Efter en onsdagskväll mot Hudiksvall med mycket upp och ner samt en del gott men blandat med salt så fick Väsbyspelarna grunna på förlusten den långa resan ner från Hälsingland framåt småtimmarna. Väsby gjorde en hel del bra men samtidigt så fatala missar att det inte går att vinna mot ett topplag. Det är väl framförallt det som Väsby måste förbättra inför lördagens match mot Enköpings SK.

 

Det är ett ESK som gått som tåget hitintills och som efter fyra matcher är kvar som serietvåa, ännu utan förlust. Men vi som såg laget i en träningsmatch för en dryg månad sedan är inte förvånad över att laget gått bra. Det såg vi redan då för laget är tungt, hårt arbetandes och har en del spets som även klivit fram hos upplänningarna så här långt.

 

En av spetsarna känner vi väl till sedan tiden i Väsby Hockey och då pratar jag om den spelskickliga och intelligenta centern Mattias Johansson. Han var en publikfriare i Väsbytröjan och är lika skicklig nu som då och därför är det extra roligt att kunna bjuda på en liten intervju med honom. Hans tankar inför lördagsmatchen låter så här.

 

Hej Mattias! Er segerrad bara fortsätter. Fjärde raka segern innebar onsdagskvällens insats mot Hammarby. Men det verkar ha varit en tajt match, hur skulle du vilja summera den?

Ja, det var en tajt match. Vi startar matchen bra och tar kommandot men andra halvan av matchen är det dem som äger matchbilden och vi är glada att vi kom därifrån med tre poäng.

 

Vad är det annars som gör er så svårslagna så här till en början av serien anser du?

Vi har haft ett bra försvarsspel här i inledningen så det har varit svårt att skapa målchanser mot oss. Och så har vi haft bra powerplay och boxplay.

 

Annars känns det som att du har hittat storformen igen efter flytten från Wings till Enköping. Hur känns det i kroppen?

Jag känner mig i bra form, det är kul att spela just nu.

 

På lördag möter du Väsby Hockey igen. Hur är känslorna inför det?

Det ska bli kul! Det brukar vara roliga matcher mot Väsby och jag brukar spela bra mot dom så jag hoppas kunna göra det på lördag också.

 

Vi möttes ju för drygt en månad sedan när vi i Bahcohallen spelade en träningsmatch som ni vann med 4-2. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Jag minns att det var en ganska bra match från våran sida. Vi var inte riktigt redo på Väsbys fart i början på matchen men vi lärde oss hantera det och hade bra kontroll andra delen av matchen.

 

Vad tror du väntar er nu och hur ska ni förbereda er på bästa sätt inför matchen?

Det kommer gå fort, Väsby kommer ha ett bättre lag på pappret än senast och det kommer krävas en bättre insats från oss än våra två senaste matcher för att vi ska ta tre poäng.

 

Hur skulle du annars vilja beskriva det ESK som gått fram som en slåttermaskin så här till en början. Vad är det som främst kännetecknar er?

Vi är ett hårt arbetande lag med ett spelsätt som innebär mycket skridskoåkning och aggressivitet. Vi är också ganska stora till växten så vi upplevs som ett fysiskt lag men jag tycker inte vi är mer fysiska än något annat lag.

 

Om du skulle plocka fram några utmärkande spelare i ert lag så här från inledningen, vilka skulle du då vilja lyfta fram?

Då säger jag våra målvakter som varit stabila rakt igenom, Robin Nilsson som avgjort två matcher åt oss och Eric Berkerud som leder vägen i vårt boxplay som varit bra så här långt.

 

Slutligen Mattias, hur går det nu på lördag och vad fäller avgörandet?

Vi vinner, med en stor publik i ryggen i Bahcohallen!

 

// # 8 – Mattias Johansson – Enköpings SK

 

För Väsby är det bara att ta med sig avslutningen mot Hudiksvall och vara extra vaksamma på när svåra dribblingar ska genomföras eller när passningar ska slås. Att man gjorde det på fel ställen mot Hudik straffade sig rejält och då spelade det liksom mindre roll att laget gjorde mycket annat gott ute på isen i Glysishallen.

 

En som gick i bräschen i Väsby i onsdags och som spelade noggrant över hela isen var Oliver Horrsell. Oliver är ett riktigt rivjärn och en tänkande hockeyback. Oliver fick jag tag i strax efter att han satt sig i bussen efter Hudiksvall och hans funderingar efter den matchen och tankar inför lördagens uppgifter låter så här.

 

Hej Oliver! Hur bedrövad är du efter vår första förlust som skedde mot Hudiksvall med 6-5?

Hej Krister. Som vanligt efter en förlust så känns det surt, men den här matchen känns lite extra då vi i princip ger bort matchen i andra perioden.

 

Vi börjar ju rätt bra i matchen men sedan hände något i den andra perioden när allt bara föll samman. Vad hände där egentligen?

Precis, första perioden spelar vi bra och har lite chanser. Men i andra känns det som att vi förväntar oss att någon annan ska göra jobbet åt oss, och så kan vi inte spela mot något lag i den här serien.

 

Många av Hudiksvalls mål var ju rent slarv av vår sida. Vad kan vi dra för lärdomar av det beteendet inför ännu en svår bortamatch som väntar oss på lördag?

Ja, vi ger bort pucken p.g.a att vi vill vara överkreativa i egen zon för många gånger. Så lärdomen blir att vi måste vinna kamperna runt linjerna och spela kreativt i anfallszon istället för i egen zon.

 

Då väntar ju serietvåan ESK som du var med och mötte för en dryg månad sedan i en träningsmatch. Vad tyckte du om ESK då?

Det är ett bra lag som spelar en fartfylld hockey. Så det gäller att vi är med från start när pucken släpps.

 

Vad tror du nu väntar oss och vad kan göra för att studsa tillbaka igen?

Matchen på lördag kommer bli tuff och det gäller att vi går tillbaka till grunderna i vårt spel och jobbar som ett lag över hela isen för att studsa tillbaka till en seger igen.

 

Vad det något speciellt i ESK:s spel som du tycker vi bör vara extra vaksamma på nu?

De gillar att få ner pucken djupt bakom oss backar och sätta en hård press, så snabba uppspel och kontringar är något vi måste ha mot ESK.

 

Trots den nesliga förlusten mot Hudiksvall så gör vi ju ändå en bra avslutning på matchen. Hur kan vi ta med oss den till på lördag?

Vi visar i sista perioden att vi är ett lag som inte ger oss oavsett resultat så vi bygger vidare på den arbetsmoralen som vi har i sista perioden.

 

Hur känns det annars hitintills i Väsbytröjan efter fyra spelade matcher? Börjar du bli varm i kläderna i Hockeyettan?

Tycker det känns helt okej hitintills, känns som att timingen och spelet börjar sätta sig lite mer så ja lite varmt i kläderna börjar jag bli i alla fall.

 

Vad känner du främst har varit omställningen från juniorspelet i Superelit?

Lite mer fysiskt i hockeyettan än i juniorhockeyn skulle jag säga.

 

Slutligen Oliver, varför tar vi revansch på oss själva på lördag och vad blir nycklarna för poäng?

Vi tar revansch på lördag för att vi ska jobba som ett lag i 60 minuter. Nycklarna blir att spela enkelt i egen zon, trycket in mot mål i anfallszon och att vi vågar spela ut offensivt.

 

// # 10 – Oliver Horrsell

 

Glädjande nyheter inför matchen är att allt fler spelare börjar komma tillbaka från sjukdomar och skador och förhoppningsvis så har vi några tillskott i matchtruppen sedan matchen i onsdags.

 

Ni som inte kan se matchen live kan köpa sändningen via länken här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/10066

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!

 

Foto: Maria Ahlm