Väsby Hockey stod för en imponerande insats när laget slog tillbaka Tyresö-Hanviken med hela 0-7. Det efter en seger där samtliga formationer producerade och där målskyttet var utspritt på sju olika spelare.

Vi var bra i 60 minuter och spelade enligt vår identitet säger tränare Viktor Tuurala efter storsegern. Kul att se, och enormt viktigt för processen!

 

Väsby visade upp en imponerande bredd när laget krossade nästjumbon Tyresö-Hanviken med hela 0-7 efter att målskyttet spreds på sju olika spelare. Det var också lagmaskinen Väsby som under i princip hela matchen satte huvudbry hos hemmalaget som dagen till ära spelade i rosa matchställ eftersom aftonens tema var ett stort manifest mot cancer.

 

Väsby hade förutom sin bredd i spelet även dagen till ära ett sylvasst powerplay vilka fira stora triumfer matchen igenom. Det var också i denna spelform som Väsby spräckte nollan i Tyresö Ishall i matchens sextonde minut. I spel fem mot tre spelade pucken över till Rasmus Sörgardt som slog till direkt och med ett hårt slagskott träffade första krysset bakom en annars fint spelandes Hugo Edlund i hemmamålet.

 

Det tog Väsby sexton minuter att spräcka nollan men för att skjuta in ännu ett till 0-2, krävdes inte mer än femtiotre sekunder. Eftersom Väsby gjorde mål i spel fem mot tre så fick laget fortsätta spela numerärt överläge efter målet och laget visade då återigen upp ett riktigt fint spel där pucken till slut lades upp för Nick Hedemyr som glidande mot mål fick sig en perfekt passning av  Johannes Nilsson som avslutades med ett hårt skott mellan benen på Edlund.

 

I mittakten blev Väsbys övertag än mer uppenbart. Genom ständiga pucköverlämningar i kombination med stor rörlighet rev laget upp stora sår i hemmaförsvaret vilket till slut gjorde att laget blev tvungna att dra på sig utvisningar.

 

Utvisningar som blev kostsamma eftersom Väsbys effektivitet i dessa överlägen blev inte mindre än 67 procentigt. Utökningen till 0-3 i periodens åttonde minut satt efter spel i ett av dessa överlägen och det var då Christian Holmblad som tog tillvara på en sargretur och slog in pucken i övergiven kasse.

 

Trenden med endast inskjutna mål i överlägen bröts när Felix Lööv påpassligt höll sig framme och läckert styrde in ett skott från Fredrik Falk. Det målet betydde 0-4 och var även Felix första mål i seriespel för Väsbys del.

 

Sista perioden blev mer eller mindre en ren Väsbydefilering fram till slutsignalen. Hemmalaget som försökte gaska upp sig gavs ändå inte möjlighet att putsa siffrorna utan istället var det Väsby som gjorde tre mål där samtliga var av det vackrare slaget.

 

Johannes Nilsson pricksköt in femman i numerärt överläge i målvakt Edlunds vänstra kryss. Tjugofem sekunder fick han återigen vittja nätet men nu var det istället hans högre kryss som fick påhälsning när Ludvig Wiita-Adamsson mycket elegant i ett friläge väntade ut målvakten innan han svepte in pucken upp i nätmaskorna.

 

Aftonens roligaste mål var nog ändå det sista eftersom att vår egna J18 spelare, Robin Boström låg bakom det. I sin första match, i sitt första byte visade han spelintelligens och kyla när han med en diagonalpassning hittade fram till Lubomir Fetkovic som slog till direkt och spikade slutresultatet till 0-7. Snacka om debut för vår yngling Robin!

 

Sammanfattningsvis så får man väl säga att hela Väsby var på ett särdeles härligt spelhumör och detta var första gången som man i princip under sextio minuter hade gaspedalen nertryckt. Det firade stora triumfer och enligt rapporterna från Tyresö så var detta nog det bästa lag som hitintills denna säsong spelat i Tyresö Ishall. Det sammanfattar väl rätt så bra vad Väsby sysslade med på södra sidan stan denna söndagseftermiddag.

 

Grisligan

 

Ludvig Wiita-Adamsson var lurigast av alla under söndagen och spelade med ett härligt självförtroende matchen igenom. Hans mål i friläget var bara den värd entrépengen och tre grisar tilldelas Wiita!

 

Två grisar tilldelas Rasmus Sörgardt som inledde målskyttet för dagen och som därtill spelade med stort självförtroende matchen igenom.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till eleganten Johannes Nilsson som med pucken vid sin sida näst intill alltid levererar. Ett snyggt mål och en lika fin framspelning gjorde att han producerade två nya poäng och leder Väsbys interna poängliga med stabila tretton poäng på nio spelade matcher.

 

I övrigt var det idel fina insatser från Väsbyspelarna där som redan nämnts samtliga formationer hade sin del i segern. Nu väntar en veckas vila från matchspel innan Väsby på söndag spelar hemma, men i Sollentunas ishall SVEAB Arena, och där Väsby klockan 15.00 möter gotlänningarna Visby-Roma.

 

Foto: Arne Rundlöf