välförtjänt poäng efter en lång och intensiv offensiv under i princip två perioder.

Ingen bra första, krigar oss dock in i matchen säger tränare Viktor Tuurala. Vi gör en bra andra och tredje period. I fall man inte är med i början, får man ofta jobba hårt för målen men vi höll oss disciplinerat till vår game plan i sista perioden och det gav ändå en pinne.

Glädje efter skön upphämtning

Skönt med Väsbypoäng men tråkigt avslut där Köping fick med sig bonuspoängen efter en som vanligt hasardartad övertid där inte ens en minut hann gå innan avgörandet kom.

Annars var det här en match som hade kunnat sluta lite hur som helst. Väsby saknade skärpa och var dessutom väldigt slarviga i passningsspelet. Det kostade på och framförallt var laget lite på hälarna i den första perioden.

Det var en period som gick ganska klart till hemmalaget och där ledningspucken sköts in drygt halvvägs i perioden efter att Väsby först stått för en ”indianare” i egen zon. En diagonalpassning i egen zon bröts av en hemmaspelare och han fick öppet skottläge mitt i slottet. Linus Ryttar kunde dock inte passeras men returen dök för Väsbys del dessvärre upp rakt på bladet på en annan hemmaspelare som kunde sopa in 1-0 i princip öppen kasse.

Minuten senare hade det kunnat vara 2-0 efter att Väsby bjudit Köping på ett friläge. Linus Ryttar var tät och täckte ytor och hade dessutom sin bästa vän, stolpen med sig vilket förhindrade utökningen i målprotokollet.

Väsby hade svårt att skapa vassa lägen inledningsvis men mot slutet var ändå Manfred Ehlers fri men hans backhandsdragning räddades av hemmamålvakten Jonas Eneroth och i svansen av läget drog istället Ehlers på sig en utvisning.

Köping fick inleda andra perioden i numerärt överläge men annars var det en mittakt som till stor del spelades i Köpings ända av rinken. Väsby skapade mängder med lägen i perioden men avsluten var inte alls i paritet med förspelen och därav växte frustrationen allt eftersom.

Den frustrationen gav några onödiga utvisningsminuter i andra halvan av perioden och tyvärr blev dessa kostsamma eftersom Köping tog tillvara på ett av dem efter att Väsby precis klarat av ett tre mot fem underläge.

Sista perioden fanns bara ett läge för Väsby och det var full fart framåt. Redan efter trettio sekunders spel vaskades första jätteläget fram men trots fin framspelning av Manfred Ehlers i ett två mot ett läge lyckades avslutande Elliot Lorraine inte träffa annat än målvakt Eneroths plock. Det kändes verkligen i det läget av matchen som att det här inte skulle bli Väsbys kväll men enträget gnuggande gav till slut ändå resultat.

En till synes enkel puck trillade in mellan benen på Köpings målvakt i den sjätte minuten och det gav lite extra energi till ett redan hårt jobbandes Väsby. Reduceringsskytten till 2-1 var Nick Hedemyr som egentligen bara lade fram pucken mot mål för en tänkt styrning av Felix Lööv. Felix missade dock pucken vilket säkert ställde målvakten som istället fick se pucken slinka in mellan benskydden på honom.

Väsby tryckte sedan hemmalaget allt längre och längre bak i banan och med utplockad målvakt med mindre än två minuter kvar av matchen kom till slut den rättmätiga kvitteringen. Christoffer Gozzi vann en av många viktiga tekningar i offensiv zon och pucken gick klockrent bakåt till Oliver Horrsell. Oliver spelade sedan pucken vidare till backkollegan Fredrik Falk som slog till direkt. Framför mål hade nu kapten Gozzi hunnit förflytta sig och han hann även med att få till en klubba på pucken vilket gav touchen som behövdes för att ge Väsby poängen.

Som jag redan nämnt tog det sedan inte ens minuten innan Köping greppade tag i bonuspoängen. Väsby fick första anfallet i övertiden men Ludvig Wiita-Adamssons avslut tog i hjälmen på hemmamålvakten och sedan vände spelet och i efterdyningarna av det anfallet kom sedan målet som betydde 3-2.

Sammanfattningsvis så får man väl vara glad över en vunnen poäng när man hämtar upp ett 2-0 underläge inför den sista perioden. Smolk i bägaren var dels övertidsförlusten och samtidigt så kan man inte vara nöjd över med hur många frilägen samt två mot ett lägen som Väsby släppte till ikväll. Det var slarvigt överlag och i dubbelmötet mot serietvåan Östersunds IK till helgen måste noggrannheten i passnings- och positionsspelet upp på en helt annan nivå.

Grisligan

Tre grisar ges återigen till målvakt Linus Ryttar. Han räddar tre frilägen när Väsby ligger under i matchen och ger laget möjlighet att till slut komma ikapp. Han kan inte alls lastas för de tre insläppta målen utan är helt enkelt bästa Väsbyspelare ute på isen.

Foto: Peter Scott

Två grisar ges till backen Oliver Horrsell som aldrig gör en dålig match. Intensiv men samtidigt konstant noggrann och det var inte mer än logiskt att han var inblandad när Väsby kvitterade mot slutet av matchen.

Sista grisen ges till alltid hårt arbetandes Viktor Åström som framförallt klev fram i den första perioden när få andra i Väsby var på tårna.

Omnämnanden skänks även till Manfred Ehlers, Christoffer Gozzi samt till vassa duon Nick Hedemyr och Elliot Lorraine som tillsammans skapade en hel del men där det tyvärr var värre ställt med siktet.

Foto: Arne Rundlöf