Väsby Hockey firade in Allettanplatsen med en riktig klang och jubelföreställning hemma mot seriejumbon Tyresö-Hanviken. Slutresultatet spikades till hela 11-2 efter att Väsby hittat tillbaka till effektiviteten i avslutningarna. Roligast i afton hade Lubomir Fetkovic som smällde in hela fem mål.

Solid insats säger tränare Viktor Tuurala. Kul med mycket mål, tvåsiffrigt framåt är väl alltid lite speciellt.

Trots att det är femton dagar kvar till den riktiga högtiden så firade Väsby Hockey under andra Advent lilla julafton när laget krossade jumbon Tyresö-Hanviken med hela 11-2. Det efter en målshow där laget återigen hittade tillbaka till den obarmhärtiga effektivitet som gjort laget till seriens mål gladaste lag.

Lubomir Fetkovic var tillbaka i laget igen efter ett gäng matcher från sidan där en hjärnskakning/nackont hållit honom borta från matchspel. Och det var sannerligen en spelsugen herre som visade upp sig och som därtill hade krutet riktigt torrt i afton. Hela fem mål kom från denna rykande heta Slovak och han satte även tonen i matchen genom att sätta Väsbys två inledande mål.

Både två efter skott där Johannes Nilsson spelade fram Lubo till matchens första. Andra målet sköts in i numerärt överläge efter att han prickat in 0-2 högt upp vid sidan bakom Hanvikens målvakt Marcus Due Boije.

Gästerna fick sedan lite luft under vingarna när laget utnyttjade ett Väsbymisstag och reducerade till 2-1 i numerärt överläge efter att den väldige Felix Liljegren elegant virkat sig fram och kallt överlistade Linus Ryttar i Väsbys mål.

Väsby fick dock gå till periodvila med en tvåmålsledning vilken tillkom efter en snabb omställning och där Razmuz Waxin-Engback snyggt med en diagonalpasssning hittade fram till Nick Hedemyr som vid andra sidan målet bara behövde lägga bladet på pucken och stöta in 3-1.

Mittakten blev sedan en riktig målfest där grunden till storsegern egentligen lades. Två effektiva numerära överlägen inom loppet av en drygt halv minut gjorde att Väsby kunde dra iväg till hela 5-1. Först prickade Nick Hedemyr in 4-1 via stolpen efter att Ludvig Wiita-Adamsson förtjänstfullt skymt målvakten genom att parkera framför honom. Trettiotre sekunder senare singlade kepsar in på isen efter att Lubomir Fetkovic firat in ett hattrick efter ännu en slägga till avslut som hittade raka vägen in i mål.

Väsby hade stundtals riktigt roligt på isen och hittade ständiga vägar till varandra i gästernas zon. Rasmus Sörgardt satte 6-1 högt i nättaket efter fint kombinationsspel med Christian Holmbladsom även han var tillbaka efter skada.

Gästernas målvakt Due-Boije fick nog efter sittsjätte insläppta mål och in kom en oerfaren juniormålvakt som knappast fick ett enkelt läge att hoppa in i. Tyresö-Hanviken förmådde heller inte att lyfta sitt spel och när Christoffer Gozzi satte7-1 tog gästerna en timeout för hindra en fullständig kollaps.

Det gav även susen och laget lyfte sedan upp sitt spel betänkligt och fick även in en reducering efter att Linus Ryttar stått för sitt enda misstag i matchen när han råkade vinkla in ett inspel rakt upp i nättaket bakom sig själv.

Den glödheta Lubomir Fetkovic fick dock sista ordet i perioden när han vackert prickade in 8-2 med en pärla som satt rakt upp i krysset när det endast återstod tio sekunder av perioden.

Sista perioden blev sedan en tämligen avslagen historia fram mot slutet innan en sprakande avslutning följde från Väsbys sida. I den sjuttonde minuten satte Christoffer Gozzi 9-2 med ett lågt handledsskott som överlistade en annars välspelandes målvakt hos gästerna.

Minuten senare blev Lubomir Fetkovic femmålsskytt när han stötte in 10-2 och i den sista minuten spikade Felix Lööv slutresultatet efter att han kombinerat sig fram med Razmuz Waxin-Engback i numerärt underläge där sistnämnde kallt hittade fram med en passning mot bortre stolpen som den framstörtande Lööv enkelt stötte in.

Sammanfattningsvis så kan man väl summera dagens match med att Väsby kom ut taggade, visade rätt inställning och även visade upp en härlig effektivitet i avslutningarna. Det gjorde att gästerna tröttnade ganska snabbt och sedan var det virvlande Väsbyspelet stundtals en skön syn för ögat.

Grisligan

Att plocka ut Lubomir Fetkovic som matchens lirare behöver man inte vara en raketforskare för att göra. Fem mål var det väldigt, väldigt länge sedan någon gjorde i en Väsbytröja och de tre grisarna är solklara.

Två grisar ges till den stabila backen Rasmus Sörgardt som förutom att ständigt vara i rörelse även plockade in trepoängsmeny i form av mål och två målgivande passningar.

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till passningsgeniet Christian Holmblad som startade matchen som trettonde forward, spelade sparsamt i den första perioden för att sedan liksom hela laget, explodera fram i andra. Fyra målgivande passningar spelade ”Homer” till sig och han jagar nu segern i poängligan för hela Hockeyettan Östra.

I övrigt var det idel goda insatser från Väsbys spelare där alla gjorde sitt till för att festen i Vilundahallen skulle bli så härlig som den nu blev.

Foto: Bror Rosenback