Det är dags för ett returmöte mot Nyköping Gripen och det blir härligt att möta samma lag som man mötte i onsdags. Lite playoff känsla över drabbningen och viktiga poäng står på spel.

 

För det börjar ju raskt närma sig slutskedet av Hockeyettan Östra där de flesta lagen endast har fem omgångar på sig att försöka förbättra sina respektive tabellägen. För Väsby och söndagens gäster Nyköping Gripen återstår sex matcher och det är arton poäng att spela om. Sörmlänningarna måste vinna om inte deras dröm om Allettan ska gå till spillo medan Väsby behöver några segrar till innan en plats till Allettan är säkrad.

 

Jag förmodar att det är två gäng som är revanschsugna efter matchen i onsdags. Väsby vann och borde ju inte vara speciellt ledsna över det men faktumet om man ska vara ärlig, så var spelet inte särdeles bra i Nyköping så förbättringspotential finns klart från den insatsen. Gästerna Nyköping Gripen är då nog desto mer hungriga på att spela igen med tanke på att de förlorade matchen. De har nu även möjlighet att spräcka sin segernolla på bortais vilket gäckat dem under hela säsongen.

 

Jag har tagit några ord med Nyköping Gripens spelskickliga back Alexander Molldén. Den Skånebördiga backen berättar lite om vad han tyckte om matchen i onsdags, vad han anser om oss och vad han tycker att de kan göra annorlunda nu på söndag. Hans svar ser ut så här.

 

Hej Alexander! Det är dags för returmötet i Vilundahallen på söndag. Vad ska ni göra för att ta revansch på Väsby som du ser på det?

Hejsan! Vi ska först och främst hålla oss till grunderna i vårat spel, Väsby kommer att komma ut hårt som senast så det är viktigt att vi håller oss till det enkla och raka spelet. Vi hade vissa tendenser att kanske göra det lite för svårt för oss senast. Men det gäller bara att bryta den negativa trenden.

 

Vad säger du annars om onsdagsmatchen, vad fällde avgörandet tycker du?

Det är många saker man kan spekulera i vad det va som fällde avgörandet. Men först måste vi bli mycket noggrannare i våra avslut. Känner att vi har lägena men att vi inte riktigt får in pucken. Sedan gör Väsby det bra, och spelar av matchen på ett bra sätt och släpper inte till så mycket heller.

 

Det var första gången som ni mötte Väsby Hockey i år. Var vi som du hade tänkt dig innan matchen?

Svårt att säga, men det var väl ungefär vad vi väntat oss.

 

Vad i vårt spel tycker du var svårast att möta upp för er mot?

Inget speciellt, tyckte det var vi som gjorde en dålig match. 😉

 

Ni hade ju rätt höga förväntningar på er inför seriestarten. Vad är det som inte gått som ni hade tänkt er i stort?

Skulle väl nog säga att det va vi själva som hade höga förväntningar på oss. Vi är ett lag som ska ligga högre upp och det tycker nog inte bara vi själva. Det är väl i princip allt som inte har gått som vi tänkt oss, men det är bara att fortsätta jobba på problemen och komma tillbaka.

 

Du kom ju till Nyköping redan inför fjolårssäsongen. Vad skiljer er i år kontra fjolåret och hur är styrkeförhållandena mellan upplagorna tycker du?

Nu i år har vi en större och bredare trupp, inget snack om saken. Men skillnaden är väl att det va första året i div 1 och vi hade inte lika rutinerat lag som i år och kunde spela utan press på oss. Nu har vi höga förväntningar på oss själva och tydligare linjer i vårat spel och vill va ett lag som ska ligga i toppen och spela Allettan.

 

Vad säger du annars om din egen säsong så här långt?

Min egna start på säsongen har väl varit okey skulle jag säga, känner väl själv att jag har en del kvar att få ut. Men har fått ett stort förtroende av tränarna och har förbättrat många saker både på och utanför isen.

 

Du var ju med och spelade en hel del PP i matchen mot oss. Vad kan du göra annorlunda på söndag i ditt spel anser du?

Jag är rätt självkritisk så jag kommer nog göra det mesta annorlunda på söndag faktiskt. Kan börja med att smälla dit mina lägen i powerplay och sedan följa med upp i anfallen ännu mer.

 

Slutligen Alexander, varför tror du att ni tar revansch och hur tror du matchen slutar?

För vi bestämde oss för en nystart och det har känts bra på träningarna och vi är riktigt revanschsugna. Jag tror vi vinner med 2-4!

 

// # 65 – Alexander Molldén – Nyköping Gripen Hockey

 

Det var ju som sagt lite upp och ner i onsdags för Väsbys del men en som inte står för det spelet är den stabila centern Jesper Kemi. Där har vi en karaktärsspelare som kommer till jobbet varje dag och alltid ger sitt yttersta för laget. Så tycker Kemi om onsdagens insats och vad som kommer att karaktärisera Vilda Väsby i Vilundahallen på söndag.

 

Hallå Jesper! Ännu en match och återigen tre poäng. Vad säger du om insatsen nere i Nyköping som gav segern?

Hej! Det var kanske inte något skönspel från våran sida direkt, men vi lyckades ta 3 poäng och det är ju faktiskt det de hela går ut på.

 

Det var första gången vi mötte sörmlänningarna denna säsong. Vad säger du om motståndet?

Dem gjorde det svårt för oss långa stunder under matchen i onsdags så det gäller att vi är på tå på söndag.

 

Och på söndag är det dags för returmöte i sann playoff anda. Hur ska vi möta dem då?

Vi ska hälsa dom välkomna med mycket energi och vara mycket spelsugna.

 

Du gnuggar på bra i vanlig ordning och arbetar alltid hårt i matcherna. Vad säger du om din säsong hitintills och hur känns dagsformen?

Har känts helt okej och som att formen är på uppåtgående. Man vill alltid mer, men så länge laget spelar bra och vinner så är jag mer än nöjd!

 

Vilka bitar tycker du vi kan ta med oss från onsdagens seger och vad behöver vi förbättra från den till på söndag?

Boxplay fungerade bra, så det tar vi med oss och även att vi lyckas vinna även när vi kanske inte spelar våran bästa hockey.

 

Trettiotre poäng har vi skrapat ihop och vägen till Allettan känns bra. Men än är inget klart och hur påverkar det vårt beteende ute på isen?

Inte alls skulle jag säga. Vi tar match för match och krigar om varje poäng oavsett vad.

 

Du är ju den spelaren som i laget som spelat klart flest matcher i Väsbytröjan. Hur skulle du vilja gradera årets lag mot tidigare säsongers och vad tycker du framförallt kännetecknar oss?

Alltid svårt att jämföra. Det som kännetecknar oss är nog hur hårt vi jobbar hela laget. Jag har en bra känsla över den här säsongen och jag både tror och hoppas att det blir en lång säsong för oss!

 

Slutligen Kemi, hur går det nu i returen på söndag och hur ska du sätta tonen i matchen?

Vi kliva ut och visa att det kommer bli en lång och jobbig söndag i Vilunda för dom. Det blir vinst med 5-2!

 

// # 20 – Jesper Kemi

 

Det är fortsatt kontantfri entré som gäller i Vilundahallen. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Ingen webbsändning kommer att finns från matchen.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!