Väsby Hockey drabbades av en riktigt sur förlust trots en spelmässigt bra insats på bortaisen i Enköping. Nästan en hel period av utvisningar straffade sig rejält när hemmalaget vann med uddamålet 3-2 efter att samtliga mål skjutits in i numerära överlägen.

 – Jag är grymt besviken på dagens resultat säger tränare Viktor Tuurala. Vi är bättre än Enköping i spel fem mot fem.

 

Det blev en riktigt tung hemresa för spelarna i Väsby Hockey som trots bitvis stor dominans i spelet fick lämna Bahcohallen helt tomhänta. Grymt givetvis men idrotten är så ibland och alla de utvisningar som drabbade Väsby blev kostsamma eftersom Enköping tack vare dessa gjorde tre mål. Utan dessa numerära överlägen hade inte hemmalaget speciellt mycket att komma med utan det var mest när Väsby i sista perioden tryckte på med allt vad man hade som ESK fick några giftiga kontringslägen.

 

I numerära överlägen var dock hemmalaget åtminstone inledningsvis näst intill prickfria. Med den pucksäkra och spelskickliga backen Robin Nilsson som dirigent tog det inte mer än tjugoen sekunder innan Enköping redan i matchens andra minut var i ledningen. Givetvis var det Herr Nilsson som var sist på pucken och denna herre skulle visa sig bli tungan på vågen i samtliga hemmamål under aftonen.

 

Väsby svarade dock upp tämligen omgående när ett flygande anfall som igångsattes av Ludvig Wiita-Adamsson avslutades av Oliver Horrsell som i en släpande position fick pucken mitt i Enköpings zon och därefter pricksköt in kvitteringen till 1-1.

 

Efter målet var det i princip bara ett lag på banan och det var Väsby. Laget spelade riktigt bra, satte fart i spelet och höll taktpinnen i princip perioden igenom.

 

Ledningspucken trycktes in i ett numerärt överläge när Nick Hedemyr på träffsäkert maner tog tillvara på en retur där pucken sökte sig upp i krysset.

 

Skotten i perioden vann Väsby med hela 17-5 men tyvärr kunde ledningen hålla i sig eftersom en miss mot slutet med sex man på isen gav hemmalaget ännu ett överläge som de inte behövde mer än sex sekunder att utnyttja innan kvitteringen styrdes in bakom en chanslös Linus Ryttar.

 

Mittakten inledde Väsby i numerärt underläge och tyvärr för Väsbys del blev det ett spel som nästan höll i sig perioden igenom. Det var inte många minuter under dessa tjugo minuter som Väsby spelade med lika många spelare på isen eftersom domare Henric Lindgren hittade utvisningar nästan i parti och minut. De flesta var av epitetet petiga vilket kan vara okej om det drabbar båda lagen men tyvärr fanns inte riktigt samma ögon när hemmalagets förseelser silades.

 

Väsby stred dock tappert i alla underlägen och lärde sig att stoppa de puckvägar som hemmalaget i den första perioden hittade så bra. Men mot mitten av perioden, strax efter att Väsby precis klarat av ett tre mot fem underläge så hittade hemmalaget till slut ändå målet efter att forna Väsbyspelaren Mattias Johansson skjutit in en retur.

 

Den sista perioden blev en enda lång jakt efter kvittering för Väsby. I början gick det lite trögt men när rytmen sakta men säkert hittades efter alla utvisningar som drabbade laget under mittakten, så trycktes hemmalaget längre och längre bakåt i banan. Nu var det dock ineffektiviteten som gäckade Väsby och dessutom hade ESK målramen på sin sida när såväl Ludvig Wiita-Adamsson som Lubomir Fektovic fick se sina projektiler träffa ribban istället för nästmaskorna.

 

Tiden rann till slut ut och en riktigt sur förlust drabbade ett Väsby som trots sitt stora övertag fick finna sig bli helt utan poäng, Extremt tråkigt men kan laget bara bibehålla farten i spelet och vässa avslutningarna något under det elva dagar uppehållet som nu väntar så kommer nog poängen inom kort att kunna börja lagras på hög igen.

 

Grisligan

 

Oliver Horrsell visade att formen konserverats från Hudiksmatchen och var främsta Väsbyspelare på isen i Enköping. Så grann och så ettrig och tre grisar är välmotiverade.

 

Två grisar tilldelas Ludvig Wiita-Adamsson som var företagsam matchen igenom och som tack sin lurighet i kombination med fart skapade många lägen åt både sig själv som för sina medspelare.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till Linus Ryttar som fick en rätt otacksam uppgift i målet när han långa stunder fick vara sysslolös för att i andra stunder mötas av några frilägen och en del andra vassa kontringar mot slutet när Väsby tryckte på som mest framåt.

 

I övrigt tycker jag att samtliga spelare gjorde sitt till ute på isen i en insats som absolut var värd mer än en hedersam förlust.

 

Foto: Arne Rundlöf