Väsby Hockey tog som väntat tre poäng borta mot nykomlingen Trångsunds IF efter en säker seger med 2-6. Väsby gjorde vad man kom dit för att göra men insatsen i sig blev inte så mycket mer än en dag på jobbet. 

-Vi gjorde det som behövdes säger tränare Viktor Tuurala. Gäller att ha bra attityd och komma ut hårt och det gjorde vi. En stabil insats och tre pinnar.

 

Det kan vara vanskligt att möta en nykomling som har allt att vinna medan Väsby i princip hade allt att förlora ute i Stortorpshallen. Det var en match som Väsby på förhand bara skulle vinna och vill man till Allettan är det inte bra att tappa poäng i sådana matcher.

 

Men eventuella farhågor inför start viftades bort ganska snart efter att Väsby precis som tränare Viktor Tuurala hade eftersökt, visade upp en bra attityd till uppgiften. Det tog inte ens tre minuter innan Väsby hade spräckt nollan efter att Jesper Kemi sökte upp en retur efter Rasmus Sörgardts skott och tagit Väsby till ledningen.

 

Hemmalaget hängde inte med i tempot ute på isen och domare Dahmen fick blåsa en hel del i sin pipa när han till slut plockade ut Trångsundsspelare på nästan löpande band.

 

Väsby satte då hemmalaget i ett tryck men ofta blev det lite för omständligt och lite för trögt för att på allvar hota en duktigt spelandes hemmamålvakt i form av Victor Öjdal. Han syntes dock överspelad i den tolfte minuten när Nick Hedemyr såg ut att ha passerat honom med ett direktskott. En välplacerad domare dömde dock bort målet eftersom han tyckte sig se att pucken träffade stolpen.

 

Nick skulle dock få sin revansch fyrtio sekunder innan periodvilan när han smällde till på nytt. Efter en fin framspelning av Johannes Nilsson slog han till direkt men denna gång med en isare som satt mellan benen på en slajdande Öjdal.

 

Mittakten fortsatte vara händelserik. Väsby höll igång sitt initiativrika spel men hemmalaget var även de på hugget vilket de bevisade genom sin kanske främsta forward Jens Berg som visade sig vara en riktigt hejdundrande skridskoåkare. I den tredje minuten gavs han ett friläge och då gick det undan och väl framme med Linus Ryttar gjorde han inget misstag utan sopade in reduceringen till 1-2.

 

Väsby svarade dock upp per omgående. Men när 1-3 målet inspelades var det ingen följd av upprullande Väsbysamarbete utan nu var det istället Ludvig Wiita-Adamsson som bjöd på en enmansshow av den högre skolan. Han fick pucken strax innanför offensiv blå linje. Där möttes han av tre försvarande spelare. De visade sig dock inte vara någon match för Ludvig som istället utmanade, vrickade, snirklade och sedan tryckte han helt sonika in pucken i nättaket och gav så säga, svar på tal.

 

Den energi som Trångsunds reducering torde ge dog snabbt ut efter Wiitas härliga mål och sedan var det Väsbys period i princip helt och hållet. Men trots mängder av fina kombinationer och upprullade lägen så hamnade alltid något ben, klubba, målvakt eller stolpe i vägen.

 

Det dröjde faktiskt till den sista periodens sjätte minut innan nästa utökning i målprotokollet blev ett faktum. Då klev nämligen hemmasonen Martin Liljekvist in i handlingarna på allvar när han siktade och tryckte in pucken bakom sin forna lagkamrat från Trångsunds pojklag. Ett minst sagt vältajmat första mål i Väsbytröjan från Martins sida.

 

Ett sista ord i matchen ville dock hemmalaget ha och fick det även när Väsby slappnade av för ett ögonblick och lät en hemmaspelare få ett alldeles för fritt läge framför Linus Ryttar. Avslutet från Oskar Ahlholm satt kliniskt och 2-4 pucken sköts in via stolpen och in.

 

Väsby svarade nu upp ännu snabbare än vid första reduceringsmålet. Det tog nämligen inte mer än tolv sekunder innan Lubomir Fetkovic tryckte in 2-5.

 

Om inte det var nog för Trångsund så blev det så tio sekunder senare för då lät Väsby pucken gå som på ett snöre där Christoffer Gozzi och Fredrik Stridlund spelade fram Nick Hedemyr till ett fint läge och där han återigen visade skarprättaregenskaper när han via en handledare vispade in 2-6.

 

Det blev även slutresultatet i en match där Väsby gjorde vad man skulle och således tog ännu en skön trepoängare att lägga till protokollet.

 

Grisligan

 

Ludvig Wiita-Adamsson var på ett härligt spelhumör matchen igenom och gjorde ofta lite som han ville ute på isen. Hans första mål för säsongen var även något i hästväg och de tre grisarna är väl förtjänta.

 

Två grisar tilldelas Lubomir Fetkovic som börjar hitta formen från säsong 2016/2017. Tempot har höjts på Lubo och det i kombination med lödet ifrån hans klubba gör att han är ett riktigt vinnarvapen vilket eftermiddagens match blev ett bra kvitto på.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka Nick Hedemyr som återigen visar vilken härlig målhunger han har. Två nya mål gör att han nu skottat in hela fyra mål på tre spelade matcher och han visar upp precis det som han kommit till Väsby för att göra.

 

Övriga omnämnanden vill jag skänka till backarna Martin Liljekvist, Rasmus Sörgardt samt till Fredrik Stridlund som alla spred skön stadga till laget.

 

Efter tre matcher utan förlust efter ordinarie tid väntar nu en tuff vecka för Väsby Hockey då man på onsdag möter serieledarna Hudiksvalls HC och sedan under lördagen serietvåan Enköpings SK. Inför dessa matcher känns det inte helt fel att åka dit med fin dos av självförtroende som Väsby bör ha efter en väl genomförd första vecka av seriespel.

 

Foto: Arne Rundlöf