Onsdag kväll har alla förutsättningar att bli en riktigt sevärd historia när hajpade Segeltorps IF i Segeltorpshallen i Huddinge tar emot Vilda Väsby.

 

Det kommer ju nämligen vimla av duktiga, sevärda och finurliga spelare ute på isen och där framförallt hemmalaget har en hel del meriterade spelare som anlänt från Huddinge till säsongen. I premiären var det just dessa forna Huddinge spelarna som höll på att knäppa ”storebrodern” i Björkängshallen men trots ett försprång på tre mål nästan halvvägs i matchen tappade nykomlingarna ledningen och föll till slut i övertiden efter att en av många utvisningar blivit avgörande.

 

För en dryg vecka sedan möttes lagen i samma hall som är skådeplatsen för matchen på onsdag. Då var det ett tänt Vilda Väsby som fullkomligen körde över hemmalaget och siffrorna stannade till slut vid hela 1-6. Men det var endast en träningsmatch och nu lär det bli en helt annan historia. Bättre tändvätska inför matchen kan knappast Segeltorp få och räkna med ett helt annat motstånd när domare Henric Lindgren släpper pucken.

 

Segeltorps enda målskytt i matchen mot oss och den som även gjorde Segeltorps premiärmål i Hockeyettan heter Dennis Nordström. Han är en av många högst meriterade spelare i Segeltorp och han har jag tagit några ord med inför matchen. Så här lyder den intervjun.

 

Hej Dennis! Seriepremiären är över och ni tappade snöpligt en 3-0 ledning till förlust i förlängning. Hur skulle du vilja beskriva matchen?

Hej Krister, det var en väldigt sönderblåst match med mycket utvisningar. I 5 mot 5 spelet var vi bättre och vi var egentligen värda 3 poäng efter 3×20.

 

Du blev dock målskytt och ni satte verkligen tonen i matchen när ni gick upp till en tremålsledning. Men vad hände sedan och vad behöver ni förbättra fortsättningsvis för att kunna stapla segrar?

Det finns såklart alltid saker att förbättra men det som fällde oss denna match var alla utvisningar, det blir jäkligt tufft att spela så mycket i boxplay.

 

Nästa match kommer vi från Väsby Hockey på besök. Vi möttes ju för drygt en vecka sedan då ni inte riktigt verkade vara på tårna. Vad är din sammanfattning från den matchen?

Den matchen var nog vår sämsta på hela försäsongen, som du säger så var vi inte på tå och det syntes. Kan inte kommentera den matchen på något vettigt sätt.

 

Utifrån det Väsby ni mötte i onsdags, vad tyckte du kännetecknade oss då och känner du igen vårt spel från förra säsongen?

Ja, Väsby kändes som förra året, mycket fart och åkande fram och tillbaka.

 

Vad känner du annars kännetecknar ert lag och hur vill ni försöka styra matcherna?

Vi har ju ett av de äldre lagen i östra serien så vi får utnyttja vår rutin för att styra matcherna och försöka ta vara på chanserna i PP.

 

Är det stor skillnad på Segeltorp idag och ditt forna lag Huddinge eller bygger ni på ett liknande spel du spelade där?

Ja det är stor skillnad på lagen! I Huddinge skulle det checkas, dumpas och åkas skridskor till 99% av gångerna men i Segeltorp är det mer avvägning om vad som är smartast och mer hålla pucken inom laget.

 

Vilka i ditt lag tycker du vi från läktaren bör kika in lite extra sett till hur det sett ut hitintills under försäsongen och från seriepremiären?

Svår fråga, många som är duktiga på olika sätt. Men Gustav Björklund är lite gubben i lådan, kolla in honom.

 

Slutligen Dennis, vad blir avgörande på onsdag och varför tror du ni går vinnande ur striden?

Om man ska se till premiären och försäsongen med tanke på alla utvisningar så blir PP/BP avgörande. Där hoppas jag vi är lite kyligare

 

// # 49 – Dennis Nordström – Segeltorps IF

 

Väsby Hockey åker till Segeltorpshallen (https://goo.gl/maps/mQGNmLPZXBS2) med stärkt självförtroende efter den sköna kämpasegern i Sätra i söndags. En nervös inledning förbyttes till kamplust och slutligen till ett kontrollerande spel och det är ingredienser som behöver tas med även till onsdagens svåra match.

 

Det gäller att krympa ytorna för det rutinerade hemmalaget samt framförallt se till att hålla sig på isen och absolut inte hamna i utvisningsbåset. För ”Torpet” är absolut ett gäng som kommer att sätta puckarna om de får tillräckligt många lägen på sig i numerära överlägen.

 

Om det är något som Väsby behöver förbättra från i söndags så är det att omsätta lägen till mål i en tätare frekvens. I söndags krävdes alldeles för många chanser för att det skulle bli mål och det var egentligen ”bara” Nick Hedemyr som visade upp det skarpskytte som behövs för att vinna täta matcher. Just Nick har jag pratat med inför matchen och hans tankar inför bataljen är enligt följande.

 

Hej Nick, vilken härlig premiär vi fick till slut. Seger med 1-3 och hur skulle du vilja summera matchen?

Ja, verkligen! Både bra och lite sämre perioder i matchen, men nu är vi igång med serie spelet och det känns skönt.

 

För dig personligen känns det väl extra skönt eftersom du smällde in våra två första mål i matchen. Vad känner du kring din egen insats?

Klart det är skönt att kunna göra mål i första matchen, det stärker ju självförtroendet.

 

Annars tycker jag vi startade upp matchen aningen krampaktigt och där vi slarvade en del. Vad pratade ni om i pausen inför den andra perioden med tanke på att vi därefter fick se ett helt annat Väsby ute på isen?

Ja, första perioden var ganska slarvig, passningar som inte riktigt hade någon adress och lite mycket ”chans” puckar. Kan ju bli så när det är seriepremiär, lite nerver osv.

 

Hur känns det annars att göra riktig debut i Väsbytröjan när det dagen till ära var en hel busslast av Väsbyiter på plats för att stötta fram laget?

Det kändes jätte kul! Blev lite chockad när jag kom ut på isen och såg massa med Väsby tröjor och dom hejade på när laget kom ut på isen. Så hoppas på mer sånt kommande matcher nu!

 

Men nog om premiären, på onsdag väntar ännu en riktigt tuff match när Segeltorp tar emot i sin arena. Vi slog ju dem klart senast för en dryg vecka sedan men tror du på annat motstånd nu?

Ja,, tror att det blir en helt annan match nu! Men får vi ihop spelet liknande som sist vi mötte dom och kanske komma upp någon nivå till så kommer det säkert gå bra.

 

Utifrån träningsmatchen, såg du ändå några klara hot i deras spel som vi behöver vara extra vaksamma på?

Dom har ju flera skickliga spelare, gäller väl att ge dom så lite tid som möjligt med pucken.

 

Vad behöver vi framförallt fokusera på i vårt eget spel för att återigen stå som vinnare efter sextio minuter?

Nycklarna blir att utnyttja vår fart och spela rejält och tufft över hela banan och ta vara på lägena när dom kommer!

 

// # 42 – Nick Hedemyr

 

Det blir i princip samma trupp som segrade i söndags som spelar mot Segeltorp. Enda förändringen är att Pontus Karlsson tyvärr får stanna hemma i sjuksängen.

 

Ni som inte kan se matchen live kan köpa sändningen via länken här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/7976

 

Nu kör vi igen Vilda Väsby!!