Onsdagens heta derby hemma mot Vallentuna Hockey kan faktiskt vara årets sista norrortsderby för Väsbys del. Väsby behöver ju ”bara” en poäng till för att säkra en plats till Allettan samtidigt som just onsdagens motståndare Vallentuna Hockey i princip behöver vinna sina fyra samtliga kvarvarande matcher för att även ta sig dit. Om de inte mäktar med det så blir detta faktiskt årets sista derby.

 

Så här ser tabelläget ut med tre omgångar (fyra för Vallentuna) kvar av grundserien:

 

  1. Hudiksvalls HC 55 poäng +53
  2. Huddinge Hockey 41 poäng +35
  3. Väsby Hockey 37 poäng +25
  4. Visby-Roma 37 poäng +19
  5. Enköpings SK 33 poäng +4
  6. Segeltorps IF 26 poäng +14
  7. Vallentuna Hockey 26 poäng -11

 

Som ni ser har Vallentuna sju poäng upp till Enköping samt elva poäng upp till oss. Tar de tolv poäng kan de gå om såväl oss som Enköping men då krävs även att såväl vi som ESK tar väldigt få poäng i kvarvarande omgångar.

 

Kort sagt är pressen hård på Vallentuna under onsdagskvällen i Vilundahallen. Vi får väl se om det kan göra Vallentuna än mer desperata ute på isen och om vi kan få se ett riktigt hett derby med starka känslor ute på isen. Förhoppningsvis vallfärdar publiken till ”Svinstian” för inte vill man väl missa denna höjdare.

 

En riktig höjdarsäsong har annars Vallentunas kapten, Marcus Andersson haft. Han brukar alltid dominera matcherna i sin rödskrudade tröja men i år har han nästan gjort det mer än vanligt. Jag har tagit några ord med Marcus inför derbybataljen och hans tankar inför den kan ni läsa här nedan.

 

Hej Marcus! Det är nu endast ni eller Segeltorp som kan lugga oss eller Enköpings SK på en plats till Allettan. Ni ligger närmast till hands eftersom ni har en match mindre spelad än övriga lag. Varför tror du att ni har möjlighet att greppa chansen?

– Vi har inte en enda gång släppt siktet på Allettan under hösten. Alla vet vad som krävs här i slutet och vi har haft en tendens att höja oss i viktiga matcher.

 

Vad säger du annars om er grundserie så här långt. Är ni nöjda över det ni har presterat?

– En klart godkänd höst, även om det har varit lite upp och ner. På det stora hela hade vi kanske hoppats på några fler poäng, men vi får försöka lösa den biten här i slutet.

 

För din egen del verkar säsongen ha varit riktigt bra. Vad är det som gör dig så het i år tror du?

– Det har funkat bra. Tycker framförallt att jag har utvecklat mitt defensiva spel den här säsongen.

 

Ni måste ju i princip vinna varje återstående match för att ta er över strecket och först ut är en match i Upplands Väsby och Vilundahallen. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Precis så är det, och vi måste alltså börja med en vinst mot Väsby. Blir en jätterolig match. Säkert jämnt och tufft också.

 

Senast vi möttes vann vi en jämn match i övertiden efter en sen kvittering från vår sida. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Såklart väldigt tungt att släppa det där sista målet. Matchen svängde fram och tillbaka, och båda lagen hade lägen att avgöra, men sett över 60 minuter fick era offensiva spelare lite för stora ytor och för mycket tid i anfallszonen.

 

Vad tycker du annars kännetecknar Väsby och vad behöver ni framförallt vara vaksamma över i vårt spel tror du?

– Jag tycker att Väsby har ett av seriens absolut vassaste lag offensivt. Många skickliga forwards som vi måste se upp med.

 

Vad känner du kännetecknar VBK i år och på vilket sätt kommer vi i publiken att få se det på onsdag?

– Ungt och hungrigt lag som vill väldigt mycket. Dessutom ett grymt bra gäng rakt igenom. Vad tror du på för typ av matchbild nu på onsdag när så viktiga poäng står på spel? – Man kanske skulle kunna tänka sig att det kunde bli lite tillknäppt. Men Väsby brukar inte hålla igen, och det gör inte vi heller, så jag tror ändå att det blir full fart direkt från första nedsläpp.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst på sistone som du skulle vilja att vi på läktaren tittar lite extra på?

– Titta extra på kedjan med Oskar Carlsson, Gustav Jansson och Johannes Sandberg. De har varit heta i slutet. Även backen Erik Persson, som ligger i topp i backarnas poängliga, brukar vara inblandad i mycket offensivt.

 

Slutligen Marcus, hur går det nu på onsdag och vad fäller avgörandet?

– Tror vi vinner med 4-3. Vi har ju egentligen inget annat val, så den desperationen kommer att hjälpa oss.

 

// # 17 – Marcus Andersson – Vallentuna Hockey

 

När Marcus säger att vi har många starka forwards så tror jag absolut att han räknar in vår spjutspets Nick Hedemyr som en av dessa. Nick som verkligen lyst i Väsbys lag på sistone och som ju smällde in ett hattrick i söndags, lär kommer med ett grymt självförtroende inför ännu ett derby. Jag tagit pulsen på Nick som säger så här inför matchen.

 

Hej Nick! Snacka om islossning för dig i derbyt mot Sollentuna efter hela tre inskottade mål. Hur skönt kändes inte det?

Tja Krister! Det var väldigt skönt såklart, det stärker ju självförtroendet!

 

Du har ju haft många chanser i tidigare matcher men inte riktigt tagit tillvara på dem. Har det varit en jobbig tid för en sådan måltjuv som du är?

Ja, vi har ju skapat en del men inte fått den utdelning man velat ha.

 

Vad säger du annars om matchen i söndags? Vad gjorde vi bra och vad sysslade vi med när vi släppte upp dem till 3-3 från 3-0?

En svängig match, mycket fram och tillbaka, vi släpper till för många kontringar för dom och då är dom farliga och kunde komma in i matchen igen.

 

Vi har nu ett guldläge för att ta oss till Allettan eftersom vi har hela elva poäng ner till de jagande lagen. Varför kommer vi att greja detta anser du?

Vi ska säkra platsen nu på onsdag för vi är helt enkelt det bättre laget!

 

Senast vi mötte dem tappade vi en ledning, kvitterade mot slutet och vann sedan i övertiden. Vad kommer du ihåg från det mötet och vad tycker du karaktäriserar Vallentuna som lag betraktat?

Ja precis, kommer inte ihåg så mycket men dom slängde in mycket puckar på mål och skapade trafik framför vår målvakt, så vi måste vara starkare där framme och vara med när de ställer om och kontrar.

 

Med den matchen på näthinnan, hur ska vi ta oss an dem nu på onsdag?

Som jag skrev innan så måste vi vara starka framför vårt mål och vinna lösa puckar, och ta vara på våra chanser!

 

Slutligen Nick, varför säkrar vi platsen till Allettan redan på onsdag och på vilket sätt bidrar du till det?

Vi säkrar platsen för vi är det bättre laget, och vi ska ta vara på chansen när vi nu har det i egna händer.

 

// # 42 – Nick Hedemyr

 

Det är fortsatt kontantfri entré som gäller i Vilundahallen. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Ingen webbsändning finns att tillgå från matchen.

 

Nytt är att det även går att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via hemsidan, bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Matchen sänds även direkt på nätet för er som inte har möjlighet att ta er till Vilundahallen. Länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/11238

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!