Väsby Hockey kommer hem och äntligen måste man få lägga till. Efter en hel försäsong och tolv seriematcher på annan ort får Väsby komma hem och spela i Vilundahallen. Nu får alla Väsbybor chansen att se laget på nära håll och jag hoppas att många har längtat och nu tar chansen och kommer för att stötta Vilda Väsby mot en plats till Allettan.

 

Det är fortsatt kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra. Inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett.

 

I den riktiga hemmapremiären väntar nykomlingen Trångsunds IF. Ett lag som startade upp serien aningen svagt men som nu växt in ordentligt i Hockeyettan kostymen. Laget hade inför sin senaste match mot Hammarby nämligen två raka segrar och kanske borde laget tagit poäng även mot Hammarby med tanke på att laget stundtals hade stort puck och spelinnehav.

 

Senast vi möttes i Trångsund och Stortorpshallen vann vi med hela 2-6 men det var i en match där vi främst drog iväg målmässigt i den sista perioden. Trångsund har ett ungt lag som åker mycket skridskor och som gärna vill ställa om snabbt från försvar till anfall. En som går i bräschen i just anfallsspelet är Trångsunds Jens Berg. Han är en vindsnabb spelare som även har en god puckkontroll och det visade han med eftertryck senast vi möttes då han stod för ett väldigt vackert frilägesmål. Han är faktiskt också den enda i laget som har plus i +- statistiken vilken kan ses som en bedrift bara i sig. Jag har tagit ett litet snack med Jens inför matchen och hans tankar inför söndagens match är enligt följande.

 

Hej Jens! Hammarby spräckte er segersvit som fick stanna på två matcher. Ni vinner skotten stort men blir ändå nollade och förlorar med 0-4. Berätta lite om matchen.

Hej! Vi har lägen hela matchen men tar inte tillvara på våra chanser och gör man inga mål är det svårt att vinna matcher. Vi bjuder på en del slarv som vi inte har råd med. Blir vi hetare framåt och spelar enklare bakåt så tvivlar jag inte en sekund på att vi slår vartenda lag i serien.

 

 

Annars känns det som att ni rest er rejält på sistone efter en tung inledning på säsongen. Vad känner du framförallt att ni har anpassat i ert spel sedan i början av säsongen?

Om vi bortser från Bajenmatchen så har vi blivit mycket bättre i spelet med puck, vågar etablera och skapa chanser.

 

Du själv har ju haft en bra säsong med rejält löd under skridskorna. Är du själv nöjd med vad du presterat hitintills?

Är långt ifrån nöjd med tanke på resultaten i matcherna. Hur jag har presterat tycker inte jag är i fokus. Trånkan är på gång och vi börjar få igång vårt spel men än så länge har vi mycket att bevisa.

 

Nu väntar Väsby Hockey för er i Vilundahallen på söndag. Vad tror du väntar er då?

Matchen på söndag blir grymt kul och vi väntar oss såklart en tuff match med fart och fläkt.

 

Vad kommer du ihåg från vår senaste match och hur skulle du vilja karaktärisera oss som lag betraktat?

Oj, vad jag kommer ihåg så hade Väsby en del skickliga spelare som var duktiga med puck, den biten stack väl ut.

 

Vad känner du att ni framförallt förbättrat i ert spel sedan den matchen och kommer vi få se ett annorlunda spelandes Trånkan på söndag kontra det lag som vi mötte för en dryg månad sedan?

Vi har tagit stora kliv framåt om man kikar tillbaka till början av säsongen. Mycket större självförtroende från både backar och forwards som visat sig senaste matcherna. Vi börjar ta kommando och skapa chanser som kommer börja ge utdelning.

 

Vilka i ditt gäng skulle du vilja lyfta fram som lyst mer än övriga på sistone?

Finns flera att lyfta fram och vi är ett stort gäng som bidrar. Materialarna Steffe och LG gör ett hästjobb varje dag, coacherna som håller glöden uppe oavsett resultat och stödet på läktaren gör extremt mycket. Bottentippade redan förra året i div2 och vinner nu matcher i hockeyettan tycker jag säger det mesta.

 

Vilka detaljer kommer ni framförallt att trycka på i ert spel inför söndagen tror du?

Spela tryggt och säkert i försvarszon, etablera framåt och sätta hård press.

 

Slutligen Jens, hur går det nu på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

Kan inte tro annat än vinst för Trånkan så klart! Bra försvar och några fina mål framåt så är vi i hamn.

 

// # 49 – Jens Berg – Trångsunds IF

 

Väsby får endast en vilodag från matchandet men trots det var det stor glädje när laget idag (lördag) äntrade isen i Vilundahallen för första gången. Vi får hoppas att den glädjen fortsätter även efter söndagen så att hemmapremiären blir något som sent ska glömmas.

 

Det är många i Väsbys lag som ännu inte spelat i Vilundahallen men en som gjort det ett flertal gånger är vår duktiga back Fredrik Falk som är inne på sin tredje raka säsong i Väsbytröjan. Hans tankar inför hemmapremiären låter så här.

 

Hej Fredrik och grattis till den sköna segern mot Segeltorp. Varför tycker du att vi lyckades vända och vinna den jämna matchen?
– Tjena Krister, tack så mycket! Jag tycker först och främst att matchen var väldigt hackig i sig med mycket utvisningar och många målchanser åt båda hållen som Segeltorp förvaltar bättre än oss. I tredje perioden tycker jag vi kommer ut hungrigare och jobbar hårdare än segeltorp och får utdelning så det var skönt att vända den matchen!

 

När Segeltorp gjorde 0-2 och allt kändes mörkt. Vad gjorde ni då för att kunna knyta näven och vända på steken?
– Jag tycker att vi ändå hade bra disciplin och ödmjukhet och fortsatte ha tålamod och jobbade efter våran gameplan och det gav utdelning tillslut.

 

Jag tycker att du visat upp en fin form under i princip hela säsongen och spelet från din första säsong i Väsbytröjan är strålande lik. Vad känner du själv och vad skiljer mot fjolårssäsongen som du ser på det?
– Hittills är jag ganska nöjd vad jag prestation denna säsong, det är svårt att jämföra den gångna säsongen då jag fick en väldigt dålig start med körtelfeber i början och inte riktigt kom tillbaka efter den. Men nu är jag 100% tillbaka och det känns skönt.

 

Efter tolv spelade matcher på isar utanför Upplands Väsby får vi på söndag äntligen spela i Vilundahallen. Vad är känslorna inför det?
– Efter mycket flängande hit och dit ska det såklart bli jättekul att få komma tillbaka och äntligen spela på sin egen hemmaplan.

 

Där väntar nu ännu en nykomling i form av Trångsunds IF. Vad tror du om den matchen?
– Om man kollar läget på tabellen är det en match vi ska få dit vi vill men för att få den dit gäller det verkligen att göra det vi ska ute på isen och följa våran gameplan.

 

Det är ju lätt att komma aningen sturska efter sex segrar på våra sju senaste matcher. Varför tror du att vi inte kommer att lätta på takten på söndag?
– I den här serien finns det inga dåliga lag så det gäller att komma förberedda och hungriga, samt att vi går alltid för 3 poäng så det finns ingen anledning att inte komma ut laddade, speciellt inte när det är första hemmamatchen i svinstian för säsongen.

 

Senast vi mötte Trångsund vann vi med 2-6 efter att ha dragit iväg i målprotokollet i den sista perioden. Vad kommer du ihåg från den matchen och vad i Trånkans spel måste vi framförallt se upp för?
– Det jag kommer ihåg från Trånkan var att vi spelade mycket anfallshockey och hade mycket puck. Det vi måste se upp för är deras spelvändningar, dom har ett par snabba spelare så det gäller att vara på tå hela tiden och vara rejäla runt linjerna.

 

Slutligen Fredrik, varför ska nu invånarna i Upplands Väsby sluta upp i Vilundahallen på söndag och vad kommer vi att bjuda på då?

– Det skulle vara jättekul om så många som möjligt kommer ner och visar sitt stöd från läktaren så ska vi nog kunna bjuda upp till dans på isen. 🙂

 

// # 5 – Fredrik Falk

 

Så där, försnacket är över och nu ser vi fram emot att skåda Väsby Hockey på den härliga isen i Vilundahallen.

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!