Väsby Hockey kan tacka målvakt Robin Wallin för poängen man greppade i Segeltorpshallen mot hemmalaget Segeltorps IF. Det här var nämligen i princip hemmalagets match från början till slut och hade inte Robin Wallin varit på sitt särdeles allra bästa humör så hade Torpet tagit hem denna match. Nu gick istället matchen till straffar och där satte Segeltorp den allra sista straffen och tog hand om extrapoängen.

– Vi är missnöjda med bland annat vår egen insats säger tränare Viktor Tuurala efter strafförlusten. Vi krigar dock och “special teams steppar upp. Vi tar lärdom av detta och blickar framåt.

 

Segeltorp tillhör ett av seriens mest rutinerade lag med mängder av spelskickliga spelare med såväl SHL som Allsvenska meriter. Är det något som man absolut inte ska göra när man möter detta lag så är det att ta utvisningar. Väsby gjorde precis tvärtom. Den första kom i femte minuten. Den andra i nionde och den tredje i den fjortonde minuten. Tre gyllene lägen med andra ord för hemmalaget att skapa sig ett glapp ner till Väsby i målprotokollet.

 

Segeltorp spelade även bra, finurligt och visade med eftertryck att man har ett av seriens mest spelskickliga lag. Problemet för deras del och till lycka för Väsby, var att man gjorde saker och ting lite för svårt och lägg därtill faktumet att Robin Wallin i Väsbymålet var, ursäkta språket, överjävligt bra och det var egentligen enda anledningen till att det så långt in i matchen stod mållöst.

 

Det krävdes ett misstag av Väsby som drällde med pucken som sista man med dryga minuten kvar av första perioden för att Segeltorp ändå kunde gå in i periodvilan med en ledning i ryggen.

 

Trots en periodvila med tid för reflektion och chans till bot och bättring så hittade Väsby aldrig in i någon rytm i matchen. Den av utvisningar till stor del förstörda första perioden blev dessvärre riktmärket för Väsbys spel under större delen av resterande tid av matchen.

 

Inte blev det bättre av att laget direkt i första minuten av den andra perioden återigen fick kämpa med näbbar och klor i numerärt underläge. Men om det är något som Väsby ändå ska ha beröm av ikväll så var det enorma slit som man lade ner i alla numerära underlägen. Där jobbade spelarna kopiöst och när Väsby sedan fick sitt första numerära överläge efter drygt halva spelade matchen så smällde det nästan i hela hallen när Lubomir Fetkovic tryckte in kvitteringen till 1-1. Elliot Lorraine agerade framspelare bakom förlängda mållinjen och spelade en till pucken åkandes Lubo och han fick verkligen tillslaget på pucken helt perfekt där hemmamålvakten knappast hann reagera på avslutet som satt skjuten ur en kanon rakt upp i nättaket.

 

Segeltorp fick några minuter efter kvitteringen ett gyllene läge att återta ledning när man spelade i hela 1.41 i spel fem mot tre. Men den stekheta Robin Wallin i kombination med heroiskt kämpande av de tre Väsbyspelarna framför honom höll hemmalaget stången och istället gasade Väsby på framåt så fort laget blivit fulltaliga ute på isen. Det tog bara tjugoen sekunder efter det avklarade underläget innan Lubomir Fetkovic blev tvåmålsskytt när han i en snabb spelvändning blev frispelad från kanten och med ännu ett fint avslut tvingade hemmamålvakten att vittja kassen.

 

Sista perioden blev sedan inte särdeles annorlunda mot de två första perioderna i matchen. Segeltorp domderade och bestämde det mesta ute på isen och att en kvittering till slut skulle komma vara snarare frågan om när istället för om.

 

Till slut kom den också och det blev Segeltorps speciella målskytt så här i inledningen av serien, Nicklas Nilsson som på nästan ensam hand snurrade upp ett passivt Väsbyförsvar innan han tryckte in 2-2 bakom en skymd Robin Wallin.

 

Det blev sedan slutresultatet efter fullt tid och även efter en fem minuter lång övertid och det krävdes till slut straffar för att skilja lagen åt. Återigen klev då målvakterna fram i centrum av händelserna och gjorde den ena efter den andra imponerande räddningen innan till slut kvitteringsskytten, Nicklas Nilsson hittade en lucka bakom Robin på matchens sista straff och således gav hemmalaget bonuspoängen.

 

Sammanfattningsvis så får Väsby minst sagt vara nöjda med den nästan stulna poängen i en kväll då inte speciellt mycket fungerade ute på isen. Men det får väl ses som en styrka i sig att laget kan ta poäng när inte mycket annat klaffar och att laget ändå kämpade sig igenom matchen trots stort missflyt i spelet.

 

Grisligan

 

Robin Wallin var Väsbys i särklass bästa spelare på isen vilket ni säkert redan har förstått av mina rader ovan. Han var rent utav fenomenal och de tre grisarna tilldelas utan konkurrens till denna poängräddare.

 

Två grisar tilldelas Lubomir Fetkovic som klev fram målmässigt och visade vilket härligt löd han har i bössan. Två mål ger således lika många grisar.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till en av de som kämpade hårdast i alla numerära underlägen, Christoffer Gozzi. Där stred han och många andra som fick speltid i den formen tappert och det gjorde faktiskt att Väsby trots arton minuter i botbåset höll ett vasst hemmalag mållöst i den spelformen.

 

Det får Väsby ta med sig till helgen då laget behöver koppla på energin och en ordentlig närvaro på isen när laget på söndag återigen åker till den södra förorten för att där ta sig an nykomlingen Trångsunds IF.

 

Foto: Arne Rundlöf