Väsby Hockey har än så länge haft en rätt jobbig roadtrip där man från resorna norröver har gått lottlösa från. Laget har gjort helt okej insatser, framförallt i mötena med Borlänge och Boden men det håller oftast inte att ”bara” göra sådana insatser i en tuff Allettan om man vill få med sig poäng från matcherna.

Framförallt är det Väsbys offensiv som hackat på sistone. Chanser har laget i vanlig ordning skapat sig i matcherna men killerinstinkten framför mål har saknats. Då spelar det ingen roll att laget vunnit skotten i två av de tre förlustmatcherna, det är inskottade mål som vinner matcher och då är det för skralt att endast mäkta med att skjuta in fem mål på hundraåttio spelade minuter.

Onsdag kväll tror jag dock att det framförallt är en bra defensiv som kommer att vara nyckeln till eventuell poäng för nu väntar en storfavorit som dessutom börjat hitta formen och spelglädjen. Hudiksvall och Glysishallen är det som väntar Vilda Väsby då och då måste laget upp i några nivåer från senaste helgens spel om laget ska lyckas få med sig några poäng från matchen.

För att få reda på varför Väsby inte riktigt lyckats på sistone har jag vänt mig till Pontus Karlsson som äntligen kunnat göra comeback igen på isen efter sin långa frånvaro under hösten. Så här säger Pontus om helgens matcher och vad som vi kan förvänta oss av laget på onsdag.

Pontus Karlsson (Foto: Bror Rosenback)

Hej Pontus! Det blev en jobbig helg för Väsby i och med en lång resa och dessutom smörj i två matcher. Vad har du för summering att lämna från Boden och Kalix?

Hej Krister! Jag tycker att vi gör en bra match i lördags men har inte riktigt marginalen eller disciplinen med oss. Under söndagen kommer vi inte upp i nivå alls.

Vad säger du om motståndet med jämförelse mot vad vi mött tidigare i Allettan?

Jag har inte spelat så många matcher hittills men jag tycker att det är en mycket högre lägstanivå i år jämfört med förra året.

Vad är det i vårt spel som inte riktigt fungerat i helgen?

Vi är inte riktigt där i många dueller men spelmässigt stundtals tycker jag ändå att vi spelar rätt bra.

Kan man skylla på bristande ork efter kämpigt matchschema eller varför har vi inte riktigt kommit upp i nivå?

Jag tycker inte att vi ska skylla ifrån oss på något. Vi alla är människor och alla har bättre och sämre dagar.

På onsdag måste vi dock upp rejält i tempo när vi tar oss an ett formstarkt Hudiksvall. Varför tror du att vi kommer att få se ett helt annat Väsby Hockey då?

Vi har en lång bussresa nu och hinner tänka igenom helgen ordentligt. Vi kommer komma med en stor revanschlusta inför onsdagen.

Det är kul att se dig på isen igen efter en lång frånvaro vid sidan om matchspel. Känns allt bra för dig nu?

Allt känns bra! Kul att vara tillbaka.

Hur känns det rent hockeymässigt, börjar du bli ordentligt varm i kläderna?

Det är ju lite ringrostigt i emellanåt men det känns lite bättre för varje dag som går.

Inför onsdag, vad blir viktigast för oss att fokusera på då?

Vi måste fokusera på vårat spel och våran identitet.

Hudiksvall har vi ju mött många gånger och vet hur duktiga de är. Hur ska vi kunna bräcka dem tror du?

Det kanske är lite klyschigt men efter varje förlust kommer en vinst allt närmare så jag tycker att det är dags nu.

Slutligen Pontus, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt är du med och bidrar till det?

Vi vinner med 3-1 och jag är med och bidrar med min energi och skridskoåkning.

// # 74 – Pontus Karlsson

Hudiksvall är det alltså som väntar Väsby onsdag kväll och det är ett lag som verkligen börjar hitta vinnarspelet igen efter en trög inledning av Allettan. Storsegern mot Piteå och det spelövertag laget hade mot Borlänge därefter vittnar om att laget är tillbaka på den höga nivå som laget visade upp under grundserien. Laget gjorde ju även processen kort med Köping i söndags så nog kommer laget att komma med stort självförtroende till sin fjärde raka hemmamatch.

Foto: Mats Tjernström

En av många duktiga spelare i laget heter Erik Flood. Han anlända till Hälsingland från Allsvenska Vita Hästen i december och är en meriterad kille som förutom Allsvenskt spel i Norrköping även tidigare representerat Mora samt Almtuna och som tack vare det har hela 145 allsvenska matcher på sin meritlista. Jag har tagit några ord med Erik vars tankar inför mötet mot oss låter så här.

Hej Erik! Grattis till ännu en trepoängare för er när ni under söndagen slog tillbaka Köping tämligen komfortabelt med 5-1. Vad säger du om matchen?

Hej! Tack så mycket! Jag tycker vi gör en bra match, vi får ju 1-0 redan efter 25 sekunder så starten kunde inte varit bättre. Vi gör som sagt en bra genomförd match i alla tre perioder.

I lördags förlorade ni i övertid mot ett annat tippat topplag i form av Borlänge. Vad säger du om den matchen och säger du om motståndet Borlänge i jämförelse med exempelvis Piteå som ju på pappret ska vara de vassaste i Allettan?

Ja, det var surt att vi inte vann den matchen då jag tycker att vi egentligen är dom som skapar dom farligaste chanserna att vinna matchen på full tid så det var surt. Piteå har jag för mig saknade några utav sina toppspelare i matchen då vi möte dom så det är svårt att säga, vi gör en riktigt bra match mot dom så det är lite svårt att säga men Borlänge har några farliga spelare som man inte kan ge så mycket tid för då straffar det sig direkt.

Och så fick du även bli målskytt i helgen när du skottade in 4-1 mot Köping. Har du kommit in bra i Hudiksvall efter din tidigare sejour i Vita Hästen?

Ja exakt, ja jag har kommit in väldigt bra i laget så det känns väldigt bra.

Hudiksvall är ju ett lag som satsar mot Allsvenskan. Vilken klass skulle du säga att ni i Hudik håller om du jämför med bottenlagen i Allsvenskan?

Jag tycker vi har riktigt hög klass. Jag tycker inte det egentligen skiljer sig något. Inte då vi spelar på våran högsta nivå iallafall.

Efter en tung inledning av Allettan har ni kommit igång nu på allvar och det trots att ni mött alla tänkta topplagen på sistone. Vad är det som ni gör bättre nu kontra tidigare?

I dom första två matcherna mot Östersund så borde vi ha tagit mer poäng än vad vi gjorde om man tittar på matchbilden. Speciellt borta då vi tappade en 1-3 ledning i tredje perioden å missade straff och friläge i förlängningen. Men annars har vi spelat lite bättre på slutet med att sätta press hårdare och vunnit tillbaka pucken mycket snabbare.

Väsby Hockey väntar er på onsdag. Vad förknippar du oss med?

Ni spelar med hög fart, är farliga i kontringsspelet och sätter en hög press i egen zon.

Senast vi möttes gick ni segrande ur en tät match efter förlängning. Vad kommer du ihåg från den?

Jag minns att vi inte kom ut så starkt i starten men lyckades vända men att ni kvitterade i slutet på matchen.

Utifrån den, vilken typ av matchbild kan vi förvänta oss att se på onsdag?

Jag tror ni kan förvänta er att se en matchbild där vi kommer komma ut hårdare än senast och där vi kommer vara det lag som styr matchen.

Trots er framgång på sistone, finns det något speciellt i ert spel som ni kan förbättra?

Ja vi kan förbättra effektiviteten både i powerplay och i 5-5 spelet.

Slutligen Erik, hur går det nu på onsdag och vad fäller avgörandet?

Vi i Hudiksvall går segrande och våran fart i spelet fäller avgörandet.

// # 18 – Erik Flood – Hudiksvalls HC

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/13504

Upp till kamp – Vilda Väsby!

Foto: Bror Rosenback