Väsby Hockey gjorde spelmässigt en klart godkänt match borta mot seriefavoriten Borlänge men stod för några kostsamma misstag samtidigt som ineffektiviteten gäckade laget matchen igenom. Det gjorde att hemmalaget lite för enkelt fick matchen dit de ville och kunde till slut vinna med 5-1.

Vi kommer inte upp i nivå första tio och blir straffade säger tränare Viktor Tuurala. Därefter bra trettio minuter och en jämn hockeymatch, men vi får inte marginalerna med oss ikväll. Vi måste helt enkelt tävla hårdare från start.

Väsby inledde matchen med stort självförtroende och med väldigt fin fart i spelet. Borlänge som man trodde skulle inleda matchen kraftfullt blev kanske lite tagna på sängen och det var Väsby som styrde handlingarna under första halvan av perioden.

När Väsby dessutom efter dessa drygt tio spelade minuter fick spela sitt första numerära överläge trodde man till mans att ett ledningsmål skulle komma. Och så blev det även men tyvärr var det hemmalaget som i numerärt underläge satte 0-1 efter att Robin Wallin tyvärr stod för en prakttavla när han schabblade med pucken bakom eget mål, blev av med den varefter den norpandes Borlängespelaren hittade fram med en passning där hans lagkamrat kunde sätta pucken i en helt övergiven Väsbykasse.

Som om inte det vore nog så utökade Borlänge sin ledning mindre än två minuter senare efter att Robin Wallin återigen varit för långt utanför sitt mål och där Väsbys försvarande spelare inte hjälpte till i tillräcklig omfattning. Det gav hemmalagets målkung Markus Persson en möjlighet att via en retur efter ett skott från blå, sno åt sig pucken och sedan gå köksvägen där han kunde sätta 2-0 i ännu ett i princip tomt mål.

Detta blev två riktiga mardrömsminuter för Väsby och där resultatet inte alls speglade matchbilden. Väsby bet dock ihop och redan i anfallet direkt efter nedsläppet så var laget på vippen att sätta en reducering men pucken ville inte riktigt studsa Väsbys väg samtidigt som Borlänges målvakt Henrik Edström storspelade i målet.

Andra perioden präglades av öppna spjäll och det från båda håll. Matchen svängde så det stod härliga till och målmöjligheterna avlöste varandra.

Borlänge startade upp perioden bäst men sedan växte Väsby ju längre perioden led och det kändes faktiskt närmare 2-1 än 3-0 men så mot slutet så drog Väsby på sig en utvisning som får dessvärre får betecknas som aningen billig.

Tyvärr för Väsbys del så blev den sedan väldigt kostsam eftersom Hockeyettans stora målkung Markus Persson med mindre än halvminuten kvar av perioden dundrade in 3-0.

Precis som i den andra perioden så startade hemmalaget även upp den sista perioden bäst. Med ett tremålsöverläge i ryggen spelade laget avslappnat samtidigt som de effektivt stängde ytorna för Väsby.

Väsby fick dock chansen att reducera relativt tidigt i perioden när Borlänge drog på sig en utvisning. Det numerära överläget var därefter helt okej men ändå inte tillräckligt vasst för att få en ordentlig väg in i matchen via reduceringsmål.

Istället släcktes Väsbys eventuella poängdrömmar i den åttonde minuten när ännu ett alldeles enkelt mål fick skjutas in av Borlänge. Först kunde en hemmaspelare alldeles för lätt ta sig förbi en något schabblande Väsbyback och sedan lyckades inte Robin Wallin stänga igen när en halvliggandes Ludwig Wistén med en backhand drog in pucken.

Att ta igen fyra mål med elva minuter blev givetvis för svårt för Väsby men trots ett till synes hopplöst läge så lyckades ändå laget bra med att fortsätta skapa lägen mot Borlängemålet.

Men udden i avsluten fortsatte att vara oskarpa och inte förrän laget mot slutet chansade med utplockad målvakt så kom till slut en reducering till 4-1 när Ludvig Wiita-Adamsson tog tillvara på en retur.

Väsby fortsatte efter målet med utplockad målvakt men något mer tryck framåt fick man aldrig utan det hela slutade med att Markus Persson blev tremålsskytt när han satte 5-1 i den tomma kassen.

Sammanfattningsvis så kan man inte säga att slutresultatet speglade matchbilden. Matchen var egentligen helt jämn där Väsby till och med vann skottstatistiken med 44-39 men misstagen kostade mycket ikväll samtidigt som Borlänges målvakt Henrik Edström gjorde en lysande insats mellan stolparna.

Väsby kan dock ta med sig farten från matchen och viljan att aldrig ge upp och förhoppningsvis kan det ge ett bättre resultat till helgen om laget fortsätter med denna typ av spel.

Grisligan

Det var ganska många som visade upp fina kvaliteter under matchen och det känns ganska svårt att plocka ut tre spelare som lyste mer än övriga.

Tre grisar ger jag dock till rivjärnet och backen Oliver Horrsell som sin vana trogen gjorde en helgjuten insats över hela banan.

Foto: Arne Rundlöf

Två grisar ges till lagkapten Christoffer Gozzi som vann många tekningar matchen igenom och som även stod för en bra arbetsinsats i såväl offensiven som defensiven.

Sista grisen ges till Nick Hedemyr som var på hugget vid många tillfällen kring Borlänges kasse och som hela tiden var ett stort orosmoln för hemmalaget.

Men förutom dessa tycker jag att samtliga backar gjorde en solid insats och sedan tycker jag att den spelskickliga duon Johannes Nilsson samt Christian Holmblad var väldigt kreativa med pucken vilket borde ha lett fram till betydligt mer än bara vackert spel.

Väsby får nu slicka sina sår och ta nya tag till helgen då en långresa till Norrland står på menyn och där Boden och Kalix väntar i tur och ordning.

Foto: Maria Ahlm