Det är dags för sista hemmamatchen borta. Skådeplatsen för sista gången denna säsong blir Järfälla Ishall och motståndare där fredag kväll är Segeltorps IF.

 

Det är kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra. Inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett.

 

Det vankas en riktig sexpoängsmatch mot laget som i dagsläget kanske är det främsta hotet underifrån att störa topp fem lagen som får spela en ädlare serie efter jul. Segeltorp med så många namnstarka spelare i sin trupp började ju säsongen väldigt bra men har på sistone haft det tuffare med att vinna sina jämna matcher. Faktum är att laget inte vunnit efter ordinarie tid sedan laget slog tillbaka Hanviken den sista september och det innebär över en hel månad utan trepoängare.

 

Laget har dock gått segrande ur strider i övertid sedan dess så nog är laget fortfarande vasst även fast de kanske fortfarande letar efter sin form. En annan som kanske inte riktigt hitintills motsvarat förväntningarna rent poängmässigt är den vasse forwarden Robin Sjörén. Han har ju tidigare skämt bort sina lag med att ösa in poäng men i år har det gått lite trögare för honom i avslutningslägena. Orsaken till det och vad Robin säger om sitt lag på sistone får ni läsa här.

 

Hej Robin! Ännu ett hett derby för er är spelat och ännu en gång så gick Huddinge segrande ur striden i något som verkar ha varit en riktigt jämn match. Berätta lite om matchen.

Hej! Vi gör återigen en bra match mot Huddinge! Denna gång tycker jag att vi mer eller mindre för spelet under hela matchen men lyckas inte ha någon som är tungan på vågen och kan avgöra matchen trots flera ruskigt bra målchanser.

 

Efter en riktigt stark inledning av grundserien var det nu ett tag sedan ni senast vann en trepoängare. Vad är det som har gått troll i ert spel kontra tidigare anser du?

Vi behöver inte ändra något i vårt spel, vi vet hur vi ska spela, ända trollet är väl målskyttet känner vi, hoppas på någon form av ketchup effekt här snart och då kommer treorna rulla in.

 

Du är ju en av många meriterade spelare som valde att lämna Huddinge till förmån för Segeltorp. Hur tycker du nu omställningen är jämfört med tiden i Huddinge när drygt halva grundserien har spelats?

Omställningen från Huddinge och segeltorp, ja vi har ju något pass mindre i veckan, förutom det så har det varit bra! Proffsigt och trivs jättebra.

 

Vilka i ditt gäng tycker du utmärkt sig på sistone och som du skulle vilja lyfta fram lite extra?

Niklas Nilsson har vart riktigt bra, riktig trollgubbe!

 

Du har gjort sex poäng på elva spelade matcher, kanske ett snitt som är under det du brukar ha i Hockeyettan. Vad känner du själv om din inledning i Torpettröjan?

Jag hade faktiskt ingen koll på poängen och bryr mig inte så mycket längre om det men nu när du säger det så känner jag ju att jag måste steppa upp mer och producera mer offensivt. Tycker dock själv att jag har spelat ganska jämn och bra hockey så jag är nöjd

 

Väsby Hockey väntar er nu på fredag i Järfälla Ishall. Ett lag som ni mött två gånger redan, en i träningsmatchandet och en i seriespel. Vad tror du väntar er nu?

Gott och blandat när man möter Väsby känns det som! Väsby spelar med full fart och vi får försöka dra ner på den och spela lite mer ”vuxet”. PP/BP blir viktigt!

 

Vad blir viktigast för er att tänka på i matchen mot oss tror du?

Avgörande blir de laget som förvaltar sina målchanser bäst!

 

Slutligen Robin, vad blir avgörande på fredag och hur slutar matchen?

2-1 till oss! 🙂

 

// # 45 – Robin Sjörén – Segeltorps IF

 

Väsby behöver lyfta sig rejält från det senaste mötet mot Segeltorp då det egentligen var målvakt Robin Wallin som då räddade en poäng åt Väsby. Viktigast är nog att minimera tiden med pucken för ”Torpet” som ju är riktigt skickliga på att hitta ytor åt sina medspelare om tiden ges till det.

 

Viktigt blir också spelet i PP och BP som Robin Sjörén redan var inne på och en som kan få en stor roll i det hela är vår heta backbjässe, Vladimir Lukacik som ju mot Hammarby stod för ett härligt hat trick varav två mål skottades in i just PP. Hans tankar inför fredagsmyset i Järfälla Ishall lyder enligt följande.

 

Hi Vladimir! What a game for you with a hat trick scored against Hammarby. What do you have to say about that and about our game?

After good passes I simply could score, and about game, we can´t lose four goals against Hammarby.

 

You have now played eleven games with Väsby in Hockeyettan. If you compare Hockeyettan with the Polish and the league in France, how is the standard here?

Every league is different and it is hard to compare them.

 

What in particular is the biggest difference between the leagues that you have played with?

Game speed definitely!

 

What do you have to say about your time so far in Väsby Hockey och how is it to live in Sweden and Upplands Väsby?

It is cold here and quite expensive when I compare it with Slovakia. 🙂

 

What do you say otherwise about your own shape and are you satisfied with the hockey you played so far during the season?

I never can be satisfied, I can still find something to improve.

 

After a defeat against Visby-Roma we pulled ourselves together against Hammarby but in the last period we didn´t play that well. Why do you think our standard was less good there compared with the two other periods?

I don´t think we played worse; Hammarby just shot two lucky goals that we answered shortly. Whole match was under out control I think.

 

What from the game against Hammarby do you think that we should take with us to the game against Segeltorp on Friday?

Shoot more goals than Segeltorp and take three points!

 

Last time we faced Segeltorp we were quite lucky to get a point after sixty minutes. What do you remember from that game?

I remember we were often in penalty killing. That needs to be eliminated.

 

 Finally Vladimir, what will be the resultat on Friday and how will you contribute to that game?

Hope we will win and I will do my best!

 

// # 93 – Vladimir Lukacik

 

Varmt välkomna till Järfälla Ishall!