Efter fyra hemmamatcher av fem spelade i Allettan väntar nu fem raka bortamatcher varav hela fyra spelas inom loppet av åtta dagar. Borlänge, Boden, Kalix samt Hudiksvall väntar i tur och ordning och det är idel tuffa matcher där Väsby Hockey verkligen måste vara på tårna och orka hela vägen för att kunna ta poäng från matcherna.

Först ut är Borlänge Hockeyförening. Den på förhand kanske svåraste motståndaren i hela Allettan. För visst är det så att man nämnt Borlänge med stor respekt från alla håll och kanter denna säsong. Med all rätt för detta lag är ruggigt bra men har väl kanske hitintills i Allettan inte riktigt visat det, poängmässigt det vill säga. För spelmässigt har laget förutom i premiären hemma mot Köping då det blev ett ordentligt magplask, spelat riktigt bra. Det är väl egentligen endast målskyttet som hackat hitintills men då laget kryllar av spelskickliga forwards kommer det väl att lossna när som helst. Men den islossning ser vi gärna från Väsbyhåll att den dröjer åtminstone fram till helgen.

Men skämt å sido så blir detta en härlig utmaning för Väsby som alltså får åka till Dalarna för första gången på över tio år för att möta Borlänge i seriespel. Säsongerna 2005 till 2008 var det annars näst intill standard att stöta på dalmasarna i kvalspel eller i Allettan och något som förenat alla mötena i Borlänge Ishall, är att dessa alla varit riktigt svåra matcher att ta sig an. Onsdagskvällen lär inte bli annorlunda så nu gäller det bara att tagga till riktigt rejält och vara påslagna redan från matchstart.

Vi har som sagt inte mött Borlänge på ett tag och senast var i en träningsmatch inför fjolårssäsongen. Då förlorade Väsby i en tempostark match med 7-4 och eftersom många av spelarna är kvar tillsammans med tränaren, så vet vi väl ungefär vad som kommer att vänta oss. Men för att få reda på lite mer om laget har jag vänt mig till spelaren Joel Källström Englund. Han är inne på sin fjärde raka säsong i BHF så han om någon vet vad de går för i sina bästa stunder. Så här säger han inför matchen.

Hej Joel! Ni har tillsammans med Piteå och Hudiksvall målats som stora favoriter till topp tre inför Allettanstarten. Hur tycker du att ni i Borlänge har stått upp för det favorittrycket hitintills?

Hej! Att vi är favoriter är inte något som jag tänker på utan jag försöker fokusera på att spela en bra hockey. Sen har inte resultaten blivit som vi hoppats hitintills.

Ni hade en rätt jobbig helg med två förluster på övertid mot Kalix respektive Boden. Vad har du för summering att lämna kring dessa två matcher?

Kring matcherna i helgen så tycker jag att vi förtjänar 3 poäng i lördags då vi skapade otroligt många bra chanser men lyckas inte sätta dit dem. Matchen i söndags var jämnare men det är vi som för spelet och vi borde haft mer än 1 poäng med oss enligt mig.

Ni gjorde ju en grym grundserie och vann i princip allt. Om du jämför ert spel då med det ni spelar nu, skiljer det något eller är det helt enkelt så att motståndarna varit mycket bättre jämfört mot grundserien?

Spelet tycker jag fortsatt är bra men vi blir hårdare straffade nu än vad vi kanske blev i förra serien när vi gör misstag nu.

För oss som inte sett Borlänge på ett tag. Hur skulle du vilja beskriva er och vad tycker du kännetecknar ert spel?

Vi är ett lag som vill spela med hög fart och vända spelet snabbt, ett aktivt presspel över hela banan och med ett kreativt anfallsspel.

Vilka spelare i ditt lag tycker du att vi som ser matchen ska kika in lite extra?

Det är svårt att inte nämna Markus Persson som gjort otroligt mycket mål och fortsatt nu i allettan. Tycker vi är ett lag som har fyra bra femmor som kan pumpa på och leverera.

Nu väntar Väsby Hockey för er på onsdag i er egen hemmaborg. Vad känner du till om oss?

Har inte så bra koll på Väsby mer än att jag sett att det gått bra i inledningen. Vi kommer kolla lite till veckan angående Väsby.

Vad kan vi förvänta oss för typ av matchbild på onsdag tror du?

Svårt att säga om matchbilden när jag inte har så bra koll på Väsby hur dem spelar. Men vet att vi kommer vara revanschsugna och komma ut och gör allt för 3 poäng, med hög fart och hårt arbete.

Slutligen Joel, hur tror du det nu att det går på onsdag och vad kommer att fälla avgörandet?

Jag hoppas på 3 poäng hem till Borlänge och avgörandet kommer vara att vi smäller dit våra chanser vi skapar tillsammans med ett kontrollerat och aktivt försvarsspel.

// # 66 – Joel Källström Englund – Borlänge HF

När man hör Joels beskrivning över Borlänge så låter det ungefär som en beskrivning över Väsby. Jag tror nämligen att vi spelar en ganska liknande ishockey och därför tror jag att matchen i Borlänge Ishall kan bli en riktigt sevärd historia mellan två lag som verkligen inte kommer att slå av på takten.

En i Väsby som alltid är gasad är vår duktiga back Rasmus Sörgardt som fortsatt sitt fina spel denna säsong och som tagit ytterligare ett kliv i framförallt sitt offensiva spel. Jag har tagit några ord med Rasmus inför resan norrut och hans tankar inför den låter så här.

Hej Rasmus! Det går väl inte att beskriva den gångna hockeyhelgen som en stor succé eller vad känner du? Varför gick det så bra anser du?

Det var en bra helg och sex poäng är vad vi ville ha inför helgen. Vi är ett bra hockeylag och bra hockeylag vinner matcher.

Om vi går tillbaka till lördagens match med storpubliken på läktarna. Hur var känslan att gå in där på isen, speciellt för dig som har Väsby Hockey som moderklubb?

Det var väldigt kul att se Vilundahallen fyllas igen! Roligt att spela inför fler folk och skönt att vi vann en sådan match.

Vi har ju verkligen steppat upp vårt spel i Allettan så här långt. Vad talar för att vi ska kunna fortsätta med detta fina spel även framledes?

Vi är inte nöjda och vi har ett mål internt som vi vill uppnå. Vi har inte bevisat något än… många matcher kvar!

Du har ju själv gjort en väldigt fin säsong hitintills. Är du nöjd med vad du presterat och finns det ännu mer att hämta tror du?

Det finns mer och hämta från mig och även från laget!

Men om vi blickar tillbaka till den gångna helgen då vi mötte två Norrlandslag. Var det stor skillnad att möta dem exempelvis mot lagen i den Östra regionen?

Varje lag är ju olika på något sätt oavsett serie. Men jag är övertygad att vi kan vinna mot alla.

Nu väntar ännu ett nytt lag när den stora favoriten Borlänge tar emot oss på onsdag. Vad känner du till om Borlänge?

Vet att de vann sin serie och förlorade inte många matcher.

Det är ju i grunden ett ruggigt bra lag som kanske inte fått den start de önskat. Vad behöver vi framförallt fokusera på i vårt spel när de troligtvis lär ligga på hårt redan från start?

Vi kommer spela vårt spel med mycket fart och inte slå av på något. De har nog mer press på sig än vi, och jag tror det talar till vår fördel.

Piteå och Hudik som vi redan mött, ska ju vara ungefär i paritet med Borlänge. Vad i spelet mot dem tycker du vi kan ta med oss till mötet på onsdag?

Vi styr och ställer delar av matchen och jag skulle vilja ha det så i sextio minuter.

Slutligen Rasmus, hur tror du det nu att det går på onsdag och på vilket sätt kommer du att vara bidragande till det?

2-5 vinst och jag bidrar med hårt jobb offensivt samt defensivt!

// # 14 – Rasmus Sörgardt

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/12133

Upp till kamp – Vilda Väsby!