Många vet nog inte vem han är, han bakom skärmen som skriver matchreferat och intervjuer i världsklass.  Inside Väsby Hockey fick chansen att  ställa några frågor till mannen bakom den fleråriga succén.

 

Hej Krille! Hur är läget med dig såhär mitt i säsongen med allt vad det innebär?

Hej Andreas! Allt är bra här, tack men visst är det hektiskt ibland med alla matcher som avlöser varandra med reportage, referatskrivande med mera i kombination med familjeliv och stundtals hektisk jobbsituation. Men när allt sportsligt går så pass bra som det gör i skrivande stund så är det inga problem med att hålla tempot uppe.

 

Vem är Krille för oss som inte vet och vad har du själv för idrottslig bakgrund och Väsby Hockey i synnerhet?

Krilleh är egentligen en fotbollskille på 43 år som är uppväxt i Upplands Väsby och där jag spelade fotboll i Väsbys 75:or med spel i bland annat pojk- och juniorallsvenskan. Kom inte längre än till B-laget i Väsby IKs tidigare så framgångsrika seniorlag och sedan spelade jag seniorfotboll i Märsta IK samt att jag medan jag studerade på Uppsala universitet spelade med ett gäng studenter i IK Trikadien i division 6 i norra Uppland. Sedan satte en knäskada stopp för fortsatt spel och det var egentligen då, 1998 som jag på allvar blev inblandad i Väsby Hockeys organisation.

Det stora hockeyintresset och framförallt för Vilda Väsby fick jag egentligen i samband med att Väsby Hockey gick upp i Elitserien 1987 och sedan var jag liksom fast. Några hockeymeriter har jag inte alls eftersom fotbollen hade mig fast från tidigt pojkspel fram till vuxenålder

Jag bor numera i Vallentuna med fru och två barn och arbetar civilt som revisor på Finnhammars Revisionsbyrå i Upplands Väsby sedan snart nitton år tillbaka.

 

Du jobbar väldigt hårt bakom kulisserna, och gör ett fantastiskt arbete med intervjuer inför och efter matcherna, vad är det som gör att du fortsätter med det år efter år?

Tack Andreas! 🙂 Kort sagt för att Väsby Hockey är det roligaste fritidsintresset jag har. Jag mår bra när det går bra och sämre om det går dåligt. Om jag då kan vara med och bidra till att göra det bättre så varför inte. Finns inget roligare än att följa en match och släppa alla andra tankar och bara ha fokus på hockeyn. Eftersom jag verkligen brinner för Väsby Hockey så försöker jag få med mig andra som kan brinna lika mycket genom att försöka skriva så mycket som jag bara hinner om framförallt A-laget.

 Jag känner också som så att eftersom Väsby inte kan erbjuda speciellt mycket mer än bidrag till spelarna så ska de åtminstone känna att de i Väsby Hockey är riktigt omtyckta och att det finns många som bryr sig över hur det går där ute på isen. Vidare hoppas jag så klart även att mitt arbete ska kunna generera lite extra intresse vilket i sin tur leder till fler åskådare ner till matcherna.

 

När skapades detta intresse för dig att göra interjuver och har du några andra intressen utöver det?

Jag startade hemsidan 1998 genom att jag egentligen halkade in på ett bananskal. Kunde ingenting om att göra hemsidor men köpte ett program och lade ut en första enkel version på en obskyr hemsideadress i augusti samma år. Sedan hörde Martin Källström av sig till mig och var egentligen den som byggde upp allt det som är föregångaren till dagens sida så att jag bara kunde fokusera på att skriva alster.

 Varför jag började med intervjuer till mina inför matchen reportage var egentligen för att spelarna ju verkligen vet om vad som försiggår bakom kulisserna istället för att jag ska försöka spekulera om ditten och datten och om något som jag tror att det är istället för att gå direkt till källan. Det ger en så mycket bättre krydda till alstren och jag tror också att det är väldigt uppskattat för såväl spelarna som för alla supportrar.

Det är svårt att hinna med speciellt mycket mer än jobb, familj samt hockeyn men däremellan försöker jag ändå träna ett par-tre pass i veckan samt att jag gärna även följer annan sport, främst fotboll och gärna engelsk fotboll där mitt speciella favoritlag är Wolverhampton Wanderers. Men så mycket mer än så är svårt att hinna med under en hektisk hockeysäsong.

 

Vad är det roligaste du varit med om under din tid i klubben?

Oj, under mina tjugo år har det hunnit rinna en hel del vatten under broarna. I början av min tid i klubben när jag satt i styrelsen så var jag faktiskt med och spelade innebandy och fotboll med A-laget vid några utvalda tillfällen och det var rätt skönt att ibland kunna tunnla ”gamla” spelare (inga namn nämnda ) och sprida lite bollgodis 🙂. Några avslutningsresor med A-laget uppe i Sälen/Åre var också roliga där man kom såväl tränare, ledare som spelare nära.

Sedan är så klart alla bortaresor man varit med på varit härliga där höjdpunkterna nog var resorna till Borås och Tingsryd våren 2007 då Väsby mot alla odds sånär tog sig till Allsvenskan.

Sist men inte minst har jag njutit av alla samtal jag haft med sportcheferna Olle Jansson/Tom Tärnström samt alla tränarna för A-laget under tjugo års tid. Det har givit mycket att kunna bolla idéer, olika spelare, problemställningar samt glädjeämnen som alltid uppstår från säsong till säsong. 

 

Vad ha du för mål med fortsättningen, går ditt arbete att utveckla med intervjuer och hemsida och har du några önskemål till oss som följer Väsby Hockey på webben?

Mitt mål är att försöka fortsätta på samma inslagna väg som jag gjort nu i över tjugo års tid. Här har jag nu en vädjan till alla som tycker det är kul att skriva på sociala medier och göra filmer att hör gärna av er till Väsby Hockey och ge en hjälpande hand. Framförallt är det väl rörliga bilder som kan göra att intresset kan höjas ännu mer och där jag tycker jag att du Andreas har påbörjat något spännande som fler gärna får haka på. Alla idéer är välkomna och tillsammans kan vi göra allt ännu bättre.

 

Sist men inte minst så undrar vi såklart vad du önskar dig mest av allt just nu?

Att Väsby Hockey som förening fortsätter på samma inslagna väg. Jag tycker att det mesta går åt rätt håll och sedan får A-laget gärna fortsätta att rada segrarna på rad och sist men inte minst längtar jag till att Väsby Hockey äntligen kan få göra hemmadebut i Vilundahallen.

 

Tack för att du tog dig tid Krille och tack för allt du gör för Väsby IK HK.

Tack själv Andreas och kul att få sitta på andra sidan intervjustolen för en gång skull!