Väsby Hockey gick precis som alla andra lag i serien bet med att spräcka Hudiksvalls förlustnolla. Trots en väl genomförd första period och bra tio sista minuter räckte det inte till mot ett kompakt och ramstarkt Hudik som främst tog tillvara på två numerära överlägen och vann en tät match med 1-3. 

Att förlora suger säger tränare Viktor Tuurala efter matchen. Vi får dock med oss en viktig del i processen: vad vi måste åstadkomma i sextio minuter för att slå riktigt namnkunniga lag. Vi tar det med oss och är bättre rustade till nästa gång.

 

Matchen i Vilundahallen mellan seriens två formstarkaste lag kändes litet som ett tidigt playoff möte. Det var tätt, tajt och få målchanser men desto mer energi och vilja. Framförallt var Väsby riktigt sugna på att spräcka gästernas förlustnolla och startade matchen bäst.

 

Hudiksvall skapade dock matchens två vassaste chanser med en puck i ytterstolpen i den fjärde minuten samt efter ett tungt skott från en framsmygande back i matchens första numerära överläge som dock Linus Ryttar agerade väldigt alert på.

 

Efter att Väsby klarade av sin utvisning så tog man ett litet grepp över matchen. Lubomir Fetkovic fick två chanser varav en efter en fenomenal framspelning av Christian Holmblad men Lubos sikte var inte riktigt inställt såsom det borde denna kväll.

 

Ledningen i matchen tog ändå Väsby och det var pigga Felix Dahlgren som fick glädjen att spräcka sin målnolla i Väsbytröjan. Han var på rätt ställe vid rätt tillfälle och slog till direkt när han fick en passning från Vladimir Lukacik som varit på en offensiv utflykt i den offensiva zonen.

 

Hudiksvall hann dock kvittera innan perioden var slut efter ett mål som kan karaktäriseras klassmål. Laget vann en klockren tekning bakåt till forwarden Adam Zeydlitz och sedan skapade hans medspelare en ren väg framåt åt honom. Det gjorde så att han kunde avancera framåt och prickskjuta in 1-1 bakom en chanslös Linus Ryttar. Resolut, distinkt och något som helt enkelt är signifikativt för ett tvättäkta topplag.

 

I mittakten stängde gästerna igen butiken fullständigt. Väsby fick knappt en syl i vädret när den kompakta väloljade maskinen såg till så att Väsby inte fick några ytor alls att jobba på.

 

De var så täta och aggressiva att Väsby inte alls fick igång spelet som laget ändå stundtals fick i den första perioden. Trots två chanser i numerära överlägen som ju varit Väsbys paradgren på sistone, så hände absolut ingenting framåt. Istället började Väsby chansspela men det blev då istället för svårt och nätt och passningarna bröts i parti och minut av Hudiksvall.

 

Stärkta av att ha klarat av Väsbys numerära överlägen galant så avslutade laget den andra perioden starkt. Väsby var stundtals riktigt pressade och när laget då dessutom drog på sig två utvisningar på kort tid med tre mot fem spel i över en minut blev trycket på Väsby för stort.

 

Trots att Linus Ryttar stod pall på ett väldigt bra sätt när Hudik tryckte på som bäst så kom till slut ändå ett berättigat ledningsmål.  Tyvärr efter ett mål som nog Väsby inte borde ha släppt in eftersom det kom till efter en spelvändning där en ensam Hudikspelare kom farandes mot de tre försvarande Väsbyspelarna. Men ett backhandavslut som förvisso var ganska hårt överlistade Ryttar som släppte in pucken mellan benen.

 

Sista perioden kom Väsby ut med en bättre energi i laget igen. Tyvärr var då adrenalinnivån lite för hårt påslaget och Väsby drog i sin iver att komma ikapp på sig två relativt snabba utvisningar. Det första läget klarade Väsby av på ett bra sätt men i det andra så kom det matchavgörande 1-3 målet. Det efter en skickligt utförd styrning där puckbanan helt bröts och tog vägen mellan benen på en helt ställd Linus Ryttar.

 

Med ett tvåmålsunderläge mot ett lag som knappt släppt till chanser bakåt blev uppgiften Väsby övermäktig men laget gjorde ändå ett gott försök och avslutade matchen bra. Några halvchanser uppenbarade då också sig men Väsby hade behövt ta tillvara på något för att det kompakta gästande försvaret skulle börja svikta.

 

Men det gjorde det aldrig. Hudiksvall höll undan såsom de gjort mot alla andra lag i denna serie och därmed bröts Väsbys segerrad som till slut stannade vid tre stycken.

Grisligan

 

Oliver Horrsell gjorde en kanonmatch och var den som lyste allra starkast ikväll tack vare sin oerhörda energi i allt han företog sig ute på isen. Tre fina grisar tilldelas därmed Oliver!

 

Två grisar ges till Felix Dahlgren vars formkurva pekat uppåt på sistone och ikväll fick han kröna det med att bli Väsbys enda målskytt i matchen.

 

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till målvakt Linus Ryttar som stred tappert i målet och som stod för några riktigt fina ingripanden i matchen.

 

I övrigt vill jag plussa lite extra för Mikael Lengmo, Fredrik Stridlund, Christoffer Gozzi samt slutligen till Vladimir Lukacik som stack ut något från mängden.

 

Foto: Mats Tjernström