En historisk händelse inträffar lördag eftermiddag. För första gången någonsin kommer Väsby Hockey nämligen då att möta Hammarby Hockey i Järfälla Ishall. Det har aldrig hänt tidigare så vill ni vara med om något historiskt, så passa på att bänka er där då.

 

Det är kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra. Inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett.

 

Precis som förväntat inför seriestarten så är Hockeyettan Östra i princip halvvägs in i grundserien ett veritabelt getingbo. Det skiljer endast sex poäng mellan tvåan Huddinge och niondeplacerade Vallentuna Hockey. Ytterligare tre poäng där bakom smyger lördagens motståndare Hammarby som efter en svag poängmässig utdelning i inledning av serien nu vaknat till på allvar efter nio poäng på sina tre senaste matcher. De är med andra ord högst inblandade i striden om en plats till Allettan så poängen som spelas om på lördag är väldigt viktiga för båda lagen.

 

Hammarby mötte vi i premiären och det blev precis som brukligt en tät och jämn historia som hade spänning från början till slut. Väsby jobbade då till sig segern och om laget vill gå samma öde till mötes även på lördag så är det precis samma  hårda arbete som måste läggas ned.

 

Hammarby förknippas kanske inte i första hand med hårt arbete. Nej, för det ”svänger ju om Bajen” som man brukar säga, och det gör det oftast när ”Bamsingarna” är i farten. Det blir ofta målglatt, fart och flärd när Hammarby spelar och en som personifierar just farten i laget är Nestor Plarsmo. Det är en forward som alltid har farten uppe i sitt spel och som ofta och gärna tar snabbaste vägen fram mot mål och som därtill har ett bra löd i skaftet. Jag har tagit några ord med Nestor inför matchen och hans tankar inför helgens match lyder enligt följande.

 

Hej Nestor! Ni har efter en svag inledning nu verkligen hittat ert spel. Vad är det framförallt som ni gör bättre nu jämfört mot tidigare?

Hej! Vi har börjat spela som ett lag. Försöker hjälpa varandra på isen och kommunicera mera. Vi har även börjat starta matcherna bättre, det har varit ett litet dilemma som vi hade i början av säsongen.

 

Tre raka segrar har ni inför vårt möte på lördag. Berätta lite kort om dessa skalper och vad har i stort varit avgörande i dessa matcher?

Det avgörande i våra senaste matcher är att vi börjat krigat till sista signalen går och att puckarna börjat studsa stolpe in istället för stolpe ut.

 

Nu väntar en repris över premiärmatchen när ni möter oss igen. Vad är dina känslor inför matchen?

Det är alltid kul att möta Väsby eftersom att våra matcher brukar oftast vara jämna och ha ett högt tempo, just för att det är ett litet derby.

 

Vad kommer du ihåg från den matchen och hur uppfattade du oss då?

Uppfattade er som hårt arbetande lag.

 

Utifrån det, vad tror du blir viktigast för er att fokusera på då?

Det viktigaste för oss är att fokusera på matchen och göra det jobb som krävs för att vinna. Inte lägga ner energi på grejer som är obefintliga.

 

Hur har ni tränat under detta lilla uppehåll och vad har ni framförallt fokuserat på?

Vi har åkt mycket skridskor och fokuserat mycket på våra avslut.

 

Ni hade en liknande fjolårssäsong där ni också inledde svagt men där ni sedan under våren tog er ända vägen till kvalspel mot Allsvenskan. Vilken nytta drar ni av den säsongen som ni kan ta med er till denna som verkar gå lite mot samma öde?

Som i fjol är vårat mål att ta oss till allettan.

 

Hur ser ert lag ut inför lördagen, är alla hela och rena?

Vi har en del skador men de flesta är på ingång, men det kommer nog inte vara en full trupp som anländer till Järfällas ishall.

 

Hur känns inledningen för dig av denna säsong sett till att du explodera fram i poängprotokollet under framförallt vårsäsongen?

Tycker jag har inlett bra. Poängmässigt kunde jag producerat mer än vad jag har gjort men tycker personligen att jag spelar bättre och bättre hockey för varje dag som går. Om jag fortsätter på den här banan kommer puckarna trilla in.

 

Slutligen Nestor, vilken matchbild får vi se på lördag och vad fäller avgörandet?

Tror det blir en tuff match som Bajen tar hem!

 

// # 9 – Nestor Plarsmo – Hammarby Hockey

 

Väsby Hockey har haft en dryg vecka på sig att slicka såren från i söndags då Visby-Roma blev laget övermäktiga. Det var efter en insats som lämnade en del i övrigt att önska samtidigt som gotlänningarna gjorde det väldigt svårt för Väsby genom sitt disciplinerade försvarsspel.

 

Förhoppningsvis kan Väsby skaka av sig den matchen och komma tillbaka in i vinnarspåret igen, främst genom hårt arbete och högt pucktempo. En som personifierar just det spelet i Väsby är rivjärnet Manfred Ehlers. Han sätter precis som den nyss intervjuade Nestor Plarsmo, alltid full fart under skridskorna och förhoppningsvis går han på lördag i bräschen tack vare just detta spel. Jag tagit pulsen på Manfred inför lördagen och hans funderingar inför den låter så här.

 

Hej Manfred! Det blev ner som en pannkaka för oss i Sollentuna i söndags mot Visby-Roma. Varför förlorar vi matchen anser du?

Jag tycker vi gör en okej match men där vi faller i söndags är tyvärr disciplinen i vårat spel vi gör en hel del individuella misstag!

 

Vad är det framförallt som vi inte kommer upp i nivå i matchen med och som vi behöver ta med oss och förbättra inför fortsättningen?

Det är framförallt disciplinen som behöver förbättras, att ta enkla beslut och inte alltid söka den svåra passen.

 

Och i den närmsta fortsättningen väntar Hammarby Hockey i Järfälla Ishall på lördag. Vad kommer du ihåg från vårt premiärmöte med dem?

Att det var mycket heta känslor och det smällde en hel del under seriepremiären!

 

Var det något speciellt som du tycker kännetecknade Hammarby då och som vi behöver vara extra vaksamma med?

Som sagt ett mycket fysiskt lag att möta. Vi behöver vara förberedda på det!

 

Vilka nycklar ser du som viktigast att ha med oss på lördag?

Spela vårt spel och ha tålamod, då kommer vi mala ner Bajen.

 

Du fick en till stor del förstörd fjolårssäsongen samt en lika upphackad försäsong med oss på grund av skador. Hur känns det nu drygt halvvägs in i grundserien, börjar du hitta formen?

Jo precis, det har varit rätt hackigt för min del. Jag känner verkligen nu att formen börjar sitta och är hungrig för mer speltid!

 

Vad är du främst nöjd över i ditt spel och vad finns förbättringspotential att ta med sig till andra hälften av serien?

Främst känner jag är nöjd med min skridskoåkning och min fart på isen. Mitt skott vill jag förbättra och trycka dit nån puck!

 

Slutligen Manfred, på vilket sätt studsar vi tillbaka på lördag och hur blir du bidragande till det?

Arbetar vi hårdare än Hammarby vinner vi på lördag. Jag bidrar med positiv inställning och hårt jobb!

 

// # 41 – Manfred Ehlers

 

Då så, försnacket är över och nu låter vi spelarna göra upp om de viktiga poängen.

 

Varmt välkomna till Järfälla Ishall!

 

Foto: Maria Ahlm