Flickor B hade idag seriepremiär för säsong 2018-2019 och detta var inte vilken premiär som helst utan den första för ett Flickor B i Väsby Hockeys regi! Enligt obekräftade rykten fanns det ett flicklag 1987 men detta lag var tyvärr bara aktivt en kortare period.

Dagen till ära blev det två vintser för laget. Ena vinsten kom mot Huddinge och den andra mot Haninge. Enligt rapporter från arenan var det mycket fint spel med många härliga passningar och mål.

Coach för Flickor B är Sofia Berglund. Hon var själv en aktiv hockeyspelare innan en knäskada satte stopp för hennes karriär. Utöver engagemanget för Flickor B är hon en aktiv hjälpledare vid Väsby Hockeys Camper samt vid hockeyskolan. Sofia är även utbildad domare och dömer matcher så ofta hon hinner.

Laget Flickor B är ett gäng tjejer i en mycket blandad ålder men för att få spela match så måste man ha fyllt 8 år och inte vara äldre än 13 år, om man inte har dispans. Truppen består idag av cirka 20 aktiva och av dessa är 15 kvalificerade för matchspel. Matcherna , 2×15 minuter, spelas på halvplan med 4 utespelare samt målvakt. Oftast spelas det två matcher per tillfälle, så kallat poolspel, och när säsongen är slut kommer laget att ha spelat 24 matcher.

Helgens premiär följs nu upp med vardag och träning kommande vecka.  Normalt tränar tjejerna två gånger per vecka med sitt lag och många i laget tränar dessutom med jämnåriga killar samt spelar matcher med dessa lag också, så det blir många timmar i ishallen varje vecka.

Vi inom Väsby Hockey är mycket stolta över att denna satsning på tjejerna nu kommit så pass långt att det finns ett lag som representerar klubben och vi hoppas att laget fortsätter att växa och att flera flickor vill hänga med detta glada gäng.