Det blev en riktig klang och jubelföreställning när Väsby Hockey gjorde sin första hemmamatch i Vilundahallen. Nykomlingen Trångsunds IF stod emot till en början men när Väsby fortsatte att jobba och samtidigt gasa ramlade målen in i en strid ström och slutresultatet spikades till hela 8-0. 

Bra match av oss. Vi tar oss an uppgiften på ett ordentligt sätt, och ser till att förtjäna resultatet säger tränare Viktor Tuurala. Även kul att vara tillbaka i Vilunda också avslutar en minst sagt nöjd tränare.

 

Många var vi som hade längtat till hemmapremiären i Vilundahallen och det blev ingen som blev det minsta besviken efter att Väsby stundtals låtit gästerna från Trångsund agera statister.

 

Men nog var det allt lite stelt och pirrigt till en början där något övertända Väsbyspelare agerade lite för svårt och överarbetade situationer. Trångsund fick några lägen i den första perioden men då stod Linus Ryttar tryggt och lugnt längst bakom och gav aldrig gästerna något lillfinger in i matchen.

 

Nervknutarna löstes när Väsby fick sitt första numerära överläge och då den glödheta Christian Holmblad satte 1-0 efter ett direktskott i en position nära mål.

 

Spel i numerärt överläge skulle också visa sig bli ett ordentligt vinnarvapen för Väsbys del där den stora spelskickligheten kom till sin yttersta rätt och det skulle visa sig framförallt under mittakten.

 

Men innan den urladdningen startade hann Johannes Nilsson med att blå målskytt när han efter en fin öppnande passning av Nick Hedemyr i ett friläge kallt väntade ut målvakten i Trångsund innan han satte pucken vid den första stolpen.

 

Med en tvåmålsledning i ryggen inför mittakten kunde Väsby spela ut sitt fulla register och vilken urladdning vi då fick skåda.

 

Fyra mål på lika många spelade minuter tog Väsby från 2-0 till 6-0 och det efter ett målfyrverkeri där framförallt Christian Holmblad hamnade i centrum. Han var inblandad i det mesta och började med att spela fram Elliot Lorraine till 3-0 när Väsby spelade numerärt överläge, fem mot tre. Passningen var perfekt längs med förlängde mållinjen fram till Elliot som smällde till direkt vid den bortre stolpen.

 

Trångsund hann knappt bli fulltaliga innan nästa kalldusch blev ett faktum och då passade Fredrik Stridlund påpassligt på att sätta sitt första mål i Väsbytröjan efter att han fyllt på i ett anfall och tryckt in en retur.

 

Trångsund var vid tillfället helt ur balans och fortsatte att dra på sig utvisningar. Något som blev oerhört kostsamt eftersom Väsby nu hade fått ordentligt med vind i seglen.

 

När laget ännu en gång drog på sig två utvisningar inom en minut fick Väsby återigen spela fem mot tre. Det överläget behövde inte spelas i mer än sex sekunder innan måljingeln återigen fick ljuda. Målet blev näst in till en repris från 3-0 men nu var det Elliot Lorraine som bjöd tillbaka och spelade fram Christian Holmblad som tryckte till direkt och satte 5-0.

 

Gästerna bytte målvakt efter det femte insläppta målet men den inbytta Victor Öjdal hann inte spela mer än trettiofem sekunder innan även han fick vittja nätet efter att Lubomir Fetkovic distinkt dundrade in 6-0 via ett isskott intill stolpen. Framspelare – Christian Holmblad så klart!

 

Den avslutande perioden slog Väsby aningen av på tempot men trots det satte man ändå an tonen redan per omgående när formationen med Wiita-Adamsson, Kemi och Lööv tryckte ner Trångsund i sin egen zon. Trycket var bastant och tungt och fullt logiskt var samtliga tre inblandade när sjuan föll efter att pucken gått som ett snöre när i tur och ordning nämnda spelare samspelade sig fram. Pucken hamnade till sist hos Felix Lööv som fick äran att skjuta in sitt första mål i Väsbytröjan i seriespel.

 

Sedan tickade minuterna på relativt snabbt där det mest handlade om att låta Linus Ryttar få hålla sin första nolla för säsongen. Något som han fick arbeta lite för att hålla eftersom Trångsund ändå gjorde sitt yttersta för att åtminstone få med sig något från Vlundahallen. Men trots två frilägen gick inte Ryttar att överlista och glädjande nog förblev nollan intakt.

 

Matchen avslutades sedan med att ännu ett numerärt överläge som Väsby utnyttjade på ett galant sätt. Christian Holmblad fick sin femte poäng från matchen när han spelade fram Rasmus Sörgardt som tryckte till och samtidigt spikade slutresultatet till 8-0 efter ett skott som tog vägen via stolpen och in.

 

Sammanfattningsvis så blev hemmapremiären den hockeyfest som så många hade önskat och hoppats på. Spelglädjen lyste hos Väsbyspelarna där verkligen samtliga formationer hade sin del i storsegern. Men främsta spelet var ändå det i numerärt överläge där Väsby tog tillvara på fem av sju möjliga vilket gav en effektivitet om hela 71 procent.  Helt enkelt en grym effektivitet!

 

Grisligan

 

Christian Holmblad spelar verkligen sitt livs hockey för närvarande och fullkomligen lyser av självförtroende. Med två nya mål och tre målgivande passningar briljerade han och tog även klivet upp på en förstaplats i poängligan i hela Hockeyettan Östra. Tre grisar är givna efter ännu en glödhet insats.

 

Två grisar tilldelas Rasmus Sörgardt som även han gjorde en lysande och kraftfull insats från sin backposition. Fick även äran att skjuta in det avslutande målet som pricken över i:et.

 

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till Elliot Lorraine som även hann var lite extra på hugget och tack vare det även han stod för fem poäng varav ett mål och fyra målgivande passningar. Ett så klart lysande facit!

 

I övrigt vill jag plussa lite extra för Felix Dahlgren, Linus Ryttar, Vladimir Lukacik samt till  Oliver Horrsell som stack ut lite extra ur ett annars jämnbra Väsby.

 

Foto: Arne Rundlöf