Väsby Hockey har fått en perfekt start av Allettan tack vare en stark bortaseger mot Enköpings SK med hela 0-4. Det efter en solid insats där laget vann varje period och där målvakt Linus Ryttar glädjande nog fick hålla sin nolla intakt.

Bra utförd match, lite rostig start, men vi gör det ändå bra säger tränare Viktor Tuurala efter premiärsegern. Vi steppade sedan upp arbetsnivån och blev belönade med tre poäng.

Enköping var grundseriens näst bästa hemmalag och Väsby hade inför matchen inte vunnit en seriematch i Bahcohallen sedan typ kvarnen brann. Det var de tuffa förutsättningarna som rådde inför premiären och därav kändes det nog extra skönt för alla Väsbyspelarna när laget redan i matchens andra minut tog ledningen i matchen. Det efter att lagkapten Christoffer Gozzi visade vägen när han efter förarbete från såväl Viktor Åström samt Manfred Ehlers spräckte nollan bakom hemmamålvakten Simon S:t Cyr.

Det var det enda av ordentligt värde att rapportera från den första perioden som var jämn och där även skotten fördelades lika, 8-8.

Andra perioden kom hemmalaget ut piggare och när Väsby startade upp densamma med en del slarv i passningsspelet så fick Enköping några vassa spelvändningar under de inledande minuterna.

Väsbys målvakt Linus Ryttar var dock säkerheten själv längst bak och särskilt minns man en räddning i numerärt underläge när han med en fin sidledsförflyttning förhindrade att den allsvenskt meriterade backen Robin Nilsson kunde kvittera efter ett vasst direktskott vid den bortre stolpen.

Istället för kvittering där kunde Väsby några minuter senare utöka ledningen när firma Razmuz Waxin-Engback, Jesper Kemi samt Nick Hedemyr hade ett lyckat samarbete. Efter ett anfall av denna trio lyckades Jesper Kemi mitt i Enköpings zon bryta ett tänkt utlägg från en hemmaback och därefter spelade han perfekt fram Nick Hedemyr som ståendes vid den bortre stolpen enkelt kunde vinkla in 0-2.

Det skulle sedermera visa sig bli ett väldigt avgörande mål för därefter kunde Väsby tämligen väl kontrollera händelseförloppen ute på isen.

I sista perioden blev det än mer uppenbart och hemmalagets uppförsbacke blev än mer brant när Väsby redan i den tredje minuten utökade ledningen till 0-3. Det efter ett fint anfall där Johannes Nilsson startade det hela när han efter en mottagen lång passning från Mikael Lengmo och ensam med fyra hemmaspelare kallt höll in pucken och väntade in sina medspelare. Den första han hittade var en inåkandes Felix Dahlgren som med hög fart åkte runt sin bevakare varefter han hittade in med en backhandpassning perfekt fram till Manfred Ehlers som alldeles framför mål stötte in pucken mellan benen på Enköpings målvakt.

Det blev nådastöten för Enköping som därefter aldrig var nära en reducering i matchen. Väsby var aggressiva och gav aldrig Enköping möjligheten att bygga upp några anfall.

Mot mitten av perioden när laget för en gångs skull var inne en aningen längre stund i Väsbys zon, slutade det bara med att Väsby kunde kippa ut pucken längs med sargen och sedan stod Razmuz Waxin-Engback för en fin soloprestation när visade upp pigga ben och åkte sig förbi sin bevakare och sedan väl framme med målvakten sprätte upp pucken i taket och spikade slutresultatet till 0-4.

Sammanfattningsvis så kan man summera Väsbys insats som en stabil och solid sådan och där man tack vare sin högre fart och större aggressivitet till slut neutralisade Enköping tämligen väl. Enda gången som hemmalaget hotade på allvar var i början av den andra perioden men när Väsby väl samlade ihop sig efter den aningens svaga inledning och efter att laget satte 0-2, så spelade laget en perfekt bortamatch. Väsby pressade offensivt vid rätt lägen och hade alltid täckning hemåt och det gjorde även så att målvakt Linus Ryttar kunde se de flesta avslut som kom emot honom.  

Grisligan

Men trots att utespelarna gjorde ett gott defensivt arbete kan man inte annat än att ge målvakt Linus Ryttar tre grisar från insatsen. Håller man nollan har man gett laget en stor möjlighet till tre poäng och Linus var kolugn matchen igenom och stod för ett par riktigt fina räddningar i början av den andra perioden när Enköping var som hetast i matchen.

Två grisar ges till stabila backen Oliver Horrsell som i vanlig ordning var oerhört stabil i sitt spel och som tack vare sin fina fart och goda balans på ett säkert sätt avväpnade de anfallsförsök som hemmalaget stod för.

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till pigga forwarden Razmuz Waxin-Engback som toppade i Väsbys kanske främsta formation för kvällen när han i par med Jesper Kemi och Nick Hedemyr gjorde livet surt för hemmalaget.

Men i övrigt var det idel goda insatser från Väsbys spelare där alla gjorde sitt till för segern och nu får vi hoppas att laget kan fortsätta med detta spel även i returen på söndag i Vilundahallen då Enköping säkerligen kommer att göra sitt allra yttersta för att få en revansch från sin insats ikväll.

Foto: Arne Rundlöf