På söndag är det första gången denna säsong som Väsby Hockey benämns som hemmalag. Men det är bara på pappret eftersom Väsby ändå spelar borta. Då Vilundahallen ännu inte är klar, den historien kan ni väl redan nu vid det här laget, spelar Väsby sin ”hemmamatch” mot Visby-Roma i Sollentuna och SVEAB Arena. Matchen startar som vanligt när gotlänningarna kommer från ön, klockan 15.00 och praktiska detaljer inför matchen lyder enligt följande.

 

Det är kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra. Inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom.

 

Kansliet låter meddela att Väsbyklacken får plats på ståplats där tröjor med mera kommer att hänga. Så från klubbens sida hoppas vi att så många möjligt kommer till SVEAB Arena för heja fram Väsby i en viktig poängmatch.

 

Såväl Väsby som Visby-Roma ståtar nämligen på arton poäng vardera inför matchen. Men då ska man ha i beaktning att våra gäster har spelat tre matcher mer än oss. Senast spelade de i fredags kväll då deras verkliga boogeyteam, Sollentuna HC slog dem för andra matchen i rad denna säsong så räkna med ett stridssuget gäng som kommer att göra precis allt för att försöka slå Väsby på söndag.

 

Visby-Roma har ju alltid varit ett tufft lag att möta men frågan är om inte deras fysiska spel slår priset denna säsong. Kravspecifikationen på nyförvärven var nämligen hårt arbetandes, fysiskt starka och spelare som inte lägger några som helst fingrar emellan i närkamperna. Så inledde laget även säsongen men på sistone har laget varit lite mindre frekventa över att sitta i utvisningsbåset men frågan är om den mjukare stilen varit positivt för laget i stort. Inför matchen har laget nu nämligen två raka förluster och det är klart att de inför söndagen måste hitta på något annorlunda för att inte läget ska bli riktigt prekärt för en av de stora favoriterna i serien.

 

En stor favorit på Gotland är annars Mikael Adamsson. Det är en tuff, målfarlig spelare som varit i Visby-Roma alltsedan de tog klivet upp i Hockeyettan för tio år sedan. Han är en av få som inte gjort någon besviken denna säsong och ståtar på hela elva inskjutna mål hitintills. Han har jag tagit några ord med inför matchen och hans tankar inför den lyder enligt följande.

 

Hej Mikael! På söndag åker ni återigen till Sollentuna för att där möta Väsby Hockey. Hur känns det för er att spela där kontra Vilundahallen?

-Det ska nog inte påverka oss överhuvudtaget.

 

Ni har spelat precis över halva grundserien redan och ståtar med arton poäng efter dessa matcher. Är ni nöjda över vad ni presterat hitintills?

-Nej, inledningen på säsongen har väl inte riktigt gått så bra som vi tänkt. Vi har dock höjt oss en aning på slutet vilket känns bra.

 

Några oväntade förluster har ni åkt på under vägen där framförallt resultaten i just Sollentuna samt Vallentuna känns något överraskande. Vad gjorde ni inte tillräckligt bra i dessa matcher?

-Svårt att säga, men spontant känns det som att vi gjorde alldeles för mycket misstag i de matcherna.

 

Om det gått något svagare än förväntat för er del så är det något som inte märkts på ditt spel efter hela elva insmällda mål på elva matcher. Hur känns din egen form?

-Det har rullat på rätt bra så här långt. Sen ska man inte glömma bort att jag har en bra omgivning vilket underlättar det hela.

 

Du har ju verkligen varit med länge i Visby-Roma. Om du skulle vilja jämföra årets upplaga mot tidigare, vad tycker du framförallt skiljer denna åt mot tidigare års?

-Klubben har valt att föryngra truppen inför denna säsong. Så den stora skillnaden mot tidigare år är helt klart rutinen. Samtidigt känns det som att det finns en större drivkraft i år att hela tiden bli bättre. Får vi bara ihop alla pusselbitar så kommer det bli en lång säsong.

 

Vad anser du främst vara era styrkor och vad fokuserar ni hårt på att förbättra ytterligare i ert spel?

-Att vi alltid jobbar hårt för varandra. Både PP och BP måste bli bättre, sen jobbar vi en hel del med att förbättra vårt spel i offensiv zon.

 

Väsby Hockey väntar er som sagt nu. Vad känner du till om årets Väsby?

-Jag vet att Nick spelar i Väsby, annars är jag inte speciellt påläst. Men jag utgår ifrån att Väsby spelar på ett liknade sätt som tidigare år.

 

Hur har ni scoutat oss något och vad tror du på för typ av matchbild? Om du skulle vilja plocka fram några extra heta spelare i ert lag, vilka skulle du då vilja plocka fram?

-Vi har haft en liten kort genomgång om vad som blir viktigt att fokusera på inför matchen. Känns som att det kommer att bli en match med mycket fart och fysiskt spel. Calle Ericsson och Adam Rachidi har sett heta ut på slutet.

 

Finns det någon eller några i vårt lag som du tror att ni framförallt behöver hålla ett extra vakande öga på?

-Nej, vi fokuserar i första hand på vad vi ska göra ute på isen. Men visst, Nick Hedemyr som spelade i Visby förra säsongen kan nog räkna med lite extra bevakning en match som denna.

 

Slutligen Mikael, hur går det på söndag och vad gäller avgörandet?

-Vinst 4-2. Tråkigt svar men PP och BP kommer fälla avgörandet.

 

// # 20 – Mikael Adamsson – Visby-Roma

 

För Väsbys del så har den senaste veckan endast erbjudit träningstillfällen. Men den har säkert även varit full med glädje sett till vad Väsby prestera där innan. Men det är historia nu och det går bara att blicka framåt mot alla tuffa uppgifter som laget kommer att ställas inför.

 

Väsby kommer att få jobba hårt i defensiven på söndag och säkerligen ha fullt sjå med att freda kassen mot ett gäng bålgetingar som kommer att vilja surra omkring Väsbys mål. En som får en extra viktig uppgift då är våra målvakter. Vem som får stå på söndag är i skrivande stund oklart men om det blir Robin Wallin så är han redo för hans tankar inför matchen är så här.

 

Hej Robin! Vi har haft två riktigt fina veckor med elva inspelade poäng på fyra matcher. Varför har det rullat på så pass bra som det gjort på sistone anser du?

Hej Krister! Jag tror att vi börjat hitta mer rätt i vår identitet som lag. Vi har förstått att vi måste jobba hårt och kriga hela matcherna igenom för att vi ska få ut vår fulla potential. Och när vi väl når den så är vi bland dom bästa lagen i hockeyettan.

 

Och så fick du hålla din första nolla i klubben när du gjorde Hanviken mållösa. Vad säger du om din insats i matchen i söndags?

Haha, jo min egen insats tycker jag väl inte var något speciellt alls. Det är klart att det är grymt kul att hålla nollan men det krävdes inte jättemycket av mig i söndags. Det var en laginsats hela vägen från nedsläpp till slutsignal.

 

Vad känner du kring din egen form. Börjar du hitta tillbaka till spelet som du hade i Mariestad för några säsonger sedan?

Ja, det tycker jag faktiskt! Sen så har jag ganska lätt att hitta den nivån i enstaka matcher, det som är hemligheten och det som jag jobbar stenhårt med hela tiden är att bibehålla den nivån.

 

I söndags fick vi även en riktig islossning med sju fint inslagna mål. Hur skulle du vilja summera insatsen?

Som jag var inne på så var det en komplett laginsats, alla drog sitt strå till stacken. Vi jobbar stenhårt från nedsläpp till slutsignal. Jättekul att det blev så många olika målskyttar också!

 

Men på söndag blir det andra bullar när Visby-Roma kommer på besök. Vad känner du till om gotlänningarna?

Egentligen inte så jättemycket. Jag har en gammal lagkompis där ifrån tiden i Mariestad. Men annars så vet jag bara att dom har ett rykte om att spela hårt och nära gränsen.

 

Vis av tidigare matcher så är Visby-Roma riktigt starka framför mål och gillar att stå och böka där. Hur vi ska vi kunna hantera det trycket på bästa sätt anser du?

Det viktiga är att vi kan vara starka runt kassen och boxa ut deras killar som vill driva på mål så att det blir målvaktens uppgift att ta hand om pucken. Jag tror inte det blir något problem, vi har många stora och starka backar och dom som inte är så stora är dubbelt så elaka.

 

Visby-Roma är ju ett riktigt fysiskt lag som gillar att smälla och utnyttja sin tyngd. Vad är nyckeln till att gå segrande ur sådana matcher som du ser på det?

Det kommer att göra ont att möta oss där. Jag tycker att vi är ett väldigt skridskostarkt lag så det viktigaste är nog att hela tiden driva upp tempot och att ha fart under grillorna. Sen när det väl blir låsta situationer att vi snabbt har understöd på plats och kan sätta fart på spelet igen. Då tror jag att dom kommer att ha svårt att hänga med och istället dra på sig utvisningar. Och om det något vi är riktigt bra på så är det special teams!

 

 Hur känns det annars att vara i Väsby Hockey och är det stor skillnad på spelet i Hockeyettan Östra kontra västra och södra serien?

Jag tycker att det känns superkul att vara i Väsby Hockey! Det är lite tråkigt att vi inte fått visa vad laget kan göra på hemmaplan än bara men jag tycker vi har varje match har haft en lojal skara supportrar på plats. Det är jättekul att det finns ett sånt intresse och det motiverar oss spelare att prestera ännu bättre!

 

Vad tycker du framförallt skiljer spelet och klubbarna åt?

Det finns en del skillnader serierna och klubbarna emellan faktiskt. I den västra och södra serien upplever jag spelet mycket som mycket mer kontrollerat och det bygger mycket mer på passningsskicklighet och defensivt tänk än fart och fläkt. I den östra serien så har jag än så länge (med några undantag) tyckt att dom flesta lagen bygger sina spel på att det ska gå snabbt och tillförlitar sig mycket på individuell skicklighet.

Emellan klubbarna kan jag väl mest tala om Väsby kontra dom jag spelat i förut. Här tycker jag skillnaden är att alla fyra kedjor är väldigt kapabla offensivt och där alla har okej att gå framåt och skapa. I dom andra lagen så var det mer att varje kedja hade sina roller vad dom skulle göra när dom var på isen, vissa hade defensiva prioriteringar och vissa hade offensiva.

 

Slutligen, hur går det på söndag i SVEAB Arena och vad gäller avgörandet?

Oj! Jag tänker inte ge mej på att tippa något spikat resultat men vi vinner med två mål och avgörandet kommer vara att Nick Hedemyr är stekhet och hänger dit två mål mot sitt gamla lag!

 

// # 59 – Robin Wallin

 

Trots att nu matchen spelas i Sollentuna hoppas jag att så många kommer dit från Väsby och ger sitt yttersta för att stötta Väsby i ännu en tuff match. Stödet på läktaren är alltid guld värt.

 

Vi fortsätter att ge järnet Vilda Väsby!!