Så har vi då kommit till grundseriens sista match och den stora spänningen om platserna till Allettan är över. Det blir Hudiksvalls HC, Huddinge Hockey, Visby-RomaVäsby och Enköpings SK som tar platserna till Allettan men om lagen hamnar i samma serie eller om vissa spelar i Norra Allettan och vissa i Södra Allettan bestäms först under torsdagen då seriemakarna håller sammanträde i ärendet.

För Väsby väntar en härlig resa till Gotland under onsdagen och det som står på spel är faktiskt tredjeplatsen i serien. Väsby måste vinna för att ta sig förbi gotlänningarna och skulle laget göra det har man faktiskt tagit sin bästa tabellplacering på över ett decennium.

Det blir det som Väsby får spetsa in sig på för att skapa den energi som krävs för att kunna rubba ett formstarkt hemmalag. Visby-Roma startade ju serien aningen svajigt och var faktiskt ett tag riktigt illa ute för att knipa en plats till Allettan. Men på sistone har laget visat hur bra man egentligen är för vad sägs som deras facit på sistone, sju raka segrar! Inte dåligt så det är minst sagt ett formstarkt lag som väntar Vilda Väsb yonsdag kväll.

Väsby lämnar fastlandet med två målvakter, sju backar samt elva forwards. De enda som inte kommer loss är duon Elliot Lorraine samt Felix Lööv. En vass duo och detta gör att förstnämnda Elliot inte kan vinna poängligan eftersom han inför matchen är tvåa efter Christian Holmblad.

Matchen kommer eventuellt att sändas live via nätet men det är ännu inte bestämt. Men om intresset för att köpa matchen är tillräckligt stort kommer nog sändningen att göras enligt Visbys sportchef André Lundholm. Länken till den tänkta sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/10597

Mer än så behöver vi inte säga om matchen utan nu är det bara att hålla tummarna på att Väsby återigen hittar effektiviteten och gör en riktigt bra match mot ett av seriens formstarkaste lag.