Derbymatcherna står som spön i backen för Väsby Hockey just nu eftersom de har samlats till två matcher i följd. I söndags hade Väsby en tuff match borta mot Sollentuna HC men frågan är inte om denna uppgift är etter värre när självaste ”ärkefienden” Vallentuna Hockey tar emot oss i Vallentuna Ishall.

 

För om vi har haft det tufft i Sollentuna så är det ingenting mot vad vi historiskt sett haft i Vallentuna. Det är alltid en svår motståndare eftersom känslorna och närkamperna blir så mycket fler jämfört mot andra matcher. Vallentuna av årgång 2018/2019 är dessutom ett aningen tyngre och mer skickligt offensivt lag än tidigare så Väsby behöver verkligen vara på tårna i minst sextio minuter för att kunna få med sig ett positivt resultat från matchen.

 

En annan detalj som kommer att bli hyperviktig för Väsbys del under onsdagskvällen är att hålla sig från utvisningsbåset. För det är nämligen så att Vallentuna har seriens bästa powerplay och då kommer det inte att hålla att dra på sig lika många utvisningar som Väsby gjort under seriens hittills åtta spelade omgångar. I Vallentunas senaste match hemma mot Visby-Roma där laget överraskande vann med 3-2 spelades nämligen samtliga mål i just den spelformen från hemmalagets sida.

 

Derbyt betyder mycket för många spelare men frågan är inte om den betyder mest för två speciella herrar ute på isen. I Väsby är det Fredrik Stridlund som kommer ”hem” igen och kommer för första gången att möta sin moderklubb. I Vallentuna så är det givetvis Väsbyikonen Andreas ”Pålle” Paulsson som drar till sig den största uppmärksamheten. Just dessa två spelare har jag vänt mig till inför matchen och först kommer här några ord med Andreas Paulsson.

 

Hallå Pålle! Still going strong som vanligt för din del. Seger mot Visby-Roma med 3-2 och du ligger bakom samtliga mål i matchen. Sammanfatta gärna er härliga skalp och din egen insats?

Tjena Krille! Det var en jämn match där vi var vassa i powerplay och bra i boxplay och det var avgörande till vår fördel. För egen del så gick det hyfsat o hade en del puck i avgörande lägen och det är alltid kul och göra poäng.

 

Du är fyrtiotvå år ung men levererar i match efter match efter match. Hur orkar du egentligen och hur känns dagsformen?

Hehe, jo, men jag tränar rätt mycket för att orka rent fysiskt och sen älskar jag att lira hockey och har lätt att motivera mig själv även om jag inte är nöjd med mitt spel hittills utan vill bättre.

 

Vad säger du annars om er inledning hitintills. Nu blandar och ger och vinner och förlorar nästan varannan match. Varför har ni inte hittat den riktiga jämnheten i ert spel?

Vi har varit för ojämna, men det är mycket nytt i truppen som blev spikad ganska sent så vi är kanske inte samspelta än och under utveckling.

 

Vad tycker du annars präglar årets upplaga av Vallentuna? Personligen tycker jag den känns som den bästa på många år sett till hur många bra spelare som finns i truppen. Vad säger du?

Jag tycker vi har ett skickligare lag med lite mer spets än tidigare, samt att vi jobbar hårdare. Det är det som ska ta oss närmare topplagen i serien och jag håller med dig om din åsikt om vår trupp.

 

Ni gjorde samtliga mål mot Visby-Roma i spelet i numerärt överläge och är rent statistiskt bästa laget i serien i detta moment. Är det ert starkaste vinnarvapen som du ser på det?

Det får det gärna vara då PP är grymt viktigt del i hockeyn även om jag tycker att vi måste göra mer mål i 5 mot 5 spelet.

 

Nu vankas ett härligt derby på onsdag när Vilda Väsby åker över kommungränsen och till Vallentuna Ishall. Hur känns det egentligen för en sådan Väsbyikon som du är att möta din moderklubb?

Självklart är det speciellt för mig att möta Väsby med den historia jag har till klubben. Så kul ska det bli!

 

Vad känner du till om årets upplaga av Väsby Hockey och vad tror du väntar er i Vallentuna Ishall på onsdag?

Det jag vet är att när Tom syr ihop ett lag så blir det alltid mix av fart och skicklighet och så blir det i år också..hehe…

 

Du om någon vet ju vad som gäller och vad anser du vara det absolut viktigaste för er att fokusera på då i ert spel?

Hos oss blir ju försvarsspelet grymt viktigt, att ge Väsbys skickligaste spelare så lite tid som möjligt. Låter tråkigt att fokusera på försvarsspelet men det är viktigt för chanser framåt kommer alltid.

 

Slutligen Pålle, vilken matchbild blir det ute på isen och vad kommer att fälla avgörandet?

Matchbild är ju svårt att sia om men det kommer åkas mycket skridskor och vara mycket känslor på isen som det ska va i ett Derby men nåt resultat tips får du inte av mig. 🙂

 

// # 33 – Andreas Paulsson – Vallentuna Hockey

 

Efter detta vänder vi raskt över till Fredrik Stridlund vars tankar inför det heta derbyt låter så här.

 

Hej Fredrik! Vi tar återigen en skön skalp när vi segrade i derbyt mot Sollentuna. Varför vinner vi matchen anser du?

Jag tycker vi har matchen till en början, men bjuder på några frilägen och kontringar där de var effektiva. Matchen står väl och väger ett tag, men efter det tycker jag vi lyckas ta tag i matchen igen.

 

Jag tycker att du återigen gör en riktigt stabil insats med en säker defensiv. Hur känns din inledning i Väsby Hockey så här långt?

Jag tycker det känns bättre och bättre och hoppas att det fortsätter så.

 

Nu väntar en minst sagt speciellt match för dig när vi på onsdag möter din moderklubb VBK Hockey. Hur är känslorna inför den matchen?

Absolut, det är en speciell match för mig och det ska bara bli roligt!

 

Du har ju varit med och mött Väsby vid ett flertal tillfällen med just VBK. Vad brukar tändvätskan vara i Vallentuna inför just dessa möten?

Det brukar inte behövas något extra-pepp inför dessa matcher för derbyn vill man alltid vinna till varje pris.

 

Vad tror du blir deras gameplan i matchen och vad tror du de kommer att lägga främsta fokus på?

Jag tror de kommer gå ut hårt och sätta press direkt. De kommer nog vara lika taggade som vi.

 

Det är ju ganska många spelare som är kvar i Vallentuna från fjolåret så du borde ju ha ganska bra koll på dem. Utifrån det, vad tror du det blir viktigast för oss att tänka på då?

De har några luriga spelare. Men jag tror att om vi spelar som vi vill så ska vi ta alla tre poängen.

 

Vi var ju lite upp och ned i söndags. Stundtals briljant för att i andra stunder missa enkla passningar och tappa i tempo. Varför blir det så tror du och vad kan vi göra för att steppa upp i längre perioder?

Ibland kanske vi blir lite för kreativa i situationer där den enkla vägen ger ett bättre resultat. Lösningen blir väl att försöka hålla skärpan uppe hela tiden.

 

Vi möter ett lag som statistiskt har seriens bästa PP. Vi kan då verkligen inte dra på oss mängder med utvisningar som vi gjort i princip varje match hitintills. Vad kan vi göra för att bli mer disciplinerade ute på isen?

Svårt att svara annat än att det gäller att vara kyliga, speciellt i derbyn där det brukar vara lite extra hett.

 

Vilka nycklar ser du som de främsta för att lyckas ro hem uppgiften?

Att vi håller oss lite kyligare än dom är nog den främsta nyckeln.

 

Slutligen Fredrik, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt kommer vi se nr 8 utmärka sig ute på isen?

Vi vinner med 3-1 och jag kommer bidra med ett otroligt hårt jobb.

 

// # 8 – Fredrik Stridlund

 

Inte heller denna gång blir det någon livesändning så enda chansen att följa matchen är att göra det på plats. Hoppas att lika många som vallfärdade till Sollentuna i söndags nu även kommer till Vallentuna för att hjälpa Vilda Väsby fram till stordåd ute på isen.

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!