Väsby Hockey tog en väldigt viktig seger när laget slog tillbaka poplaget Segeltorps IF i en jämn och tajt match med 4-2. Det efter en mäktig vändning där laget vände ett 0-2 underläge och där en sen reducering till 1-2 i slutet av den andra perioden blev starten på vändningen som fullbordades i den tredje via tre inskjuta mål.

  I det stora hela, fullt godkända första två perioder men sedan växlar vi upp i tredje, och ökar tempot säger tränare Viktor Tuurala.  Vi maler ner motståndet och tar tre klara poäng!

 

Fredagskvällen i Järfälla Ishall fick vi se säsongens kanske viktigaste vändning för Väsbys sida när laget vände ett hotande nederlag till seger. En förlust hade inneburit att den pigga nykomlingen Segeltorp endast hade varit en poäng bakom Väsby i tabellen men efter den sköna vändningen skiljer det istället hela sju poäng samt att Väsby dessutom har en match mindre spelad än i princip varje lag i serien. Viktigt var ordet!

 

Första perioden blev annars den minst händelserika i en match som annars bjöd på en hel del grannlåt och chanser men trots att första tjugo stundtals var tillknäppta så inledde Väsby matchen piggt och vaskade fram tre fina chanser redan under de tre första minuterna.

 

En Väsbyutvisning gjorde dock så att rytmen kom av sig aningen och den rytmen sökte sedan Väsby perioden ut efter utan att den riktigt finna den igen. Gästerna från Segeltorp med sina många rutinerade och erfarna spelare kändes aningen vassare efter den första perioden i en match som ändå kändes helt oviss inför fortsättningen.

 

Väsby fick inleda den andra perioden i numerärt överläge och gjorde det bra men trots två riktigt fina lägen av såväl Nick Hedemyr som Christian Holmblad så ville inte nollan spräckas bakom Segeltorps målvakt Claes Endré som spelade excellent bra under framförallt de två första perioderna. Nick och Christian skulle dock få sin revansch senare i matchen men till det får vi lov att återkomma till.

 

Det var istället gästerna som bröt dödläget i matchen och tog ledningen när matchen i princip hade passerat halvtid. I ett pressat läge i egen zon spelade Väsby aningen för svårt och omständligt och pucken bröts och i ett hastigt och för Väsbys del, olustigt läge fick Segeltorps Tim Lissäng pucken innan han passerade Robin Wallin som innan det hade storspelat i matchen.

 

När samme Lissäng i andra periodens sjuttonde minut trädde in 0-2 mellan benen på Robin Wallin såg läget minst sagt mörkt ut för Väsbys del.

 

Men hoppet tändes strax innan periodvilan och det var Nick Hedemyr som äntligen fick utdelning efter att ha bränt några lägen tidigare i matchen. Målet var dessutom ett riktigt läckert utfört sådant där han satte fart från mittzon, vrickade lite med pucken och fick målvakt Endré att röra på sig innan han distinkt och behärskat satte pucken hårt i det bortre hörnet.

 

Stärkta av målet och med ett numerärt överläge att inleda den sista perioden med så var gästerna under stark press direkt när domare släppte pucken. Pressen mynnade ut i att Christian Holmblad först träffade stolpen men innan han började tänka för mycket på det så fick han sig en fin passning från Elliot Lorraine strax framför mål och denna gång gick det bättre. Pucken slank in och kvitteringen var ett faktum.

 

Väsby höjde tempot i den sista perioden och Segeltorp som förvisso skapade chanser i matchen fick ändå allt svårare att ta för sig som de kunde göra i de två inledande perioderna.

 

Robin Wallin fortsatte att spika igen och framåt skapade Väsby chanser men när ledningsmålet slank in, var det inte många som sekunderna innan trodde att målet skulle falla just då. Men Razmuz Waxin-Engback ville annat. Han fick en passning av Felix Dahlgren i offensiv zon, gick runt kassen och när han hade passerat den förlängda mållinjen såg han att målvakt Claes Endré var lite ur position och slängde in pucken mot mål och döm av allas förvåning, när pucken ramlade in.

 

Skön glädje för såväl Väsby som för Razmuz som därmed gjorde sitt första seriemål i Väsbytröjan och det kändes därefter som en tyngd släppte från hans axlar.

 

Vändningen var ett faktum och när Väsby sedan i matchens femtiofemte minut utnyttjade ännu ett numerärt överläge när Ludvig Wiita-Adamsson snyggt styrde in 4-2 efter Fredrik Falks skott, var poängen säkrade.

 

Segeltorp kom aldrig närmare trots att laget gjorde ett gott försök och plockade ut sin målvakt när det återstod hela dryga fyra minuter av matchen. Men Väsbys defensiv förblev solid och tre mycket viktiga poäng kunde till slut bärgas.

 

Sammanfattningsvis så får man väl säga att segern kom när den som bäst behövdes. Väsby har nu skaffat sig ett riktigt bra läge inför fortsättningen och det gör att laget inför hemmadebuten i Vilundahallen på söndag kan spela utan någon större press.

 

Grisligan

 

Robin Wallin blev vald till matchens bästa Väsbyspelare och det valet tror jag ingen kan protestera mot. Han verkar verkligen trivas mot Segeltorp för hans två bästa insatser i seriespelet har just kommit mot detta motstånd. Tre grisar till denna målvaktsgigant!

 

Två grisar tilldelas Christian Holmblad som verkligen hittat formen. Ikväll var han dessutom extra tänd och visade stor vilja och när han dessutom i sedvanlig god anda spred skön spelglädje och gjorde mål var han ett ständigt farligt anfallsvapen för Väsbys del.

 

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till Nick Hedemyr som ikväll var piggare än på länge, förflyttade sig bra som dessutom stod för ett riktigt fint och viktigt mål.

 

I övrigt vill jag plussa lite extra för Razmuz Waxin-Engback, Vladimir Lukacik samt till kapten Christoffer Gozzi som alltid gör ett gott dagsverke.

 

Foto: Arne Rundlöf