Marginalerna var inte på Väsbys sida i afton hemma mot Nyköping Gripen. Trots mängder med chanser framåt tog sörmlänningarna revansch efter att Väsby varit alldeles för givmilda. Segern sköts in efter tjugotvå sekunders spel i övertid och blev precis likt de övriga två insläppta målen, ett som får betecknas som modell billigt. 

Vi spelar bra, viktigt att fortsätta pusha processen säger tränare Viktor Tuurala. Vi blir lite för bekväma när vi äger matchen och det kostar. Vi måste gasa på och vara hungrigare i de lägena.

 

Ibland har man dagar som dessa. Dagar då mål måste jagas och där i princip ingenting vill trilla in, hur bra lägen som än spelas fram. Sådana dagar brukar innebära noll poäng men idag blev det åtminstone en poäng för Väsby vilket är det som man får ta med sig från en tillställning där Väsby brände mängder med högkvalificerade chanser matchen igenom.

 

Helt otroligt egentligen att Väsby bara mäktade med två mål framåt när laget trots allt spelade relativt underhållande. Mycket var snyggt och upprullande men när det kom till det sista lilla, ja då var det nästan som förgjort.

 

Men om vi tar matchen från början så startade Väsby upp piggt. Laget borrade sig fast direkt in Nyköping Gripens zon och där höll man till under större delen av perioden. När Gripen sköt sitt första skott på mål hade nästan nio minuter passerat på matchuret.

 

Två minuter senare spelade Väsby in ledningsmålet och det i ett läge när faktiskt gästerna hade haft sitt första längre anfall i matchen. Men Väsby fick fatt i pucken och när Nick Hedemyr vallade pucken via sargen förbi den bevakande backen kom Väsby i ett två mot en läge. Razmuz Waxin-Engback och Jesper Kemi fick läget och där Razmuz väntade ut såväl målvakt som den försvarande backen innan han spelade över pucken till Jesper Kemi som bjöds på öppet mål och ett direktskott senare så var målvakt Otto Bäcklin överlistad.

 

Annars skulle mycket under aftonen handla om just denna målvakt. Han var matchens gigant och var det utan konkurrens. Väsbyspelarna måste drömma mardrömmar efter alla de räddningar han stod för när Väsby tryckte på som allra bäst och gjorde mycket rätt förutom just i avslutningslägena.

 

Defensiven var något sånär solid innan två misstag ställde till det rejält för Väsby. Båda misstagen kom inom loppet av tjugofem sekunder som innebar två nesligt insläppta mål. Båda var även rena bjudningar där gästerna bara kunde tacka och ta emot.

 

Väsby fick därefter jobba i uppförsbacke men sett till hur matchbilden hade sett ut fram till målen var få egentligen oroliga. Väsby skapade tillräckligt och hade matchen under för mycket kontroll för att man skulle kunna förlora den.

 

Men när matchklockan tickade på och Väsby fortsatte att bränna chans efter chans började en liten oroskänsla smyga sig in. Skulle det vara möjligt att förlora?

 

Men nej, det skulle inte vara möjligt. I den sista periodens sjätte minut kom till slut kvitteringen och den satt minst sagt skönt. Manfred Ehlers visade krigartakter när han bakom mål jobbade till sig pucken och spelade in pucken framför mål. Där, på helt rätt position, stod Felix Dahlgren. Ett rappt skott senare var Otto Bäcklin besegrad. Äntligen, skrek större delen av den fyrahundrade publiken på läktarna ut.

 

Därefter gick verkligen Väsby för segermålet och återigen saknades det knappast möjligheter för Väsby att ta hem de tre poängen. Men trots två öppna mål vägrade puckuslingen att ta vägen in mellan stolparna.

 

Matchen gick istället till övertid och där vann gästerna pucken omgående efter tekning. En puck de sedan aldrig släppte ifrån sig och tjugo sekunder senare drev en Gripenspelare in pucken i Väsbys zon varefter han hittade en lucka bakom Linus Ryttar som nog inte var speciellt nöjd över att han släppte in ett skott som inte såg helt otagbart ut.

 

Men det här var inte en normal dag. Det här var helt enkelt en sådan där det inte var meningen att Väsby skulle vinna trots att man sett till antalet chanser verkligen borde ha gjort det.

 

Grisligan

 

Jesper Kemi blev av dagens matchvärd vald till bästa Väsbyspelare och det valet var ett välmotiverat sådant. Jesper var en av två som överlistade målvakt Bäcklin och stod förutom det för ett stabilt tvåvägsspel matchen igenom. Tre grisar till Kemi!

 

Två grisar ges till backen Oliver Horrsell  som inte gjorde några misstag i matchen och som i vanlig ordning var rejäl i allt han företog sig ute på isen.

 

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till den från sjuksängen återbördade Ludvig Wiita-Adamsson som fri från sin sjukdom var pigg värre och härligt företagsam matchen igenom.

 

Särskilda omnämnanden vill jag även skänka till Lubomir Fetkovic, Manfred Ehlers, samt till Nick Hedemyr.

 

Foto: Arne Rundlöf