Väsby stod för en av säsongens sämre insatser hittills när laget förlorade ”hemma” i SVEAB Arena mot Visby/Roma med 1-4. Gästerna var skoningslösa i sina frilägen och visade upp en bättre stabilitet än Väsby idag. 

– Vi försöker, men hittar inte kvalitén vi är ute efter säger tränare Viktor Tuurala efter förlusten. Vi försöker avgöra i fel lägen och vi var inte riktigt synkade idag – vi kan bättre!

 

Väsby inledde annars bäst och förde spelet under de första minuterna. Men allteftersom perioden fortskred så jämnade spelet ut sig och efter det att Väsby dragit på sig matchens första utvisning så ringde det i Väsbymålet. Efter ett skott som hamnat i trafiken framför Väsbys mål fick Visby/ Romas William Erenroth två försök och vid det andra tryckte han in 0-1. Strax därefter fick Väsby chansen i powerplay, men spelet i numerärt överläge fungerade inte, vilket det heller inte gjorde vid övriga tillfällen heller. Under resten av perioden skapades ett par halvchanser för båda lagen och Visby kunde gå till pausvila med en 0-1-ledning.

 

En ledning som utökades knappa tre minuter in i den andra. Väsby tappade puck i anfall och efter passivt spel av Väsbybackar hittade pucken lättvindigt fram till ett friläge för Zane Jones. Det var fel spelare att släppa ett friläge till och den forne Sollentunaspelaren sköt distinkt in 0-2 utan chans för Robin Wallin i målet. Historien upprepade sig tio minuter senare, men nu var det Oskar Lundberg, som trots hård uppvaktning av en Väsbyback tryckte upp pucken i nättaket. Visby hade ytterligare något friläge i slutminuten av perioden, men 0-3 stod sig perioden ut.

 

Det ska sägas att Väsby inte gjorde någon dålig period, men det saknades det lilla extra. Väsby hade bra tryck stundtals, men man hade svårt att skapa så många klara chanser och när väl chansen dök upp hade man inte marginalerna med sig i avsluten.

 

Trenden fortsatte i den tredje. Väsby tryckte på för en reducering, men man lyckades alltför sällan dyrka upp Visby/Romas stabila försvar. Det är svårt att lyckas med det om inte passningarna sitter på bladet och att man kör för mycket solo.

 

En av få klara chanser dök upp med cirka sju minuter kvar, men istället valde Väsbyspelaren att passa istället för att skjuta så chansen gick om intet. Men målet skulle ändå komma med knappa fem minuter kvar och det var snyggt. Christian Holmblad hittade med en fin passning genom centrallinjen in till Fredrik Falk, som prickade in reduceringen i nättaket. Nu väntade man sig en sista anstormning från Väsby, men den avbröts ganska omgående då Jesper Kemi fick sätta sig i utvisningsbåset. Visby/Roma spelade mer eller mindre av utvisningen. Med knappa två minuter kvar fick Väsby tekning i anfallszon och plockade då ut Robin Wallin till förmån för en extra utespelare. Men som så många gånger förr i dagens match förlorades tekningen klart och Visby/ Roma kunde tio sekunder senare förpassa pucken i den tomma Väsbykassen.

 

Sammanfattningsvis kan sägas att Visby/Roma vann rättvist idag. De imponerade inte, men de visade upp en större stabilitet och effektivitet än Väsby idag. Väsby hade svårt att vinna tekningar och att hitta rätt med sina passningar. Dessutom saknade man det lilla extra idag, vilket man måste ha om man ska vinna matcher mot ett lag av Visby/Romas kaliber. Men en lite sämre match kommer ibland och det är bara att ta nya tag.

 

Grisligan:

Det var inte helt lätt att utse dagens grislirare då det inte var någon som direkt utmärkte sig. Jag har då valt de som försökte bäst och som ofta inte heller får de stora rubrikerna.

 

Manfred Ehlers får mina tre grisar då han var en av dem som slet bäst i Väsby. Dessutom var han inte inne på något mål bakåt vilket få i Väsby var idag.

 

Felix Lööv slet på lika bra som Manfred, men var inne på ett mål bakåt vilket blev avgörande för min ”tvåa”.

 

Den sista grisen var svårast att utse, men till slut föll valet på Vladimir Lukacik. Avgörande var att han var den ende bland Väsbys ordinarie backar som inte var inne på något mål bakåt.

 

Övriga värda att nämna är Oliver Horrsell som spelade stabilt bortsett från en miss vid ett av Visby/Romas frilägen och firma Falk/Holmblad som stod för Väsbys enda mål. De var dock inne på något mål för mycket bakåt för att hamna på grislistan.

 

/Lars Reuterhagen

 

Foto: Christer Ahlm