Efter två härliga derbymatcher i Norrort vänder Väsby söderut på söndag och till Tyresö Ishall för att där ta sig an Tyresö-Hanviken Hockey. Det är ett södergäng som startat säsongen poängmässigt svagt men som spelmässigt varit bättre än vad poängutdelningen skvallrar om. Laget är ungt och oerfaret och håller som bäst på att växa in i kostymen vilket säkerligen kommer att leda till att laget blir allt bättre ju längre säsongen lider.

 

Laget leds till i år av en ny tränare i form av Martin Weel Sanne som är ung lovande norrman som närmast anländer från Djurgårdens organisation. Där basade han tidigare för föreningens U16 lag så även för honom är Hockeyettan och seniorhockey en ny erfarenhet vilket säkert även i sig varit en viss omställning.

 

Laget ligger inför mötet på näst sista platsen i Hockeyettan Östra efter fem inspelade poäng på nio matcher. Segrar har kommit mot Nyköping Gripen samt mot Vallentuna Hockey vilka båda klarats av på hemmaisen medan förlusterna mestadels har varit med ett eller ett fåtal mål. Laget karaktäriseras av hårt arbete och med mycket fart i spelet och för Väsbys del gäller det att vara vaksam på att hemmalaget säkerligen vill ställa om till snabba anfall.

 

Tyresö-Hanviken har ganska många nya spelare till säsongen men en som är kvar från fjolåret är den meriterade backen William Garpenlöv. Han är en ledare på isen och framförallt har han en ledande roll i numerära överlägen då den högerfattade backen besitter ett riktigt vasst skott i kombination med fint spelsinne. För att få reda på lite mer om laget har jag vänt mig till honom och hans tankar inför söndagens match låter enligt följande.

 

Hej William! Det blev ännu en hedersam förlust för er efter 0-1 hemma mot seriesuveränen Hudiksvall. Hur skulle du vilja summera matchen?

-Jag tyckte vi stod emot bra mot Hudiksvall, vi hade fina lägen till att utjämna resultatet men vi lyckades inte. Vi kommer ta med mycket från den matchen in till söndagens match mot Väsby.

 

Ni har endast fem inspelade poäng på nio matcher men det är väldigt många uddamålsförluster i dessa. Varför har ni inte lyckats ta fler poäng trots att ni ändå varit så nära vid ett flertal tillfällen?

-Ja, det har varit när många gånger. Vi har saknat det där lilla sista i spelet, kan tycka att vi spelat bra många gånger men målen har fattats.

 

Du var ju med under fjolåret då ni tack vare en fin vårsäsong grejade kontraktet utan kvalspel. Hur skulle du vilja jämföra årets Hanviken med fjolårets?

– Det är nästan ett helt nytt lag, vi har fått in en ny tränare som har jobbat grunder från start med oss och tränat in den nya spelidén vi har. Förra året va lite svängigt vi hade 3 olika tränare under säsongen och det va svårt att hitta grunder och nått att falla tillbaka till när de inte går som man vill.

 

Vilken typ av ishockey anser du att årets Hanviken står för?

– Med puck vill vi jobba med snabba spelvändningar och jobba mot mål och utan puck vill vi spela ett presspel. Vi tränar väldigt hårt och jag tror det kommer löna sig i slutändan.

 

Vad är det framförallt som saknas i ert spel och vad behöver ni framförallt förbättra till fortsättningen?

– Målskyttet speciellt skulle jag säga, där behöver vi komma upp.

 

Och i den närmsta framtiden så väntar Väsby Hockey i er ishall på söndag. Vad är dina tankar inför det mötet?

– Det ska bli en rolig match att spela det kommer vara fart och kamp på isen som det alltid är mot Väsby. Sedan vill jag också säga att på söndag så kommer vi spela ett rosa matchställ för att uppmärksamma alla som olyckligtvis drabbats av bröstcancer.

 

Vad känner du till om oss av denna årgång och vad tror du på för typ av matchbild?

– Inte så mycket faktiskt, vet att det alltid är tuffa matcher mellan oss när vi spelar mot varandra. Tror de kommer bli jämnt.

 

Utifrån dina erfarenheter om oss från fjolåret, vad tror du ni framförallt behöver tänka på då i ert spel?

– Att inte ta så mycket utvisningar, tror det är nyckeln för oss för att vinna matchen på söndag.

 

Om du skulle vilja plocka ut tre spelare som lyst lite mer än övriga i ditt lag vilka skulle du då främst vilja ta fram?

– Vi är ett lag och alla prestationer vi gör, gör vi tillsammans. Men om jag måste ta ut 3 som har varit extra heta skulle jag säga Daniel Wigren, Dennis Folke och Hampus falk som tyvärr lämnat för Visby.

 

Slutligen William, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

– Det blir jämnt men vi vinner matchen, och avgörandet blir i powerplay.

 

// # 9 – William Garpenlöv – Tyresö-Hanviken Hockey

 

För Väsbys del så har den senaste veckans matcher i stort bjudit på bra spel. När fullt fokus varit påkopplat har laget till och med spelat en riktigt bra ishockey men sedan har laget haft några dippar i matcherna vilket straffat sig med relativt enkla insläppta mål. Det finns med andra ord förbättringspotential i laget och förhoppningsvis kan nivån höjas ytterligare och varför inte visa det redan på söndag.

 

En i Väsby som visat en gryende formkurva på sistone är rivjärnet och backen Rasmus Sörgardt. Han var en av de vassaste spelarna i båda derbymatcherna och han har jag vänt mig till för att få reda på vad han tycker och tänker och vårt spel på sistone. Det och hans tankar inför helgens match ser ut enligt följande.

 

Hej Rasmus! Vilka sköna poäng det blev till slut. Allt vändes från sorg till glädje och du var med när allt startade. Berätta lite om tankarna som snurrade i ditt huvud när vi närmade oss sista minuten av ordinarie tid i Vallentuna?

Hej Krister! Tankarna var att vi skulle ha den där kvitteringen.. för vi radar upp ett antal lägen under tredje perioden och det kändes att vi var nära.

 

Du är direkt inblandad i två av våra mål. Först kvitterar du till 1-1 och sedan är det du som skjuter skottet som Elliot styr in. Är du nöjd med din egen insats?

Jag är delvis nöjd med min prestation. Det var skönt att få sätta dit första för säsongen sen finns saker som jag tar lärdom av också som den där tvåminutaren jag tar på mig i tredje. Tanken var att låsa hans klubba men jag går lite för hårt och han tappar den. Som tur är krigar vi på bra i boxplay den här matchen också.

 

Men vad gör vi i den andra perioden som vi förlorar med 3-0. Vad gjorde vi för fel där som du ser på det?

Vi kommer ut och är inte riktigt där. Vi åker inte hela vägen in i situationer, vi tacklas inte och vi vinner inte de dueller som vi borde. Vi har en del chanser att göra mål i andra också och stundtals spelar vi bra i deras zon men det är alldeles för svagt i kamperna om puck och när de har pucken. Vi ger dem en chans att ta över matchen.

 

Om vi vänder på det, vad gör vi bra i den första men framförallt sista akten som vi kan ta med oss inför fortsättningen?

Första perioden börjar med ett mål bakåt som väcker oss lite tror jag och vi tar över därifrån. Vi spelar enklare och har med oss folk hem och täcker upp för varandra. Vi åker skridskor och utarbetar dem så de blir tvungna att ta utvisningar och vi förvaltar våra lägen vi får. I tredje perioden tycker jag som sagt att vi radar upp ett antal lägen men de skulle dröja innan kvitteringen kom vi suddar bort en del av de misstag vi gör i andra och börjar vinna kamper. Det är skönt att kunna vända en match och vi krigar oss till två poäng. Bättre än noll. Det vi tar med oss är första och tredje perioden och de som lämnas kvar är andra perioden.

 

Och den närmsta fortsättningen avser Tyresö-Hanviken på söndag. En arena där vi gick bet i att vinna under fjolårets säsong. Vad blir viktigast för oss att fokusera på då?

Vi måste ta tag i matchen från start och vara med i 60 minuter. Hanviken är nog väldigt sugna på att vinna så vi måste vara hungrigare och vilja mer.

 

Vi mötte ju dem i en träningsmatch som vi vann med 1-3 efter en ganska tät historia. Vad kommer du ihåg från den matchen och vad för typ av lag var Tyresö-Hanviken då tyckte du?

Kommer inte ihåg mer än att vi inte spelar speciellt bra. Vi lyckades vinna men de var väl ingen match man lägger på minnet så.. De har en del rappa spelare och vi får inte gå in och tro att något är avgjort på förhand.

 

Efter tre raka segrar är det lätt att det smyger sig in en lätt falskhet och kanske en tanke över att vi är bättre än lagen på den undre halvan av serien med viss underskattning som följd. Varför blir så inte fallet för oss inför söndagen?

Tror ingen av oss är 100 % nöjd med sin insats i onsdags mot Vallentuna så vi kommer vara väldigt revanschsugna på att ta tre poäng denna match. Spelar vi inte vårt spel utan går in med en grilla så får vi tre mål bakåt.. Vi kommer visa att vi är bättre och göra en bra match i 60 min.

 

Slutligen Rasmus, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

Vi måste försöka utarbeta dem över hela banan och vara etta på pucken. Alltid täcka upp för varandra och vinna våra dueller. Kommer bidra med ett hårt jobb i alla zoner och göra vad som krävs av mig för att vi ska vinna. Vinst 2-5, farten och det hårda jobbet blir avgörande!

 

// # 14 – Rasmus Sörgardt

 

Som William Garpenlöv skrev i sin intervju så spelas matchen till förmån för cancerfonden. Detta skriver Tyresö-Hanviken på sin egen sida.

Söndag 21 oktober möter vi Väsby hemma i Tyresö Ishall och förutom spelet om 3 nya poäng spelar vi även för cancerfonden. Bl.a. kommer THHs rosa matchtröjor som används i matchen att auktioneras ut och överskottet går till insamlingen för cancerfonden.

Läs mer om insamlingen och hur auktionen går till på
https://hanvikenssk.myclub.se/site_node/833/nyheter/arets-viktigaste-match-thh-mot-brostcancer?fbclid=IwAR1daZtdG1Ke7cCNO_DmhyWCeY45tgYE1Fi5hLNZOllxQLsDVw5zgy9cKok

 

Livesändning finns det för er som inte har möjlighet att se matchen på plats. Länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/8727

 

Vi fortsätter att ge järnet Vilda Väsby!!