Efter tre raka matcher i Vilundahallen väntar nu en bortamatch och dessutom ett ”back to back” möte med sörmlänningarna Nyköping Gripen Hockey. Ett möte mot en hemmastark motståndare som däremot inte riktigt fått spelet att stämma lika bra på bortais. Det är väl det svagare bortaspelet som gjort att de som var en av förhandsfavoriterna för att ta sig till Allettan, nu har en ganska lång väg att vandra för att ta sig upp till en topp fem placering.

 

Men deras Allettan ambitioner kvarstår vilket ni kan läsa lite längre ner i intervjun med spelaren Linus Tjulander men då måste de i princip vinna samtliga sju återstående matcher i Hockeyettan Östra. Pressen är med andra ord gentemot hemmalaget på onsdag medan Väsby kan spela lite mer avslappnat. Men trots det måste Väsbys höga tempo bibehållas för det är det som är matchvinnande och det går inte att tumma på.

 

Nyköping är ju en riktig idrottsstad och trots att stadens hockeyhjältar kanske inte gått lika starkt som alla förväntat och hoppats på så ställer publiken fortfarande upp. Laget ligger två i publikligan i Hockeyettan Östra och snittar omkring 650 åskådare per match. Ett riktigt bra facit och det är väl kanske det stödet som gör att laget är så pass svårslaget hemma.

 

Nyköping har vunnit fem matcher efter ordinarie tid och samtliga dessa har man tagit i hemmaarenan Stora Hallen. Väsby är med andra ord förvarnat för vad som komma skall och nu gäller det att så emot ett förmodat hårt hemmatryck direkt från nedsläpp.

 

Tryck och kraft finns det i hemmalagets forward Linus Tjulander. Han är en formstark kille med rötter i Färjestads organisation och som nu spelar sin andra raka säsong i Nyköping Gripens färger. Jag har tagit några ord med Linus som säger så här inför matchen.

 

Hej Linus! Ni kommer från ännu en bortaförlust och verkar inte riktigt få till det utanför Nyköpings stadsgräns. Varför har ni så svårt att spela på bortais tror du?

Hej! Ja, det var en bra fråga. jag vet inte riktigt vad det beror på, vi har haft lite otur på just bortamatcherna. Vi har inte riktigt haft studsen på vår sida.. vi har ofta varit det spelförande laget, men vi har inte riktigt fått utdelning på våra chanser.

 

Trots att ni har haft det tungt så har du haft en fin poängvecka där du även förärades med en plats i Veckans Lag i Hockeyettan Östra. Hur känns den egna formen?

Ja, det var kul att jag fick komma med i veckans lag. Jag tycker att min form känns riktigt bra de senaste matcherna.

 

Hemma i Nyköping är ni även ett väldigt starkt lag. Skiljer sig ert spel där jämfört mot spel på hemmais eller vad beror det på att ni är så svårspelade hemma?

Ja, vi har varit riktigt bra på hemmais. Vi är svårslagna här hemma och med den sjunde spelaren i publiken så är vi svårslagna.

 

Ni hade ju ambitioner om spel i Allettan efter jul men det känns väl svårt att nå upp dit för er nu eller vad tror ni inom laget själva?

Vi har 7 matcher kvar och 21 poäng att spela om, så vi har långt ifrån gett upp. Även fast vi har en bit upp till topp 5 så ska vi kriga ända in i det sista och vi har fortfarande stor chans att nå allettan!

 

Vad är det som ni framförallt behöver förbättra i ert spel för att börja klättra i tabellen?

Vi behöver minimera våra misstag och inte ge bort några enkla mål och så behöver sätta våra chanser.

 

Vilka spelare i ditt lag tycker du att vi i Väsby ska behöva se upp lite extra med?

Ja, jag vill nog säga hela vårt lag. Om vi minskar våra misstag så kommer vi bli ett svårslaget lag.

 

Väsby Hockey väntar er nu i ett back to back möte. Vad är dina känslor inför det faktumet?

Det ska bli oerhört kul. 6 poäng att spela om och vi har chansen att klättra lite i tabellen om vi vinner. Vi kommer att ge allt och försöka kriga hem två vinster.

 

Vad känner du till om oss och vad tror du väntar er?

Inte så mycket faktiskt. Jag vet att vi hade två tuffa matcher mot er förra säsongen och att de slutade med en varsin vinst. Så jag tror att det kommer bli två tuffa matcher och vi ska göra allt för att få med oss 6 poäng!

 

Har ni scoutat oss på något sätt så att ni ungefär vet vad hur ni ska spela mot oss?

Ja, lite har vi scoutat er! Men vad det är kommer jag inte säga här!

 

Hur ser skade- och sjukdomsläget i ert lag ut, är alla med?

Vi har en skadad spelare, annars tror jag att alla är med.

 

Slutligen Linus, hur går det på onsdag och vad fäller avgörandet?

Jag tror att det kommer bli en tuff och jämn match! Det kommer bli vinst med 4-2 till oss! Jag tror att vi kommer minimera våra misstag och det kommer avgöra matchen till vår fördel.

 

// # 15 – Linus Tjulander – Nyköping Gripen Hockey

 

Formstark är även Väsbyspelaren Razmuz Waxin-Engback. Han har verkligen visat avtryck på rinkarna på sistone och var bland annat endast en ribbträff från att göra hattrick senast mot Enköpings SK. Jag har tagit pulsen på Razmuz vars tankar inför drabbningen låter så här.

 

Hej Razmuz! Vilken skön islossning det blev för såväl dig som för hela laget. Berätta lite om din syn på matchen och vad säger du om din egen insats?

Hallå! En rolig och väldigt fysisk match som tyvärr till slutet eskalerade lite grann där deras PP fick hänga två kassar. Är väl annars rätt nöjd med min insats både framåt och bakåt.

 

Det känns som att målet du gjorde mot Segeltorp för lite mer än en vecka sedan gjorde så att det släppte en del för sig ute på isen. Håller du med om det och vad säger du om dagsformen?

Ja, självklart, det höjer ju självförtroendet varje gång det händer. Dagsformen är bra, känner mig väldigt pigg i benen.

 

Du hade ju kliniska avslut mot ESK. Vad hann du tänka när du hade friläget där du satte 4-1?

Det var inte mycket jag hann tänka där, jag såg en stor öppning på plocksidan och ville bara få iväg ett snabbt skott.

 

Segern mot ESK var ju extra viktig med tanke på att de är laget som nu nosar närmast under strecket. Vad tycker du framförallt att vi kan ta med oss från matchen?

Jag tycker vi spelade bra i stort sett vilket vi haft hyfsat svårt med i tidigare matcher.

 

Och efter tre raka hemmamatcher i Vilundahallen väntar nu en bortamatch när vi åker till Nyköping på onsdag. Hur kommer det kännas att spela på bortais igen?

Det borde inte vara några konstigheter, vi började säsongen med hockeyettans längsta roadtrip och lyckades ta många poäng under den tiden.

 

Nyköping Gripen är ett erkänt starkt hemmalag. Du har ju mött dem många gånger där tidigare. Vad tror du blir viktigast att tänka på då?

Det lär vara mycket folk på läktaren så vi måste bara slappna av, spela vårat spel och inte tänka på allt runtomkring.

 

Vilka nycklar ser du att vi måste fokusera på i Nyköping?

Spela enkelt, snabba spelvändningar och åka mycket skridskor.

 

Slutligen Razmuz, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt är du med och bidrar till det?

Jag tar inte ut något i förskott men alla poäng är ju viktiga nu när det är jämnt ovanför strecket, så jag hoppas såklart på vinst. Jag kommer bidra med fysik, energi och förhoppningsvis kanske man får stänka dit någon puck också.

 

// # 71 – Razmuz Waxin-Engback

 

Så där, uppsnacket är över och nu låter vi spelarna göra upp om de viktiga poängen.

Matchen sänds via nätet och adressen till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/11019