Viktiga poäng står på spel på söndag i Vilundahallen när fjärdeplacerade Väsby Hockey tar sig an femman Enköpings SK. Inför matchen skiljer det endast en poäng mellan lagen, förvisso har upplandslaget en match mer spelad än Väsby, men matchen är ett riktigt och viktigt streckmöte.

 

Enköping kommer till Upplands Väsby med en seger i bagaget när laget slog tillbaka Hammarby i onsdags med 3-1 efter att laget vänt 0-1 efter den första perioden och pangat in tre mål i mittakten. Det var första trepoängaren på ett tag från gänget som ju inledde seriespelet så lysande tidigare i höstas med fyra raka segrar varav en kom mot just oss i den fjärde omgången. Det var efter en jämn match som ESK vann med uddamålet 3-2 och förhoppningsvis har Väsby lärt sig något efter den matchen som laget förvisso spelade rätt bra i men där alldeles för många utvisningar kostade poängen.

 

Att sitta i utvisningsbåset är kostsamt och det fick även Väsby erfara i mötet mot Hudiksvall eftersom Hudik gjorde såväl 1-2 som 1-3 i just sådana lägen. Väsby behöver lära sig att bli lite kyligare i heta lägen för ESK är riktigt vassa i den spelformen där framförallt den allsvenskt meriterade backen, Robin Nilsson är ett oerhört farligt anfallsvapen.

 

Annars är det inte främst offensiven som är ESK:s adelsmärke i år. Utan det är istället försvarsarbetet som präglat laget där man inte släppt in mer än drygt två mål per match. Med det är man tredje bäst i serien och det blir verkligen något att bita i för seriens målgladaste lag Väsby Hockey.

 

Men bara för att laget är starka bakåt så kan man inte slappna av när ESK spelar anfallshockey. De har ett välväxt och fysiskt lag och ger man  dem ytor i offensiv zon så är de skickliga på att parkera där och ta den rakaste vägen fram mot mål. En av många starka spelare är Daniel Andersson. Det är en spelare som Väsby mött många gånger sedan hans sejourer i såväl Järfälla och Wings och han är en centertank med bra räckvidd som alltid är lurig att möta när han komma ångandes framåt.

 

Jag har tagit några ord med den numera tjugofemåriga Daniel och hans tankar inför matchen låter så här.

 

Hej Daniel! Äntligen en seger för er del i onsdags när ni slog Hammarby med 3-1. Vad säger du om er match som helhet?

Hej! Jag tycker vi gör en bra match, vi var mer påslagna och hade bättre fart än tidigare matcher efter uppehållet.

 

Ni startade ju serien fantastiskt bra där ni radade upp segrar men innan segern i onsdag så har ni haft fasligt svårt att vinna matcher. Hur kommer det sig anser du?

Vi har tappat energin och farten. Vi har fått slita mycket i ”onödan” vilket har mattat ut oss och gjort oss lite uddlösa framåt.

 

När ni nu börjat vinna matcher igen, hur ska ni spela för att hålla er i vinnarspåret?

Vi gjorde lite förändringar i vårat spel till förra matchen, så vi spelar lite aggressivare. Vi ska försöka fortsätta med det.

 

Hur känns det för egen del, är du nöjd med din säsong hitintills?

Den har varit okej, men jag är inte nöjd.

 

Väsby Hockey väntar er nu på söndag i en viktig streckkamp. Vad är dina tankar inför det?

Det kommer bli en viktig match. Tror de kommer bli bra fart och mycket känslor.

 

Senast vi möttes gick ni segrande ur en jämn strid med 3-2. Vad kommer du ihåg från det mötet?

Jag kommer ihåg att vi hade svårt med Väsbys fart och omställningar i första perioden, sedan kom vi in i det mer och mer.

 

Vad tycker du karaktäriserar Väsby Hockey och vad tycker du att vi står för?

Bra fart, skickliga med puck och lite smågriniga.

 

Om vi vänder på det, vad karaktäriserar er och hur kommer ni att visa det på söndag?

Bra lagmoral, skridskostarka och välorganiserade. Vi ska försöka jobba metodiskt hela matchen och följa våran plan.

 

Vilka detaljer tror du blir viktigast för er att fokusera på då?

En viktig del blir att försöka hålla oss från att ta massa utvisningar.

 

Slutligen Daniel, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

Jag tror det blir 3-1 till oss och det blir vårat PP som avgör denna gång också.

 

// # 21 – Daniel Andersson – Enköpings SK

 

Det kommer att bli en hård kamp på söndag med säkerligen gott om dueller överallt ute på isen. Det är fortsatt kontantfri entré som gäller i Vilundahallen och kommer att vara så säsongen ut. Kort och swish går bra. Inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett.

 

För Väsby gäller det att utnyttja farten i spelet vilket laget inte lyckades göra mer än i drygt halva matchen mot Hudiksvall. Om resultatet ska bli annat än vad det blev i onsdags så måste tempot skruvas upp än högre och en som förhoppningsvis kan gå i bräschen med det är vår lilla stora lirare Felix Dahlgren som blev enda målskytt in onsdags. Hans tankar inför streckmatchen går så här.

 

Hej Felix! Trots att du gjorde ditt första mål i Väsbytröjan vilket gjorde så att vi kunde ta ledningen mot Hudiksvall så blev det en förlust till slut. Vad har du att säga om matchen som helhet?

Hej! Tycker att det är en fartfylld och jämn match där både vi och Hudiksvall har svårt att skapa farliga målchanser.

 

Jag tycker att vi börjar matchen bra men sedan i andra perioden så stämde inte speciellt mycket i vårt spel. Vad fallerade där tycker du?

Det blev lite ryckigt då det blev en del utvisningar åt båda hållen.

 

Trots förlusten, tycker du ändå att vi kan ta med oss några bra saker från matchen?

Positivt är att när vi spelar vårt spel och spelar med fart så äger vi matchen. Gäller dock att vi gör det sextio minuter för att vinna de tuffa matcherna.

 

Det känns som att du har kommit igång på allvar nu i Väsbytröjan. Hur känns det att vara hos oss och vad anser du skillnaden vara mot att spela juniorhockey i Superelit?

Jo, men det känns som jag börjar komma igång mer och mer nu, men känner att jag har mer att ge. Att spela här i Väsby känns bra, stor trivs med alla goa gubbar i laget. Den stora skillnaden nu och när jag spela juniorhockey är nog rutinen och disciplinen i spelet.

 

Vad känner du framförallt att du utvecklat i ditt seniorspel så här fjorton matcher in i seriespelet?

Framförallt disciplin i spelet!

 

På söndag väntar ett riktigt viktigt möte mot tabellfyran ESK Hockey. Hur ska vi göra för att studsa tillbaka där?

Det gäller att vi spelar vårt spel och spelar i sextio minuter!

 

Senast vi mötte dem förlorade vi med uddamålet i en match där vi drog på oss mängder utav utvisningar. Vad kommer du ihåg från matchen och hur skulle du vilja karaktärisera ESK?

Senast vi möte ESK var jag tyvärr inte med på grund av skada, så kan tyvärr inte säga något om den matchen. Vet dock att det är ett lag som spelar med fart och aggressivitet.

 

Vilka detaljer måste vi framförallt lyfta oss i jämfört mot förlustmatchen mot Hudik?

Vi måste spela i hela matchen!

 

Slutligen Felix, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Det blir vinst med 3-1! Min kedjekamrat Manfred Ehlers har vart het på sistone så tror han stänker in en påse, så om man har tur kanske man är med på en assist där.

 

// # 54 – Felix Dahlgren

 

Det lär bli tajt på söndag där små marginaler säkerligen kommer att fälla avgörandet. Som vanligt behöver Väsby så stödet från läktaren så kom nu ner till Vilundahallen och heja fram Väsby Hockey mot en plats till Allettan.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

Foto: Bror Rosenback