Rykande hett derby vankas på söndag när grannarna i söder Sollentuna HC gästar Vilundahallen. Det är ett Sollentuna som bröt en negativ trend i onsdags genom att fullkomligen krossa Hammarby på bortais med hela 1-7. Segern gör att laget faktiskt är med och slåss om den sista platsen till Allettan då laget nu ligger sex poäng bakom femteplacerade Enköpings SK.

 

Så här ser tabelläget ut med fyra omgångar och maximalt tolv poäng kvar av grundserien:

 

  1. Hudiksvalls HC 52 poäng +51
  2. Huddinge Hockey 38 poäng +29
  3. Väsby Hockey 34 poäng +22
  4. Visby-Roma 34 poäng +17
  5. Enköpings SK 30 poäng +2
  6. Segeltorps IF 26 poäng +18
  7. Vallentuna Hockey 26 poäng -11
  8. Sollentuna HC 24 poäng -12

 

Med sex poäng upp till ESK är pressen hård mot Sollentuna och de måste vinna sina fyra sista matcher för att chansen ska leva kvar. Men om inte annat är det viktigt för dem att få en bra placering inför Fortsättningsserien där ju lagen får med sig bonuspoäng vartefter de placerade sig i grundserien.

 

Men poängen är lika viktiga för Väsby som har några poäng kvar som måste tas innan klivet till en ädlare serie efter jul är fullbordad. Det bäddar för ett högintressant derby som i vanlig ordning lär bjuda på en hel del känslor såväl på som utanför isen.

 

Känslor och energi sprutar det om Sollentunas Elias Lindskog som i onsdags stod för hela fyra målgivande passningar i segern mot Hammarby. Elias som var bra redan under fjolåret verkar ha tagit än större kliv i år och är alltid ett hot för motståndarförsvaren tack vare sin höga fart och vilja att alltid ta raka vägen mot mål. Jag har tagit några ord med Elias inför derbyt och hans tankar inför det låter så här.

 

Hej Elias! Vilken smällkaramell ni bjöd Hammarby på i onsdags. Seger med hela 1-7 vilket säkerligen var välbehövligt för efter en rad matcher utan vinst. Vad säger du om matchen som helhet?

Hej Krister! Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. Jag tycker att vi gör en bra match rakt igenom och alla bidrar vilket gör att vi vinner rättvist mot Hammarby.

 

Och du verkar ha gjort en riktigt fin insats efter hela fyra målgivande passningar i matchen. Vad säger du om din egen insats i matchen?

Det var ett steg i rätt riktning för laget och även för min egen del. Men självklart så finns det mer att ge.

 

Är formen på väg tillbaka till er nu tror du och vad gjorde ni bättre mot Hammarby jämfört mot andra tidigare matcher?

Vallentuna Hemma blev en rejäl väckarklocka för hela laget där vi gjorde kanske våran absolut sämsta match denna säsong. Därefter har vi kommit ihop som lag och jobbat tillbaka till grunderna och det gav resultat förra matchen. Förhoppningsvis så kan vi bygga vidare på det inför söndag.

 

Segern gör att ni fortfarande har häng på en plats till Allettan. Är det dit ni framförallt siktar nu?

Självklart, det finns ju bara ett streck att kriga om.

 

Men då måste ni säkert vinna alla matcher som återstår med start mot oss på söndag. Vad är känslorna inför det heta derbyt?

Känslan vi tar med oss ifrån Hammarby i onsdags är väldigt bra. Samtidigt som vi vet att vi kommer behöva vara minst lika bra på söndag.

 

Senast vi möttes vann vi en rätt tajt match med 3-5. Det var en match som du inte spelade men har du hört något från den matchen från dina lagkamrater?

Har inte hört jättemycket ifrån den matchen om jag ska vara ärlig.

 

Vad tror du på för typ av matchbild nu på söndag när det är så viktiga poäng som står på spel?

Två lag som är duktiga offensivt och där försvarsspel kan fälla avgörandet. Jag förväntar mig en tuff och jämn tillställning på söndag.

 

Vad i vårt spel tror du ni framförallt måste se upp för?

Bra målvakt och några spelskickliga forwards, det är ungefär vad jag vet om Väsby i år.

 

Vilka i ditt lag tycker du lyst på sistone som du skulle vilja att vi på läktaren tittar lite extra på?

Det var mer en lagprestation förra matchen där alla spelade bra, men Ben, Lagge och Johan lyste väl starkast mot Hammarby.

 

Slutligen Elias, hur går det nu på söndag och vad fäller avgörandet?

Vi vinner med 5-3 där spelet utan puck fäller avgörandet!

 

// # 18 – Elias Lindskog – Sollentuna HC

 

En annan formstark spelare finner vi i nummer 17 i Väsbys laguppställning, Felix Lööv. Han är klok tänkande center som tar stort ansvar i sitt spel och senast mot Huddinge tillhörde han en av Väsbys bättre spelare.

 

Felix som förra året spelade med Wings har spelat en hel del matcher mot grannklubbarna i Norrort så han vet vad som väntar på söndag. Så tänker Felix inför söndagens batalj.

 

Hej Felix! Det blev tyvärr andra raka hemmaförlusten för oss när Huddinge vann det täta mötet med 1-4. Vad har du att säga om matchen?

Hej Krister, jag tycker vi gör en bra match där vi sliter väldigt hårt i 60 minuter men blir hårt straffade av lite missar i försvarsspelet samtidigt som vi inte tar till vara på våra chanser framåt, framför allt i första perioden.

 

Vad tycker du ändå att vi gör bra som vi kan ta med oss till fortsättningen?

Arbetsinsatsen och viljan att tävla i varje duell ska vi se till att ta med oss i varje match och det kommer bara bli viktigare och viktigare ju längre in i säsongen vi kommer.

 

Och den närmsta fortsättningen innebär hett norrortsderby mot Sollentuna HC. Vad är känslorna inför det mötet?

Som alltid mot norrortslagen så kommer det bli en rolig match med extra mycket känslor och jag tror det kommer bli viktigt att hålla kylan med pucken och i avsluten så ska vi se till att gå vinnande ur söndagens match.

 

Du var tillbaka på isen efter sjukdom i onsdag och gjorde en fin insats tycker jag. Vad känner du själv om din egen insats?

Jag tycker hela våran kedja gör en bra match där vi håller hög fart på skridskorna och ser till att göra det jobbigt för motståndarna genom att flytta pucken och röra på oss. Med lite kyla och medstuds hade vi kunnat få in nåt mål framåt också. För egen del så kändes det i kroppen att man varit borta från isen ett tag så det kan bara bli bättre inför kommande matcher.

 

Vad säger du annars om tiden i Väsby hitintills. Var det svårt att komma in i spelet från tiden i Wings/Almtuna och hur känns formen?

Det har varit en omställning att komma in i ett nytt lag och ny spelidé som alltid när man byter klubb så det har varit en liten startsträcka för mig men jag tycker jag har vuxit för varje match som gått och förhoppningsvis kommer formen vara på topp nu när det börjar dra ihop sig.

 

Senast vi mötte Sollentuna vann vi ett målmässigt rätt tätt möte med 3-5. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Det känns som att man spelat någon match för mycket i deras hall den här säsongen så lätt att blanda ihop matcherna men vi måste spela vårat spel i 60 minuter och inte ge Sollentuna något gratis för då vet vi att dom är bra på att straffa sina motståndare.

 

Hur skulle du vilja karaktärisera Sollentuna och vad i deras spel tror du vi behöver vara extra vaksamma över?

Jag tycker inte att det är något särskilt vi behöver vara vaksamma över, som alltid ska man ha respekt för motståndet men går vi ut och gör vårat jobb och inte ger dem någon luft under vingarna så kommer det bli en rolig match för vår del.

 

Det står ju väldigt viktiga poäng på spel där vi nog behöver två segrar till innan spel i Allettan kan bli aktuellt. På vilket sätt kan den pressen stärka vårt spel tror du?

Vi tar en match i taget och sen får man summera poäng och segrar när serien är slut. Viktigast är att vi spelar vårt spel i 60 minuter och ser till att göra det i resterande matcher så kommer det båda gott inför det som komma skall.

 

Vilka nycklar behöver vi framförallt trycka på inför söndagens match?

Full fart på skridskorna och inte ge dom något gratis så kommer allt annat komma av sig självt.

 

Slutligen Felilx, hur går det nu på söndag och på vilket sätt bidrar du till det?

Det kommer bli en fartfylld och rolig match som vi går segrande ur och förhoppningsvis får man vara med och bidra lite framåt.

 

// # 17 – Felix Lööv

 

Det är fortsatt kontantfri entré som gäller i Vilundahallen. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Ingen webbsändning finns att tillgå från matchen.

 

Nytt är att det även går att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via hemsidan, bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!