Det är dags för match nummer tre i serien och på söndag rundar Väsby av helgen med att besöka Stortorpshallen i Trångsund för första gången på hela åtta år. Under dessa år har nämligen Trångsund spenderat i Hockeytvåan och där har man fram till förra säsongen fört en ganska tynande tillvaro. Men säsong 2017/2018 hände något med representationslaget i föreningen och man gick från klarhet till klarhet till slut stod man när krutröken hade lagt sig, som ett Hockeyettanlag efter att man mäktat med en andraplats i kvalserien efter seriesegrande Segeltorps IF.

 

Därefter blev det rätt tyst i föreningen och rykten gick om att man inte skulle tacka JA till platsen. Inga spelare var kontrakterade och ej heller någon tränare. Men till slut hamnade alla bitar på plats och föreningen startade lite sent omsider en satsning mot i första hand att klara nytt kontrakt framåt vårkanten.

 

Säsongen i Hockeyettan har startat i moll med tre raka förluster. Men spelet har ändock varit över förväntan där laget trots sina förluster spelmässigt varit med i alla tre. Det finns helt klart kapacitet i laget och ju fler matcher som den något ungdomliga och oerfarna truppen kommer att spela, ju närmare poäng kommer de säkerligen att komma.

 

Lagkapten i Trångsund är Michael Lindberg. Han var med under den så framgångsrika fjolårssäsongen och vet vad ett vinnande lag kan klara av för hinder. Jag har tagit några ord med honom och hans tankar inför matchen låter så här.

 

Hej Michael! Nu har ni spelat tre omgångar av grundserien och återigen fick ni lämna en match tomhänta när ni tappade en 0-2 ledning till förlust borta mot Hammarby med 5-2. Vad har du för summering att lämna från matchen?

Hej, jo men surt såklart med ännu en förlust. Lite extra surt också med tanke på att vi nu senast mot Bajen haft en 2-0 ledning att jobba med. De känns ändå som att vi vinner de två första perioderna relativt rättvist. Vi spelar ett enkelt och tätt försvarsspel och utnyttjar chanserna vi får i PP. Tredje perioden är ett tydligt tecken på våran orutin och vi är inte där mentalt helt enkelt, det fick vi betala för. Hammarby tar över och vinner sista perioden alldeles för enkelt… Vinsten har aldrig riktigt känts oåtkomlig och att ta 3 poäng borta mot ett betydligt äldre och mer rutinerat Hammarby hade suttit riktigt fint inför nästa omgång.

 

Ni har trots tre förluster ändå varit rätt nära att greppa poäng från matcherna. Vad behöver ni göra bättre för att slutligen spräcka poängnollan?

Ja, vi har ännu inte känt oss helt utspelade i någon av matcherna, snarare motsatsen. Vi är nära. För att vi ska kunna ta poäng i den här serien kommer vi behöva börja bete oss som att vi tillhör här och ha just den inställningen inför varje match oavsett motståndare.

 

Nästa match kommer vi från Väsby Hockey på besök. Vad känner du till om oss egentligen?

Då det är första mötet oss emellan vet vi inte så värst mycket om er. Det vi har gemensamt är väl att vi har mött Hammarby båda två, men resultaten därifrån är inget konkret att jobba med direkt. Varje match är sin egen och vi kommer att gå för att vinna precis som alla andra matcher vi spelar.

 

Vad tror du på för typ av matchbild och hur skulle ni vilja styra spelet ute på isen?

Jag tror på en mycket intensiv match, det gillar vi. Det kommer nog att gynna oss och det sättet vi försöker spela på.

 

Vad känner du annars kännetecknar ert lag och vad är er främst styrka som du ser på det?

De flesta hade nog sagt nånting uppenbart, som t.ex fart eller skicklighet. Jag skulle säga att vår främsta styrka som lag är hungern och drivet vi besitter. Vi är som sagt yngst, och vi är alla här för att ta det nästa steget i våran hockeykarriär. Så i slutändan tror ja att det kommer att va vår passion, och vilja att bli bättre som tar oss dit vi vill.

 

Du var ju med under det ytterst lyckosamma fjolåret när ni tog klivet upp från tvåan. Är det stor skillnad på Trånkan idag kontra det laget som framgångsrikt kvalade sig uppåt?

Vi hade många riktigt bra spelare och ett otroligt skönt gäng förra året. Men ja tror att många hade olika ambitioner med hockeyn. I dagens trupp känns det som att vi alla är där för samma anledning. Vi vill ta nästa steg och vi vill spela på en så hög nivå vi bara kan. Så det är väl återigen det där drivet som ja va inne på tidigare. Det är nog den största skillnaden.

 

Vilka i ditt lag tycker du vi från läktaren bör kika in lite extra sett till hur det sett ut hitintills under försäsongen och från de inledande omgångarna i serien?

Det känns lite för tidigt att avgöra och vi har ännu inte haft nån som stått ut sådär jättemycket tycker ja inte. Det har väl gått lite i vågor, men vi har ändå haft några yngre spelare som kommit in och visat framfötterna så det är alltid kul!

 

Slutligen Michael, vad blir avgörande på söndag och varför tror du ni går vinnande ur striden?

Jag tror att de som vinner den mentala matchen kommer att ta med sig tre poäng hem. Vi har tre förluster i baken och att kalla oss revanschsugna vore en underdrift. Vi kommer att vinna på hårt arbete och attityd. Håller vi oss på banan så borde vi kamma hem det här.

 

// # 91 – Michael Lindberg – Trångsunds IF

 

Väsby Hockey åker till Stortorpshallen (https://www.hitta.se/idrottsplats+stortorpshallen+stortorps+ip/tr%C3%A5ngsund/iimpbei) som ett efter full tid obesegrat lag efter två spelade matcher. Men i onsdags satt det sannerligen hårt åt efter att Segeltorp visat sig vara en riktigt svår nöt att knäcka. Väsby fick verkligen bekänna färg men jobbade hårt trots en del motflyt i spelet och bärgade till slut en pinne. Starkt i sig och varje poäng som laget tar under denna första tuffa halva av grundserien när varje match spelas på bortais får ses som bra och kan laget ta med sig det fräna spelet även framledes kommer det att bli tufft för varje lag i denna serie att poängnolla Väsby.

 

En av spelarna som gått i bräschen för Väsby inledningsvis är Elliot Lorraine. Det är en lurig poängmakare som på senare år gått framåt även i det fysiska spelet och nu tillhör han verkligen av stöttepelarna i laget. Jag har ställt några frågor till Elliot inför söndagens fajt och hans tankar inför den är enligt följande.

 

Hej Elliot! Vi fick oss en rejäl uppläxning borta mot Segeltorp men knep ändå en poäng. Vad skulle du vilja lämna för sammanfattning från matchen?

Tjena Krister! Vi öppnade inte speciellt bra och hade svårt att komma upp i den nivå vi brukar och kan ligga i resten av matchen.

 

Hur kan det skilja så mycket på en matchbild som det var mellan vår träningsmatch och så seriematchen med en veckas mellanrum och vad känner du fallerade i vårt spel i onsdags? Vi vann relativt enkelt med 6-1 i träningsmatchen. Kan vara så att skärpan inte riktigt var på topp.

 

Men om vi tar och glömmer den och istället riktar in oss på söndagens match borta mot nykomlingen Trångsund. Vad ska vi göra bättre i den matchen och vad ska vi framförallt rikta in oss på i vårt spel anser du?

Vår egen inställning blir jätteviktigt då Trångsund är en nykomling. Hårt jobb som vanligt och föra spelet dit vi vill ha det.

 

Trångsund mötte du i kvalet under fjolåret när du kvalade med Nacka. Vad tror du väntar oss nu och vad tror du framförallt att deras styrkor är?

Svårt att säga när jag inte vet mycket alls om Trångsund i år. Men kanske ett lag som fokuserar på sin defensiv och försöker kontra in någon puck.

 

Eftersom de är nykomlingar och har tre förluster på sina tre spelade matcher, tror du att det finns någon risk för en omedveten underskattning då inför uppgiften?

Det finns det alltid risk för men det är inte något som vi ska göra på söndag.

 

Vad känner du annars själv efter din tid här hos oss. Fungerar allt som du har tänkt dig?

Jag tycker allt har varit toppen hittills.

 

Inledningen i serien för dig har ju även varit väldigt trevlig där du ståtar med tre poäng på två spelade matcher. Känner du att du kommit in bra i vårt spelsystem?

Ja, det tycker jag. Hög fart och kreativitet passar mig bra!

 

Slutligen Elliot, vad blir nycklarna på söndag och på vilket sätt är du bidragande till förhoppningsvis tre poäng?

Att vi kommer förberedda och ödmjuka inför uppgiften. Jag kommer bidra med hårt jobb som förhoppningsvis hjälper laget till 3p.

 

// # 9 – Elliot Lorraine

 

Det blir i princip samma trupp som spelade i onsdags. Några frågetecken finns för spelare som förhoppningsvis rätas ut till utropstecken inför söndagseftermiddagens match.

 

Ni som inte kan se matchen live kan köpa sändningen via länken här nedan.

https://play.staylive.se/trangsundsif

 

Nu kör vi igen Vilda Väsby!!