Efter elva dagars ledighet från matchspel går Väsby nu ur askan in i elden när laget onsdag kväll skrinnar in i Björkängshallen för att där ta sig an det ständiga topplaget Huddinge Hockey. Det blir tredje matchen i följd som Väsby möter ett topp tre lag i serien och kanske blir det nu tredje gången gillt eftersom de två tidigare slutat med uddamålsförluster.

 

De röda tigrarna från Huddinge har i bruklig vana parkerat sig i toppen av serien och är inför vårt möte obesegrade efter full tid. Enda poängtappen har kommit efter straffläggningar mot Visby-Roma samt mot Segeltorps IF där laget förlorade respektive vann densamma.

 

Annars kändes det inför serien inte helt givet att laget skulle parkera i toppen av serien. Det med tanke på de många spelar tappen från fjolåret. Visst att laget skulle ta sig till Allettan, men att laget endast skulle ha tappat tre poäng är starkt och visar med bestämdhet att detta lag säkerligen är i toppen för att stanna där.

 

Det är som jag redan nämnt en hel del spelare som lämnat. Men en som är kvar och som i år gör sin åttonde raka säsong är lagkaptenen Martin Eklund. Han har jag velat göra en intervju och Martin var inte sen att tacka ja till den. Så här kommer den, några frågor med Martin.

 

Hej Martin! Trots en bitvis ovanligt svängig försäsong för er med många spelare som lämnat inför säsongen så har ni rivstartat serien med endast tre tappade poäng på sex spelade matcher. Vad säger du om er inledning så här långt?

Hej! Jag tycker att vi har haft en bra start på serien. Trots att vi har många nya spelare så har spelet sett bra ut och vi tar hela tiden steg i rätt riktning.

 

Med tanke på att ni tappat en del rutinerat folk och fyllt på med många nya unga spelare. Har det påverkat något över ert spelsätt jämfört mot f g säsong?

Årets upplaga skulle jag säga är lite mer fartfyllt. Vi har till årets trupp fått in några riktiga speedkulor som även är väldigt irrationella och kan snurra upp sin motståndare på läktaren.

 

Du som varit med länge i Huddinge. Vad tycker du just kännetecknar er i år?

Just farten och tempot är väl vårt starkaste kännetecken. Vi försöker hela tiden hålla uppe tempot och föra matcherna.

 

Genom dina många säsonger i Huddinges dress så har du varit med på många av era toppresor med kval mot Allsvenskan. Vad tror du sannolikheten är att ni även i vår kommer att spela i kvalserie till Allsvenskan?

Svårt att sia i det såhär tidigt då jag inte sett så många andra lag i hockeyettan. Ser jag bara på vår trupp så ser det väldigt ljust ut. Vi har många spelare som är utvecklingsbara och bara kommer att bli bättre under säsongen. Så jag ser absolut inte kvalserien som en omöjlighet och vi spelar för att gå hela vägen.

 

Men om vi blickar kort framåt så väntar ju Vilda Väsby för er i Björkängshallen på onsdag. Vad är dina tankar inför den matchen?

Jag tror precis som alltid mot Väsby att det blir en fartfylld match med två lag som vill spela hockey och vinna matchen.

 

Du har ju varit med och mött oss många gånger nu. Vad tänker du när jag nämner Väsby Hockey och vilken typ av ishockey tycker du att vi står för?

Ett lag som åker mycket skridskor och kämpar järnet. De brukar ha en tajt defensiv och offrar sig mycket för att freda sitt mål. Känns som att Väsby, till skillnad från många andra lag i den här serien, vill spela hockey och utveckla spelet.

 

Vad tror du på för typ av matchbild på onsdag och hur vill ni komma ut och försöka styra matchen?

Vi vill ju självklart gå ut och sätta vår prägel på matchen och ta tag i spelet med mycket fart. Nu har vi fått lite längre matchledigt än vanligt men formen känns bra.

 

Er senaste match blev en uddamålsseger mot Hammarby efter något sent avgörande. Hur känns formen och vad avgjorde till er fördel i onsdags?

Trots att det bara blev en uddamålsvinst senast tycker jag att vi spelade väldigt bra och borde kunnat ha hängt ett par mål till. Just att vi hela tiden tuggar på och har tålamod med vårt spel tror jag blir avgörande i såna tajta matcher.

 

Om du skulle plocka fram några utmärkande spelare i ert lag så här från inledningen, vilka skulle du då vilja lyfta fram?

Tycker vi har många som har imponerat under inledningen och spelat riktigt bra. Men den som imponerat mest på mig är Andreas Maier. Han har haft en bra start poängmässigt men framförallt är jag imponerad över hans lugn med puck och blick för spelet.

 

Slutligen Martin, hur går det nu på onsdag och vad fäller avgörandet?

Jag tror att det blir 5-2 till oss och det blir farten som avgör till vår fördel.

 

// # 11 – Martin Eklund – Huddinge Hockey

 

Andreas Maier nämner alltså Martin och det är inte så konstigt med tanke på att Andreas ligger på delad tredjeplats i poängligan i hela Hockeyettan Östra. Vi känner ju Andreas väl och vet ju hur duktig han är liksom våra andra forna spelare Jacob Lundin, Felix Fjällkeborn samt Robin Karlsson som ju alla lämnade oss för just Huddinge inför säsongen. Det kommer kännas konstigt att nu ställas mot dem i ”fel” matchtröja.

 

För Väsbys del har matchvilan gjort att spelare är tillbaka från skador och glädjande nog är alla tillgängliga inför matchen. Äntligen får man väl säga och detta blir faktiskt första gången sedan laget gick på is som alla kan vara med. Vi får väl nu se hur Väsby kan mäta sig med favoriterna Huddinge och det gäller verkligen att alla ger järnet i minst sextio minuter för att detta ska gå väl.

 

En som alltid ger järnet i Väsby är rivjärnet Pontus Karlsson. Han är en ytterst sevärd spelare som betyder mycket för Väsbys offensiva spel. Pontus klev av matchen efter en ful tackling mot Enköping men är även han tillbaka i fullgott slag inför matchen. Jag har tagit några ord med Pontus som tänker så här inför matchen.

 

Hej Pontus! Det blev en rätt jobbig vecka den vi hade senast vi matchade med två uddamålsförluster mot Hudik och ESK. Varför föll vi i dessa matcher anser du?

Hej Krister! Vi har väl inte riktigt marginalerna på våran sida i någon av matcherna. Sen är det inte så lätt att vinna matcher från utvisningsbåsen.

 

Jag tycker dock att vi under stora delar i åtminstone matchen mot ESK spelade en väldigt bra ishockey. Håller du med och varför kunde vi inte riktigt ändå dra nytta av det spelet och få med oss poäng?

Jag håller med dig om att vi spelar väldigt bra ishockey i 5 mot 5. Det är små marginaler som gör att vi inte får med oss poäng. Men förhoppningsvis går pucken ribba in nästa gång.

 

Det har ju nu varit en ren träningsvecka för oss som en uppladdning inför nästa match mot Huddinge. Vad har ni framförallt haft fokus på då på träningarna?

Vi har fokus på försvarsspelet och spelet runt linjerna.

 

Du klev ju av efter matchen mot ESK inför den sista perioden efter en knätackling. Hur känns det nu i knäna och i kroppen?

Ingen fara med knät i nuläget och kroppen är på väg uppåt. Lite seg start med småskador och infektioner i kroppen.

 

 Huddinge borta i Björkängshallen är ju en ytterst tuff uppgift. Vad är dina tankar inför den?

Just som du säger är det en tuff uppgift, men det är alltid kul att spela mot Huddinge.

 

Vi möter ju då fyra spelare som du hade som lagkamrater under fjolårssäsongen. Hur ska det bli att möta dem på onsdag och kommer du att sätta till några extra tacklingar då?

Det blir kul, alla fyra är duktiga hockeyspelare så får man läge så får man trycka till lite extra.

 

Vad tror du på för typ av matchbild på onsdag och hur ska vi försöka få matchen dit vi vill?

Jag tror att det kommer bli en offensiv kamp med många målchanser. Vi får se till att göra jobbet för att få matchen dit vi vill.

 

Slutligen Pontus, hur går det nu på onsdag, vad fäller avgörandet och hur är du med och påverkar?

Vi vinner med 5-3 avgörandet blir att vi är villa att göra jobbet i alla lägen och spelar för varandra. Jag är med och påverkar med mitt fysiska spel och hoppas kunna få upp energin i laget.

 

// # 74 – Pontus Karlsson

 

Ni som inte kan se matchen live kan köpa sändningen via länken här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/8698

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!